Madara Sējēja

9 gadi, Salaspils novads

Esmu gandrīz 10 gadus veca un jau gadus 5 māku lasīt, un lasu daudz. Es lasu visur - pirms miega, starpbrīžos skolā, atpūšoties piemājas zālītē, ceļojot automašīnā.

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Super grāmata! Ļoti aizraujoši piedzīvojumi, kuriem sekoji līdzi nespējot pārtraukt lasīšanu. Es gribētu būt tik pat gudra kā Viljams. Tikai nonākt briesmās gan negribētu. Noteikti lasīšu arī pārējos Viljama piedzīvojumus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā Viljams savā istabā atrada robota vabolīti. Es uzrakstīšu faktus par dzīvajām vabolēm.
1. Vaboles ir vislielākā sugu grupa starp kukaiņiem un vispār starp dzīvajām būtnēm. Ir vairāk nekā 360000 vaboļu sugu. Un tas visu laiku palielinās, jo tiek atklātas jaunas sugas!
2. Vislielākā vabole pasaulē var būt pat 16-17 cm liela. Eiropā vislielākā ir dižā briežvabole, kasvar sasniegt 8-9cm.
3. Vaboles nedzīvo tikai Antarktīdā, kur visu laiku ir ledus. Visā citā pasaulē dzīvo vaboles gan uz zemes, gan saldūdeņos!

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu es izvēlējos, jo daži fragmenti bija jālasa latviešu valodas grāmatā skolā. Man iepatikās un gribēju izlasīt visu grāmatu. Man ļoti patika, bija gan smieklīgi, gan satraucoši Herbes piedzīvojumi. Es sagribēju izlasīt arī citas šī autora grāmatas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šeit būs 3 fakti par pūci:
Pūces ir vesela putnu kārta - pūčveidīgie. Tās dzīvo praktiski visur pasaulē uz sauszemes, tikai ne Antarktīdā. Latvijā ir veselas 13 pūčveidīgo sugas! Bet visbiežāk sastopamā ir ausainā pūce un meža pūce, kas apdzīvo jaukta tipa mežus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatu lasīt bija ļoti viegli un interesanti. Varbūt tāpēc, ka man arī ir brālis, par kuru es tāpat kā Gvids brīžiem domāju, ka nav vajadzīgs. Man ir īsts brālis, daudz lielāks par mani, bet pēc katriem strīdiem es tomēr saprotu, cik svarīgs un nepieciešams man ir mans brālis. To bija prieks lasīt, ka Gvids un Toms palika par īstiem brāļiem, lai gan bija lietas, kas šķita par traku, kā Gvids izturējās pret Tomu. Autora svarīgākais vēstījums ir tas, ka mammām un tētiem ir obligāti jārunā ar saviem bērniem, kad ir gaidāms kāds svarīgs notikums, kas mainīs ģimenes lietas. Kad es izlasīju grāmatu, es arī jautāju mammai, kā bija tad, kad lielajam brālim uzradās mazā māsa, vai brālis bija priecīgs, kad es piedzimu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatas 4.lpp bija minēts stārķis. Gvids teica, ka stārķi pilsētā nedzīvo, bet es izlasīju, ka
ligzdas ierīko cilvēka mītņu tuvumā. Protams, pavisam pilsētas centrā vai strap daudzdzīvokļu mājām nedzīvos, bet pilsētas nomalēs, kur vairāk privātmājas vai mazākās pilsētās var dzīvot arī stārķi. Vēl es uzzināju jaunu, ka pamatbarība nepavisam nav vardes, kā visu laiku domāju. Stārķu ēdienkarte ir ļoti daudzveidīga – ēd visus dzīvniekus, ko vien spēj norīt – kukaiņus, to kūniņas un kāpurus, peļveidīgos, kurmjus, čūskas, ķirzakas, vardes, zivtiņas, uz zemes ligzdojošo putnu mazuļus, arī maitu; samērā jauns, bet diemžēl bagāts cilvēku radīts barības avots ir automašīnu notriektie dzīvnieki. Trešā interesantā lieta ir, ka ligzdā izaug veselākie un stiprākie mazuļi. No tiem, kas ir vārgi un slimīgi, paši vecāki atbrīvojas, izmetot no ligzdas vai pat izbarojot pārējiem mazuļiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!