Roberts Līviņš

9 gadi, Ventspils

Mani sauc Roberts. Es pabeidzu 3.klasi. Mani hobiji no pamatskolas, Mūzikas skolas un Sporta skolas nodarbībām brīvajā laikā ir vieglatlētika, ēdienu gatavošana, makšķerēšana un sēņošana. Grāmatas lasu tās, kas ir mājās un ņemu no pilsētas bibliotēkas. Dikti daudz jau lasīt nesanāk jo esmu ļoti aizņemts.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata šķiet interesanta un mazliet tomēŗ bēdīga, jo grāmatas stāstā nobrauca ezīti. Es dzīvē ļoti mīlu dzīvniekus. Tādēļ man tāda grāmata uzreiz liek pārdzīvot par nobraukto ezīti. Interesanta grāmata bija tādēļ, ka brāļi lasīja plastmasas maisiņus visur, kur tiem mētājās un krāva mājas bēniņos, kamēr bēniņi bija līdz galam piepildīti un bija jāomā, ko ar tiem maisiņiem iesākt. Tad viņiem ar padomu palīdzēja viņu vectētiņš. Viņš piedāvāja brāļiem salasītos maisiņus aizvest pārstrādei. To viņi arī izdarīja.
Grāmatas autore ar šo grāmatu gribēja pavēstīt saviem lasītājiem ziņu, ka nevajadzētu piesārņot apkārtējo vidi ar plastmasas maisiņiem, burkām un konservu bundžām un ja ierauga piesārņotu vidi tad vajag to attīrīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts ezis. Es atradu trīs jaunus faktus par ezi.
1. Piemēram, es līdz šim nezināju, ka senāk eži bijuši gaļas avots vairākām tautām, piemēram, Senajā Ēģiptē.
2. Ežus ļoti viegli var atpazīt, pateicoties to adatu kažokam, kas ir keratinizējies matojums, turklāt adatas ir ar tukšu vidu. Adatas sedz gandrīz visu ķermeni, izņemot eza seju, pēdas un vēderu. Vidēji ezim ir 5000—6500 adatu.
3. Ežiem ir salīdzinoši garš mūžs, lielāka auguma sugas dzīvo 4—7 gadus (nebrīvē līdz 16 gadiem), mazākas 2—4 gadus (nebrīvē 4—7 gadus).

3. uzdevums. Grāmata - kino!