ALISE Klāviņa

8 gadi, Cēsis

Man ļoti patīk zīmēt un dziedāt. Esmu ļoti zinātkāra.

Iesniegtās recenzijas

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu "Baltā vilcene". Grāmata šķita aizraujoša. Jau no pirmajām lapām ievilka mani vilku pasaulē.
Autors ļāva ieskatīties vilka dzīvē no piedzimšanas līdz beigām, iepazīties ar vilku pasauli un likumiem, un ieskatīties vilku tradīcijās. Uzzināju, ka Barvedis, man tā šķiet, ir bara galvenā sirds.
Es biju šokā par Bezbailīgās drosmi, jo viņa piedzemdēja četrus kucēnus negaisa laikā, un negaidīti arī piekto kucēnu, ko tā arī nosauca par Piekto.
Man nepatika tas, ka Piektās un brāļu un māsu vecāki cieta ugunsgrēkā un nekad neatgriezīsies.
Taču man ļoti patika Piektās drosme un viņas centība. Kā arī viņas labākais draugs Rāks.
Uzzināju jaunu faktu, ka barā visbiežāk ir tikai septiņi vilki. Taču var būt arī vairāk. Uzzināju arī, ka Barvedis ēd pirmais, un pārējie gaida savu kārtu. Vēl uzzināju, ka kraukļi arī dzīvē var būt vilku draugi. Mani pārsteidza fakts, ka vilkiem ir tik laba oža, ka viņi pēc pēdām un smaržas var atpazīt, kura dzīvnieka pēdas tās ir un cik daudz to ir.
Mani izbrīnīja Piektās dzīve, jo viņa daudz gadījumos varēja iet bojā, kā viņas vecāki, tomēr tika galā ar situācijām un palika sveika un vesela.
Es ieteiktu citiem izlasīt šo grāmatu, jo tā ir aizraujoša.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

- Jau gadsimtiem ilgi pastāv uzskats, ka krauklis ir inteliģents putns, kā arī ilgdzīvotājs. Tas ir pieminēts un atspoguļots mitoloģijā, folklorā, mākslā un literatūrā.
- Daudzām tautām un kultūrām, kā Skandināvijā, Īrijā, Velsā, Ziemeļamerikā, Sibīrijā un Āzijā krauklis ir dievība vai gars.
- Ķermeņa garums ir 56—69 cm, spārnu plētums 115—130 cm, svars variē no 0,69—1,63 kg. Lielākie ir Himalaju krauklis un Grenlandes krauklis.
- Kraukļi ir vieni no rotaļīgākajiem putniem. Jaunie putni mēdz izdomāt dažādas rotaļas, piemēram, ziemas laikā tie slidinās lejup no kalniņiem. Arī lidojot tiek izpildīti dažādi rotaļu elementi un akrobātiski triki, dzīšanās vienam aiz otra vai lidošanas paņēmienu imitācija. Rotaļās kraukļi iesaista arī citus dzīvniekus, piemēram, tie labprāt spēlē "sunīšus" ar vilkiem un mājas suņiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!