Paula Upāne

8 gadi, Gulbene

Mani sauc Paula un esmu 8 gadus veca. savā brīvajā laikā man patīk zīmēt un veidot dažādus radošus darbus. Pēc manas radošās darbošanās, visā mājā iestājas "radoša" tīrība.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmatas galvenā varone ir maza grizlīlāču meitene Skauta un liels pieaudzis grizlīlācis. Parasti skatoties National Geograpic par grizlīlāčiem, redzēju, ka tie ir ļoti nikni, dzīvo vieni un pieauguši lāču tēviņi var saplosīt un apēst mazus lācēnus. Taču grāmatā notika pavisam viss savādāk nekā televizorā. Liels grizlīlācis rūpējās par mazu lācēnīti, kura bija palikusi viena bez mammas un brāļa.
Ļoti patika tas, ka grāmatā bija labi aprakstīts tas, kā lāču mamma rūpējās par saviem bērniem, ko
viņiem mācīja, ko viņi ēda. Skumji bija, kad Skauta palika viena un palika pie jūras gaidot savu mammu un brāli. Palika bail tajā brīdi, kad jūrai tuvojās lielais lācis, jo domāju, ka mazo lācenīti tas apēdīs, taču notika savādāk – lielais lācis mazo lācenīti sākumā ignorēja. Tā kā Skauta mammu nesagaidīja atgriežamies, viņa nolēma sekot līdzi milzim, jo domāja, ka tas varbūt ir viņas tētis, jo lācenīti neapēda kā to būtu darījuši citi lielie lāči. Sekojot milzim lācenīti apguva dažādas prasmes par to, kas ir ēdams, ko darīt, kad tuvojas kas slikts. Prieks bija lasīt, ka milzis pat pierada pie Skautas, palīdzēja viņai, kad viņai uzbruka vilki un lācis.
Šajā grāmatā lasot nodaļu par vilkiem, sapratu, ka tā ir baltā vilcene Piektā – no grāmatas, kuru lasīju pirmo. Prieks bija atkal izlasīt kaut nodaļu par viņu un arī šeit viņa parādīja to cik ir drosmīga un gudra.
Šī grāmata ir par ticību un nepadošanos, par neparastu draudzību.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Lai arī lāči ir masīvi un izskatās neveikli, tie var skriet ar ātrumu 56km/h. Tomēr pa kalnu lejā tie skrien ātrāk nekā kalnā augšā.
2. Grizlīlāči parasti ir vientuļnieki, bet mēdz pulcēties baros lašu nārsta laikā, kad barojas ar tiem upēs, ezeros un strautos.
3. Bieži pirms iešanas migā uz gulēšanu grizlīlāči gaida sniega vētru, tādā veidā lāči nodrošinās, ka alas ieeja tiek aizputināta un noslēgta citiem plēsējiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā galvenā varone ir vilcene vārdā Piektā. Viņas piedzimšana visai ģimenei bija brīnums, jo gaidīja tikai 4 vilcēnus. Piektā bija baltā krāsā un ģimene uzskatīja, ka viņa ir līdzīga kurmītim, jo bija pavisam sīciņa. Piektās māsa pat gribēja no viņas tik vaļā, taču mamma to neļāva. Taču sīkā pirmā atvēra acis un apguva to, kas jāzina vilkiem, ātrāk par saviem brāļiem un māsām.
Viņas labākais draugs bija krauklis Rāks, kurš visu vilcenes dzīvi bija viņas labākais draugs, skolotājs un sargs. Rāks vilcenei palīdzēja iemācīties medīt mazus zvērus, un tikt pie ēdiena tad, kad bija aizgājusi no bara.
Šajā grāmatā stāsta par vilku dzīvi, to kā tie medī, veido savus barus, cīnās. Intersanti bija salīdzināt kā vilku dzīve ir uzrakstīta grāmatā. Jo bieži skatos National Geographic, kur rāda dažādu dzīvnieku dzīvi. Bija lietas, kuras bija tādas pašas grāmatā un televizorā.
Grāmatā galvenā doma bija par to, ka cītīgi strādājot, mācoties, domājot un ejot uz sapni, tas var piepildīties. Ir jāstrādā un tas, ko iemācās ir jātrenē, jāuzlabo, tad pat, kuru visi uzskatīja, ka viņš nekas nebūs, būs kaut kas nozīmīgs. Piektā pierādīja, ka var būt līdere un spēj rūpēties par citiem sava bara vilkiem.
Grāmatas beigas man nepatika. Ilgi nesapratu, kas ar Piekto notika, jo es nekad arī neesmu satikusi mednieku. Taču runājot ar mammu, sapratu, ka Piekto nošāva. Viņas dzīves beigas bija tikpat negaidītas kā piedzimšana.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Kur ir vilki, ir arī kraukļi. Tie uzturas netālu no bara, lai tiktu klāt medījuma pārpalikumiem. Bieži vien tie ar vilkiem vienkārši spēlējas, aizskarot asti un piespiežot vilkiem tos dzenāt.
2. Vilki prot peldēt, spēj nopeldēt pat 13 km.
3. Lielākais zināmais bars sastāvējis no 42 indivīdiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika, jo tajā bija daudz notikumu, kuri parādīja to, ka grāmatu lasīšanai ir kāda nozīme un to ir jādara. To mums katru dienu skolotāja mēdz teikt.
Grāmatas galvenie varoņi ir kaķis Bubass, kurš ir bibliotekārs, meitene vārdā Lilī un ļaunās bibliotēkas bibliotekārs ļaunais vilks. Visi notikumi norisinās Bubasa bibliotēkā, kura ir plaša, pilna ar dažādām grāmatām. Tur grāmatas tiek liktas ne tā kā mūsu bibliotēkā pēc alfabēta, bet gan pēc krāsām, lieluma un vēl dažādi.
Interesanti bija lasīt par to, ka ir arī pavisam sīciņas grāmatas, kuras ir īpaši piemērotas skudrām. Pat eži Bubasa bibliotēkā lasa grāmatas, kaut gan tas tika aizliegts, jo viņi grāmatas saplēš ar adatām. Domāju, ka pateicoties tam, ka viņi lasa, viņi Bubasa bibliotēkā atrada grāmatu, kas atļāva viņiem grāmatas nest uz adatām. Eži ir lieli gudrinieki.
Šajā grāmatā var lasīt par pasaku valstību, kurā ir runājošs kaķis, ļauns vilks, burvju grāmatas un apmetnis, gan par it kā mūsu ikdienu, kur tiek lietots telefons. taisīti selfiji ar grāmatām un likti Instagram story.
Es gribētu līdzināties līdzināties Lilī, jo viņa ir gudra, drosmīga un ļoti skaista. Grāmatas noslēgumā, kad vilks lasīja šausmu stāstu Līlī par astoņkāji, Lilī bija ļoti bail, bet, lai palīdzētu draugiem, viņa bija drosmīga un izdomāja kā uzvarēt ļaunumu.
Šo grāmatu bija viegli lasīt un ceru, ka tādu būs vairāk.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. to mēle ir raupja, to klāj āķveida kārpiņas, kas kalpo gan barības un ūdens uzņemšanai, gan kā suka kažociņa sakopšanai.
2. Kaķis noguļ aptuveni 70% savas dzīves, kamēr cilvēki vien - 30%. Pieaudzis kaķis diennaktī nosnauž vidēji 16 stundas.
3. Kaķu murrāšana iekļaujas tādā pašā frekvencē kā raudāšana, tāpēc cilvēki vēlas parūpēties par kaķi. Atklāts, ka kaķi murrājot manipulē ar saviem saimniekiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!