Krista Mūrniece

8 gadi, Sigulda

Mani sauc Krista. Esmu no Siguldas. Šogad pabeidzu mācības pirmajā klasē. Man tikko palika 8 gadi. Man patīk skatīt grāmatas un arī lasīt. Patīk klausīties mūziku, zīmēt un dziedāt un pavadīt laiku kopā ar draugiem. Grāmatās man patīk piedzīvojumi. Labprāt lasu grāmatas par dzīvniekiem. Šoī būs mana 3 lasīšanas stafete.

Iesniegtās recenzijas

Žirafīte steidz palīgā

Edgars Dūmiņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Žirafīte steidz palīgā” bija par Žirafītes Lības piedzīvojumiem. Man patika dzejolītis par Rīta rosmi. Patika arī tas, ka žirafīte Lība palīdzēja saviem draugiem – ārstēja Pandu, palīdzēja pelītēm cept pīrāgus, palīdzēja pūdelītim pārvarēt bailes no zobārsta. Man arī nepatīk un ir bail no zobārsta.
Ļoti patika dzejolis par fotogrāfēšanos, jo žirafes ir garas un ir ļoti grūti viņās nofotogrāfēt. Patika arī par sacensībām, jo žirafīte varēja uzvarēt daudzās sacensībās, bet viņa atļāva uzvarēt saviem draugiem.
Patika, pēdājais dzējolītis, jo žirafītes draugi viņai iedeva lietas, lai žirafītei būtu intersantāks ceļš un nebūtu garlaicīgi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par žirafi
1. Žirafe ir augstākais dzīvnieks pasaulē. Žirafes var sasniegt 6 metru augstumu.
2. Žirafes dzīvo Āfrikas savannās un ēd akāciju lapas, kuras noplūc no augšējiem zariem.
3. Žīrafei ir ļoti grūti padzerties. Tai ir ļoti plati jāizpleš kājas un vienā reizē žirafe var izdzert 18 litrus ūdens.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā stāstīts par sunītes Šīlas piedzīvojumiem laukos. Šīlai ļoti patika laukos pie Ammiņas un Papiņa. Šīla laukos satika kaimiņu suni, peldējās dīķī, baidījas no negaisa, traktora skaņām un zāles pļāvēja, nozaga un aprakla Ammiņas puķu dobē kaulus, uzzināja kas ir pirts, ķēra peli, satika ezi un čūksu.
Man vislabāk patika ka Šīla aizbrauca un laukiem, satika daudz dzīvnieku, svinēja dzimšanas dienu. Patika arī tas, ka viņa atgriezās pilsētā.
Uzzināju, ka suņiem var un vajag taisīt pases, lai viņi varētu braukt autobusā.
Draugiem ieteiktu izlasīt, jo bija mazas pasaciņās un viegli bija lasīt. Patika arī zīmējumi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par suni
1. Suns ir vispopulārākais mājdzīvnieks. Cilvēks to pieradināja pirms 15000 gadu.
2. Ir mājas suņi, medību suņi, policijas suņi, ganu suņi un sargsuņi.
3. Suņi ir cēlušies no vilku sugas un ēd visu ko – gaļu, augļus, dārzeņus. Suņiem garšo kauli un arī saldumi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Pagalma detektīvs” bija grāmata par lapsēnu, kaķi, gulbjiem un notikumiem pagalmā. Mans mīļākais tēls grāmatā bija lapsēns, jo viņš bija interesants. Patika, ka laspēns mēģināja pats iemācīties medīt. Visvairāk man patika gulbju ģimene. Patika, ka gulbju mamma dusmojās uz gulbju tēti, par to, ka viņš gribēja aizdzīt visus no dīķa. Man bija žēl, ka lapsēns nozaga no ligzdas olu. Patika, kā gulbji skaitīja olas – viens, divi, četri, seši. Tas bija jautri. Patika, ka kaķim bērni lika perēt olas. Kaķi taču neperē. Patika kā kaķis teica, ka kaķi ir paredzēti tikai tam, lai citi varētu skatīties, kā viņš guļ, ēd un neko nedara.
Man liekas, ka kaķis lapsēnam beigās piedāvāja kopīgi sagādāt kādu gardumu gulbju ģimenei un par to kaķis lapsēnam iedeva kaķi kārumus, kas ļoti garšotu arī lapsēnam un viņa māmiņai.
Patika grāmatas zīmējumi. Beigās bija ļoti jauks zīmējums, kurā peldēja gulbju ģimene un bērni teica kaķim, ka vienam no gulbīšiem viņš ir tētis. Tas bija ļoti jauki.
Grāmatu ieteiktu izlasīt draugiem, jo šī grāmata bija ļoti interesanta. Bija skaisti zīmējumi un bija par ko padomāt, kas tur īsti notika un kas varēja notikt pēc tam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par gulbjiem
1. Latvijā ir 3 gulbju sugas: paugurknābja gulbis, ziemeļu gulbis un mazais gulbis. Paugurknābja gulbis ir lielākais putns Latvijā.
2. Gulbji ēd ūdensaugus. Gulbjiem garšo arī graudi - kvieši un rapsis.
3. Gulbju mamma parasti izdēj 4 – 7 olas. Olas perē mamma. Reti arī tētis, kamēr mamma aizlido paēst un nomazgāties.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā stāstīts par rūķīti Herbi ar lielo cepuri. Herbe nolēma, ka dosies ceļojumā. Herbe gribēja, lai viņa draugi arī nāktu viņam līdzi, bet viņi negribēja, jo bija darba diena un darba dienās bija jāstrādā. Herbe devas ceļojumā uz nezināmām vietām. Herbe un pārējie 12 Septiņkalnu meža rūķīšiem baidījās no Vorlica mežiem un Plampača, kas bija briesmonis, kas ēd rūķus.
Herbes ceļojums bija bīstams un viņš nonāca briesmās, iekrita strautā un nokrita lejā pa ūdenskritumu, labi, ka viņu izglāba meža gariņš Pinkaste, kurš kļuva par Herbes draugu. Viņi kopā pārdzīvoja negaisu, uzkāpa pa klinti un pārvarēja citas briesmas. Pinkaste grāmatas beigās pārcēlās pie Herbes uz Septiņkalnu mežu. Viņām ļoti garšoja rūķīšu maize un brūkleņu ievārījums.
Šo grāmatu ieteiktu izlasīt arī saviem draugiem, jo tajā ir par piedzīvojumiem, draudzību un laimīgām beigām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par skudrām
1. Visas skudras dzīvo ligzdās – mēs tos saucam par pūžņiem.
2. Katrā pūznī ir viena karaliene, kas dēj olas. Strādnieki un sargi vāc barību, aprūpē skudru oliņas un kāpurus, kā arī sargā pūzni.
3. Vienā skudru kolonijā var būt līdz vairākiem desmitiem tūkstošu darbaskudru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Kastaņkoku neticamais piedzīvojums” ir grāmata par kastaņu piedzīvojumiem. Kastņkokiem bija jāpārceļas, jo viņus gribēja nocirst. Kaķis Pikucis, suns Bindzis izdomāja, ka kastaņkokiem vajadzētu lido tar balonu. Bindzis sameklēja palagus, ezis Šņuksis palīdzēja sašūt palagus kopā, zirnekļi Zigis un Zaiga novija auklas, sīļi Salvis un Silva nopina grozu, kurmji Kukis un Kūkums palīdzēja kastaņkokiem izrakties no zemes, bites ar vasku aizklāja sīkos caurumiņus, Vējš palīdzēja balonam pacelties gaisā un aizlidot uz citu vietu. Kastaņkokiem līdzi devas visi viņu draugi. Ar kurmju atrasto naudas burku Kastaņkoki varēja nopirk zemes gabalu un iekārtoties uz dzīvi.
Grāmata ir ļoti mīļa un draudzīga. Visvairāk man patika, tas , ka visi draugi palīdzēja izdomāt un palīdzēja kastaņkokiem. Patika arī tas, ka draugi bisi lidoja kastaņkokiem līdzi.
Draugiem ieteiktu izlasīt, jo šī grāmata ir par draudzību un par to, ka jāpalīdz draugiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par zirnekli
1. Zirnekļu mazuļi izšķiļas no olām. Zirnekļu māmiņa olas glabāja drošībā, ietinot tās tīmeklī. nu
2. Zirekļu mazās pēdiņas ir klātas ar īpašu eļļu. Eļļa padara tīklu slidenu un zirneklis tajā nesapinas.
3. Katram zirneklim ir astoņas kājas, katra zirnekļa ķermenim divas daļas – galkrūtis un vēders.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Lili un burvju kaķis Bubass” ir grāmata par meiteni vārdā Lili, burvju bibliotēku un kaķi Bubasu. Uz burvju bibliotēku nāk visādi dzīvnieki, kuri lasa grāmatas. Šajā bibliotēkā bija burvju brilles, ar kurām varēja lasīt un izlabot kļūdas grāmatās.
Bibliotēku apmeklēja panda Čao Čangs, policists Šeldons ar vārnu Karru, eži, pitons Pēteris, modele Anabella, vienradzis un vienradža sargi putniņi.
Man vislabāk patīk Bubass, jo viņš bija foršs, gudrs.
Grāmatā vislabāk man patika pirmais stāstiņš, kur Lili pati varēja nopirkt saldējumu un iepazinās ar bilbiotekāru Bubasu un burvju bibliotēku.
Patika arī tas, kā visi palīdzēja Bubasam un bibliotēkai sagūstīt Vilku, kurš bija slikts, jo gribēja iznīcināt visas grāmatas bibliotēkā.
Man patika arī kā Lili pārvarēja savas bailes no astoņkājiem.
Saviem draugiem ietiektu izlasīt šo grāmatu, jo tā ir ļoti interesanta un pamāca kā jāuzvedas bibliotēkā un par burvju grāmatām, kas man liekas ļoti interesanti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par pandu
1. Lielā panda pieder lāču dzimtai. Lielo pandu mēdz saukt arī par bambuslāci, jo tās diētā 99% ir bambuss.
2. Pandu mazulis migā paliek, līdz 6 nedēļu vecumam, pēc tam pārvietojas uz mates muguras, patstāvīgi spēj staigāt pēc 4 mēnešiem.
3. Lielais panda sastopams tikai Ķīnas bambusu mežos, kur viņš pārtiek no bambusu dzinumiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā bija stāstīts par kamenīti vārdā Bumbulīte. Viņa nezināja kāpēc viņa nevar lidot. Draugi viņu apsmēja, ka viņai bija mazi spārniņi un tāpēc viņa nevar palidot. Kamenīte gāja pie dažādiem kukaiņiem, lai uzzinātu kā var lidot. Kamenīte gāja pie spāres. Spāre Sulla bija nogurusi, jo viņai bija jālido un jāķer kukaiņi. Tālāk Bumbulīte gāja pie Mārītes Mares. Mares spārni bija koši un tie brīdināja, lai neviens neiekāro mārīti. Pēc tam Bumbulīte gāja pie mācītāja Mušas kunga, kurš Bumbulītei teica, ka katrs ir citāds un ka tas ir labi, ka visi neesam vienādi. Pēc tam Bumbulīte gāja pie kāpuriņa Koko, kurš jau gatavojās iekūņoties un kļūt par tauriņu. Pēc tam kamenīte gāja pie sienāzītes Sisī, kura pastāstīja kamenītei, ka viņi ar saviem spārniem var tikai čīgāt, bet nevar lidot. Tad viņa gāja pie doktora Dundura, kurš Bumbulītei teica, ka lidot var visi, un ka jābūt tikai drosmīgai. Kad Kamenīte noticēja saviem spēkiem viņa spēja lidot.
Man šī grāmata patika, jo šājā grāmatā Kamenīte meklēja kā viņa var iemācīties lidot un arīt tas, ka Koko pārvērtās par taureni. Un man vēl patika, ka Kamenīte bija drsomīga un iemācījās lidot.
Draugiem šo grāmatu ieteiktu izlasīt, jo daudz pamācību. Nevajag kautrēties, ja kaut kas nesanāk, bet vajag paprasīt palīdzību.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par mārīti
1. Mārītes spārnu klāj cietu spārnu apvalks, kas ir sarkans ar melniem punktiņiem.
2. Mārītes ēd kaitēkļus, kukaiņus, kuri kaitē dārziem.
3. Ir dažādu krāsu mārītes – oranžas, sarkanas un melnas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā stāstīt par meiteni vārdā Kitija. Kitijas mammai piemita kaķa superspējas. Arī Kitijai piemita superspējas, bet viņa no tām baidījās. Viņa savas bailes pārvarēja, kad atnāca kaķis Figaro un pateica, ka pulksteņtornī kāds ir briesmās. Kitija nezināja, ka viņai arī ir superspējas, līdz brīdim, kad viņa steidzās kopā ar Figaro palīdzēt. Palīdzot kaķēnam, kurš baidījās no lapsas un mazajam rudajam kaķēnam, Kitija atklāja savas spējas un pārvarēja bailes.
Man vislabāk, patika, ka Kitija glāba mazo rudo kaķēnu no pulksteņtorņa. Mazais rudais kaķēns baidījās iet pie Kitijas, jo viņš nezināja, kā tas ir – dzīvot pie kāda. Beigās Kitija ar savu ģimeni palīdzēja kaķēnam un kopīgi brokastoja un bija laimīgas beigas,.
Draugiem ieteiktu izlasīt, jo grāmatā aprakstīts, kā pārvarēt bailes un noticēt saviem spēkiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par lapsu.
1. Lapsa ir aktīva gan dienā, gan naktī. Lapsa mīt mežos.
2. Viņai ir ļoti laba oža.
3. Lapsa medī nelielus dzīvniekus – vaboles, vardes, putnus, sīkus grauzējus, trušus, kā arī uzglūn mājputniem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā bija dzejoļi. Man vismīļākais dzejolis bija “Visdārgākais”. Man šis dzejolis patika, jo viņš bija ļoti īss, bet ļoti mīļš. Es savai mammai arī daudzas reizes saku, ka mīlu viņu.
Man patika arī dzejolis “Svarīgi jautājumi”, jo arī man ir daudz dažādu jautājumu un es visu ko gribu zināt. Dažreiz mamma saka, ka viņa pat nezin atbildi uz manu jautājumu.
Man šī grāmata īsti nepatika, jo dzejoļi bija ļoti grūti un bija grūti lasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par ķirzaku.
1. Ķirzakas ir rāpuļi un viņi ir aukstasiņu dzīvnieki. Tas nozīmē, ka to ķermenis ir tādā pašā temperatūrā kā apkārtējā vide.
2. Ķirzaku ja saķer aiz astes, tad viņa savu asti nomet un pēc laiciņa ataudzē nomestās astes vietā jaunu.
3. Pavisam ir zināms vairāk kā 5700 ķirzaku sugu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par sandalīšu Kreisiņas un Labiņas piedzīvojumiem. Sandalītes piederēja zēnam vārdā Artis. Tie bija viņa mīļākie apavi. Viņš to valkāja katru dienu.
Man vislabāk patika stāsts par to, kā Kreisiņa pazuda. Viņa satika laiviņkurpes, kuras bija iedomīgas un negribēja sasmērēties, krosenes, kuras vienmēr steidzās. Kreisiņa arī satika sandalītes un baketkurpītes, kuras bija ļoti draudzīgas un palīdzēja Kreisiņai nokļūt līdz policista zābakiem, kuri palīdzēja Kreisiņai nokļūt mājās.
Autors mēģināja šajā grāmatā pateikt, to, ka nevajag strīdēties, ka jāpaguļ un jāatpūšas, lai uzkrātu spēkus. Arī par to, ka jābūt tādiem kādi ir un nevajag mēģināt būt labākiem par citiem.
Man patika, ka Kreisiņa un Labiņa strīdējās par lentīti, bet beigās salaba un padalījās.
Man nepatika, ka viņas strīdējās ar krosenītēm, par to kura tālāk aizlēks, kura uzvarēs šņoru skrējienā.
Draugiem ietiektu izlasīt, jo grāmatiņa bija interesanta un forša, ar skaitām ilustrācijām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par kaķiem.
1. Kaķi ir graciozākie un brīnišķīgākajiem dzīvniekiem pasaulē. Viņi ir slaidi ar skaistu kažoku.
2. Kaķa skelets sastāv no apmēram 250 kauliem.
3. Naktī kaķis var redzēt sešreiz labāk nekā cilvēks, jo viņa acīs ir īpašu šūnu slānis, kas labi uztver gaismu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!