Paula Rēveliņa

10 gadi, Jelgava

Mani sauc Paula, man ļoti patīk zirgi, tāpēc brīvajā laikā apmeklēju jāšanas treniņus. Manu treniņu zirgu sauc Ansis, viņš man ir ļoti mīļš. Man patīk arī daiļslidošana, tāpēc apmeklēju arī daiļslidošanas treniņus, bet zirgi man patīk vis vis vairāk! Mani mīļākie multeņu varoņi ir my little pony. Brīvajā laikā man patīk pašai rakstīt un zīmēt grāmatas par vienradžiem un ponijiem.

Iesniegtās recenzijas

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsts bija par diviem varoņiem Šušnirku un Mazuli. No trīs izlasītajām grāmatām, man šī patika vis mazāk, jo grūti bija saprast, kas grāmatā notiek, kas ir galvenie varoņi, vai tie ir cilvēki vai kaut kādi izdomāti briesmonīši. Grāmatā ir stāstīts kā galvenie varoņi cīnās ar spokiem, grāmatas beigās viņi atklāja galveno spoku, kuru iznīcināja ar spoguļa palīdzību. Parasti man spoku stāstiņi un bailīgu notikumu grāmatas patīk, bet šo izlasīt līdz beigām man gāja grūti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Zirneklis
1. Krusta zirneklis spēj apmēram stundas laikā noaust tīklu, kurā notvert savu medījumu.
2. Lēcējzirneklis neauž tīklu, bet gan paslēpies uzglūn savam medījumam.
3. Vilkzirnekļu mātīte ietin savas olas kokonā, ko nēsā sev līdzi, arī izšķīlušies mazuļi vēl apmēram 10-15 dienas pavada uz mātes muguras.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsts bija par diviem puišiem, kurus sauca Kārlis un Intars. Sākums bija tāds, ka Kārļa mamma viņu izņēma no skolas un kad viņi brauca pāri lielajam tiltam, viņš pa logu ieraudzīja ezi un viņam likās, ka mamma nobrauc ezi. Bet tad viņš saprata, ka tas ir tikai plastmasas maisiņš, viņš ieraudzīja, ka tas spēj runāt. Viņš to iebāza kabatā un nolēma vest uz mājām. Kad viņš atbrauca mājās, viņš to pastāstīja savam draugam Intaram. Mājās maisiņš pastāstīja savu bēdīgo stāstu, ka kādam huligānam bija noplīsis maisiņa rokturis un viņš to nometa uz zemes, un tā notiekot ar daudzie plastmasas maisiņiem. To noklausoties, puiši nolēma savākt visus maisiņus, kuri mētājas un ielikt mājās atvilktnē. Un runājošo maisiņu viņi nosauca par dusmu kuli. Kārļa opis kādu reizi ciemojoties izstāstīja, ka maisiņus salokot to var izmantot atkārtoti. Tā Kārlis un Intars arī sāka locīt maisiņus trijtūrīšos un lika tos līdzi saviem vecākiem dodoties uz veikalu vai tirdziņu. Grāmata māca, ka plastmasas maisiņus nevajag mest ārā, bet tos var izmantot atkārtoti. Man patika, ka vienu no puišiem sauca Intars, jo manu tēti arī sauc Intars.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ezis
1) Eži spēj nedaudz kāpt kokos.
2) Ežu mazuļi piedzimst kaili, bet jau pēc dažām stundām no sārti pelēkās ādas sāk spraukties adatas, sākumā tās ir mīkstas.
3) Ezis iziet medībās pēc tumsas iestāšanās, viņš meklē kukaiņus, gliemežus, vardes, krupjus, čūškas, putnu olas, sēnes, ogas un augļus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par meiteni Matildi, viņa bija ļoti apdāvināta meitene, jo viņa jau ļoti agrā vecumā iemācījās pati lasīt, bet viņas vecāki bija nejauki un viņiem tas bija virnalga. Viņi domāja, ka labāk ir skatīties televizoru nekā lasīt grāmatas. Mācotie skolā Matilde atklāja jaunas spējas - nepieskaroties lietām, tās apgāzt. To viņa izmantoja, lai cīnītos pret nejauko direktori - Trančbulas jaunkundzi, taču skolā viņa sastapa arī jauku skolotāju, pie kuras grāmatas beigās palika dzīvot, kad viņas vecāki izlēma pārcelties uz Spāniju. Visinteresantākā vieta grāmatā man likās nodaļa, kurā bija situācija, kad puisis no skoloas bija apēdis direktores kūku, un direktore visus sasauca kopā, pavārei lika izcept milzīgu kūku un puisim lika to apēst. Manuprāt, autors gribēja visiem ar šo grāmatu pavēstīt to, ka nav svarīgi, cik vecs vai jauns tu esi, ka visi var kaut ko nozīmīgu paveikt, ja vien to ļoti vēlas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Papagailis (puisim grāmatā piederēja papagailis)
1. Lielākie un skaļākie papagaiļi ir Aras.
2. Aras ir vieni no grudrākajiem putniem pasaulē, daži pat spēj atdarināt cilvēku izteiktos vārdus.
3. Aras lido skaļos baros, meklējot mežā barību - nogatavojušos augļus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!