Samanta Briede

10 gadi, Rēzekne

Esmu aktīva, radoša un draudzīga. Man ļoti patīk dzīvnieki , tos vērot un lasīt par tiem. Patīk spēlēt dambreti un kārtis. Ļoti patīk šūpoties, lēkāt batutā, braukt ar velosipēdu, peldēties un apgūt dažādus vingrinājumus (tiltiņš, špagats). Mana lielākā aizraušanās ir zīmēšana.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Lasot šo grāmatu sapratu ka viņa līdzinās grāmatai Baltā vilcene un Baltā vilcene arī parādījās divos stāstos. Šīs divas grāmatas veido vienu lielu stāstu. Vēl man patika ka šajā grāmatā bija pieminēti vairāki momenti kas bija smieklīgi. Man ļoti patika kā mazā grizlimeitene Skauta nepalika viena kad māte ar Skautas brāli Veju aizpeldēja uz nepareizo krastu. Vēl man patika ka māte mācīja bērniem ko drīkst ēst un ko nedrīkst un cik lieliem jāizaug lai varētu doties uz Mežonīgajiem ūdeņiem. Arī man patika ka beigās lāču mamma Lida ar Veju un Skautu beidzot satikās.
Nepatika tas ka no sākuma Milzis Skautai nepievērsa uzmanību jo Skauta viņu neinteresēja un Milzis gribēja būt viens. Nepatika ka Baltā vilcene gribēja Skautu apēst tāpēc ka bars bija izsalcis un Skauta bija maziņa.
Es domāju ka grāmatas autors vēlējās pateikt to ka mīlestība ir svarīgāka par pienākumiem, naidu un mīlestība uzvar naidu. Nav jābūt lielam lai novērstu nelaimi vai kādam palīdzētu galvenais ir būt drosmīgam un ar labu sirdi.
Šī grāmata māca ka vajag būt drosmīgam un neatlaidīgam un tad ir iespējams sasniegt savus mērķus. Un vēl grāmata māca ka vajag klausīt savus vecākus jo vecāki visu zina labāk un rūpējas lai bērni būtu drošībā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Brūnais lācis ir no 90-150 cm un sver no 200-600 kg un spēj nodzīvot no 20-40 gadiem. Brūnajam lācim ir lieliska dzirde, perfekta oža un ļoti spēcīgas ķepas ar 7 cm gariem nagiem, kas ļauj viegli uzrāpties kokā.
2. Tikko piedzimis lācēns ir apmēram 30 cm garš un sver aptuveni puskilogramu. Pēc trim nedēļām tam atveras acis. Pavasarī pametot ziemas migu jeb 3 mēnešu vecumā lācēni sver apmēram 10 kg. Tie aug, barojoties tikai ar mātes pienu, bet lāčumāte līdz migas pamešanai neēd neko. Tādēļ rudenī tai intensīvi jābarojas lai uzkrātu pēc iespējas lielākas rezerves zemādas tauku slāni. Dzīves sākumā viņas mazuļi augs, izmantojot šos tauku krājumus.
3. Lācis biežāk medī negaisa naktīs. Viņam šāds laiks nešķiet bīstams, bet pārbiedētie un pērkona, lietus un zibens uzliesmojumu apdullinātie dzīvnieki kļūst par vieglu laupījumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Sākot lasīt šo grāmatu es uzreiz sapratu ka man viņa patiks jo es ļoti mīlu dzīvniekus un interesē viss par tiem. Man šajā grāmatā ļoti patika Baltā vilcene Piektā jo viņa ir drosmīga, spēcīga un izveidoja savu baru un kļuva par barvedi. Arī Nakts acs man ļoti patika jo viņš ir līdzīgs Baltajai vilcenei melns un skaists. Nakts acs kļuva par Piektās sabiedroto viņš ļoti daudz palīdzēja Piektajai, vēlāk Nakts acs un Piektā kļuva par pāri un viņiem piedzima pieci bērni. Vēl man ļoti patika kā Baltā vilcene cīnījās par teritoriju un uzvarēja, bet zaudētāju nenogalināja un nepadzina, bet ļāva izvēlēties vai viņš vēlas pievienoties viņas baram. Man nepatika ka no sākuma Piektā gribēja piedalīties medībās, bet tēvs viņai neatļāva jo baidījās ka viņa nespēs tikt līdzi jo bija pārāk maza un lēna. Kad Piektā paaugās tēvs viņai beidzot atļāva iet medībās. Un vēl man nepatika ka bara vadonis Modrais nelaida Piekto savā barā. Modrajam bija ļoti liels bars un viņš baidījās ka nespēs to pabarot. Izlasot šo grāmatu uzzināju ka vilki kraukļus neēd viņi ir kā draugi kā sabiedrotie un vilkiem ir diezgan lielas atsevišķas teritorijas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Vilka ķermeņa garums ir 100-130 cm, Sver no 30-60 kg un spēj nodzīvot no 12-16 gadiem. Vilkiem ir vareni ilkņi un spēcīgi žokļi.
2. Ziemā vairākas vilku ģimenes var apvienoties, veidojot lielākus barus līdz pat 20 vilkiem, un kopā medīt briežus un aļņus. Parasti vidēja lieluma vilku baram jānomedī divi brieži nedēļā. Kad briežu trūkst tad par upuriem krīt jauni aļņi, stirnas, mežacūkas un zaķi. Vilki neatsakās arī no kritušiem dzīvniekiem un grauzējiem.
3. Vilki ir ļoti uzticīgi, vilku tēviņš pēc dzimtā bara pamešanas izveido pāri ar mātīti un šī saikne pastāv visu vilka mūžu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!