Alise Ivanova

8 gadi, Salaspils

Esmu 8 gadus jauna meitene, kam patīk dejot, taisīt trikus un spēlēt vijoli.

Iesniegtās recenzijas

Asterikss olimpiskajās spēlēs

Renē Gosinī

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija savāda, jo tā bija viedota kā komikss. Es tādu lasīju pirmo reizi. Grāmata bija par Galliem, kuri piedalījās OIimpiskajās spēlēs. Pašā sākumā Asteriks un Obeliks pārspēja Romiešu čempionu, kad vēl nebija sacensības sākušās. Romiešu čempions jutās slikti, jo viņu apdzina viens īss un viens liels un resns Galls. Galli domāja, ka viņi ir parasti Galli, bet īstenībā viņi ir Romieši. Tāpēc viņi ļoti sapriecājās, jo varēja piedalīties Olimpiskajās spēlēs un nosvinēja vakaru. Olimpiskajās spēlēs varēja piedalīties tikai Asteriks, bet viņš nedrīkstēja iedzert burvju dziru, tāpēc, ka tas Olimpiskajās spēlēs nav atļauts. Viņam veicās tā pa vidam, tāpēc ka viņam bija grūti skriet bez dziras, jo nebija uztrennējies skriet bez dziras. Beigās viņi izdomāja viltību, kad visi dalībnieki, izņemot Asteriksu slepeni iedzēra burvju dziru un pēdējā skrējienā visi finišēja reizē. Bet tad viens no galliem pateica, ka visi dalībnieki lietojuši burvju dziru un to pierāda ka visiem bija zilas mēles, izņemot Asteriksu. Beigās Asteriks uzvarēja un dabūja lauru vainagu, ko atdeva Romiešu cīkstonim. Es guvu atziņu, ka nevajag dzert nekādas dziras, vajag vienkārši skriet un piedalīties sacensībās kā māki, varbūt vienīgi pirms tam patrenēties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēts suns un mežacūka. Man labāk patīk suņi, tāpēc kopā ar mammu meklējām informāciju par tiem. "Suns ir suņu dzimtas plēsējs, kas ir viena no pelēkā vilka pasugām" un mūsdienās tas ir viens no popilārākajiem mājdzīvniekiem. Uzzināju, ka "cilvēks pieradināja vienu no pelēkā vilka pasugām apmēram pirms 15 000 gadu".
"Suns, lai arī ir draudzīgs mājdzīvnieks, joprojām ir plēsējs un maitēdājs, tam ir labi attīstīta muskulatūra, spēcīgi kauli, un tā fizioloģiskā uzbūve ļauj sunim būt gan sprinterim, gan maratona skrējējam, tā zobi ir piemēroti kampšanai un plēšanai." Tāpēc ir ļoti svarīgi svešus suņus neaiztikt un arī ar zināmiem suņiem būt uzmanīgām, nebāzties tam pārāk daudz virsū.
"Mājas sunim ir raksturīga sociālā inteliģence, kas nevienam citam mājdzīvniekam nav tik izteikta"- sunim var iemācīt aizsargāt savus saimniekus un māju, var iemācīt dažādus trikus, piemēram - lēkt, sēdēt, dot ķepu, velties, atrast kaut ko noslēptu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par diviem brāļiem un viņu draugu plastmasas maisiņu, kuru sauca Dusmukule. Abi puiši ar Dusmukuli, nevarēja peldēties ezerā, jo ūdens bija nesmuks. Bet viņi izdomāja, kā izglābt ezeru. Viņi gribēja pierunāt tanti Tamāru, lai palīdz izglābt ezeru. Viņi devās ekspedīcijā un noskaidroja, ka no caurules ezerā ietek netīrs ūdens. Beigās viņi atrada vainīgo un kopā mēģināja attīrīt ezeru un sazīmēja zīmes par atkritumu šķirošanu. Es pārliecinājos, ka ir svarīgi savākt aiz sevis atkritumus. Man patika šī grāmata, tāpēc ka tajā bija interesanti piedzīvojumi un cerams daudzi saprata, ka vajag savākt atkritumus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēts ezis. Pēc tam kopā ar mammu pētot informāciju, es uzzināju, ka Latvijā dzīvo 2 ežu apakšdzimtas sugas: ziemeļu baltkrūtainais ezis un brūnkrūtainais ezis. Abas sugas izskatās ļoti līdzīgas un vislabāk atšķiramas, apskatot vēderu - brūnkrūtainajam ezim uz krūtīm ir izteikts brūns laukums, baltkrūtainajam viss vēders ir bālgani pelēcīgs. Aizsargājoties eži spēj savilkties ciešā kamoliņā, izslienot pret ienaidnieku adatas. Vēl es uzzināju, ka ezi nevajag barot ar pienu, jo tas ir viņiem kaitīgs un tad ežiem sāp vēders.

3. uzdevums. Grāmata - kino!