Kate Pļaviņa

9 gadi, Ādaži

Man ļoti patīk zīmēt un dejot. Mācos spēlēt klavieres un dziedu bērnu popgrupā Rakari. Brīvajā laikā patīk skatīties TV un spēlēties ar māsu.

Iesniegtās recenzijas

Vecās savrupmājas noslēpums

Viktorija Zlatkina

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo tajā bija daudz piedzīvojumu. Īpaši interesanti bija lasīt par atgadījumu, kad meitene ar iesauku Karolincis, atrada metāla bundžu, kurā bija noslēptas dažādas lietas. Es apbrīnoju Karolinci, jo viņa ir ļoti drosmīga, jautra un reizēm pat pārgalvīga. Man mazliet nepatika kā viņa izturējās pret Fēliksu. Manuprāt, viņa varētu būt jaukāka pret viņu.
Es ieteiktu lasīt citiem šo grāmatu, jo tajā ir daudz piedzīvojumu, tā ir pamācoša, jo māca bērniem nelīst dažādās nedrošās vietās, māca būt draudzīgiem un rūpēties par dzīvniekiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā tika minēts krokodils.
Krokodilu izcelsme ir ārkārtīgi sena, un tiek uzskatīts, ka tie maz mainījušies kopš dinozauru laikiem. Varenākais un stiprākais ir Nīļas krokodils. Šo krokodilu vidējais garums ir 4,5 m, bet pats milzīgākais šīs sugas eksemplārs sasniedzis gandrīz 8 m garumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par meiteni Matildi, kurai ļoti patīk lasīt grāmatas. Man Matildē patika centīgums, draudzīgums un dzīvesprieks. Lasot grāmatu par Matildi es iepazinu viņas skolotāju Hanijas jaunkundzi. Domāju, ka ikviens bērns priecātos par tik jauku, iejūtīgu un atbalstošu skolotāju kā Hanijas jaunkundze. Man viņa ļoti patika.
Grāmatā ne visi tēli ir tik jauki kā Matilde un Hanijas jaunkundze, bet tieši tāpēc šī grāmata ir tik aizraujoša. Tajā var izlasīt par dažādiem cilvēkiem un notikumiem, izvērtēt, kā es rīkotos dažādās situācijās.
Domāju, ka arī citiem bērniem šī grāmata varētu patikt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminētas utis, tāpēc es izpētīju informāciju par tām.
Galvas utis ir aptuveni 2–4 milimetrus lieli parazīti ar garenu ķermeņa daļu un sešām labi attīstītām tvērējkājām, kas ļauj veikli pārvietoties pa matiem.
Parazīts dzīvo aptuveni 40 dienu un visu šo laiku strauji vairojas.
Lai uzturētu sevi pie dzīvības, tām obligāti jāpaēd vismaz reizi 24 stundās, tāpēc, šķirtas no matiem, tās nespēj izdzīvot ilgāk par trim dienām.
Apskatot bildes secināju, ka man tās nepatīk.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Melnā aita

Aija Lisovska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija ļoti aizraujoša un ļoti interesanta. Tajā bija daudz piedzīvojumu un lasot grāmatu varēja uzzināt dažādas pamācības. Pirmkārt, es uzzināju, ka mežā jābūt ļoti uzmanīgam un, ja es ietu uz mežu, ņemtu līdzi pieaugušo. Ja nu ceļā sastopu plēsīgu vilku vai dusmīgu mežacūkas mammu? Otrkārt, es sapratu, ka ar draugiem ir daudz interesantāk ceļot. Treškārt, es sapratu, ka par cilvēku nevar spriest pēc ārējā izskata. Tas, ka tu esi atšķirīgs nenozīmē, ka tu esi sliktāks par citiem. Man šī grāmata ļoti patika un es iesaku to uzlasīt arī citiem bērniem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vāvere.
Vāveres abi dzimumi ir vienlīdz lieli.
Aste vāverei kalpo par līdzsvara noturēšanas līdzekli, par stūri lēcienu precizitātei un par planieri. Līdzsvaru noturēt vāverei ir nepieciešams, gan sēžot uz zariem, gan skraidot pa zariem, jo īpaši pa maziem, smalkiem zariņiem.
Vāvere ir aktīva dienā, pārsvarā no rīta un pēcpusdienā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata ļoti patika, jo tajā bija daudz piedzīvojumu. Man patika Mazulis, jo viņš bija nebēdnieks, dzīvespriecīgs un jauks, jo draudzīgi izturējās pret spokiem. Es viņu apbrīnoju, jo viņš bija ļoti drosmīgs.
Es iesaku citiem bērniem šo grāmatu izlasīt, lai viņi kļūtu tikpat drosmīgi kā Mazulis.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Krauklis.
Krauklim diennaktī nepieciešams vismaz 200g gaļas.
Kraukļi bez ēdiena var iztikt līdz 3 dienām.
Kraukļa smadzenes ir vienas no lielākajām starp visiem putniem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata ļoti patika. Tā bija interesanta un aizraujoša, taču brīžiem manī radīja skumjas. Man bija žēl Toma, kad viņš uzzināja, ka Gvids viņu nevēlas par brāli un pat šķita, ka tas viņu ienīst. Es ļoti priecājos, kad grāmatas beigās Toms piedeva Gvidam un viņi kļuva draugi.
Es ieteiktu citiem bērniem izlasīt šo grāmatu, jo tā ir pamācoša un mudina novērtēt savu māsu vai brāli nevis darīt tam pāri. Jo tavs brālis vai māsa ir tavs lielākais draugs.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par lauvu.
Lauvas lielāko diennakts daļu atpūšas.
Lauva visbiežāk medī no rīta.
Lauva vienā paņēmienā var apēst 30kg barības.

3. uzdevums. Grāmata - kino!