Maria Čembersa

8 gadi, Babīte

Es esmu aktīva un kustīga. Mani aizrauj un iepriecina zīmēšana un rotaļas ar brāļiem. Es arī dejoju, sportoju un palīdzu citiem. Kad es paaugšos lielāka, tad došos ceļojumos.

Iesniegtās recenzijas

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija aizraujoša un tajā ir daudz interesantu notikumu. Šīla mēģināja izlīst ārā pa žoga apakšu, tad viņa raka dārzā iekšā kaulus. Viņa arī meklēja peli, kas paslēpās zem skapja un gaidīja, kad tā izlīdīs ārā. Vēl viņa gribēja izlīst pa žoga apakšu un tad satika lielo kaimiņu suni. Šīla gribēja sadraudzēties ar ezi, bet ezim bija bail un viņš savēlās kamoliņā. Šīla gribēja pabakstīt ezi, bet viņai iedūrās adatas purniņā. Šīlai bijai bail no zibens un pērkona. Šīla gribēja izlīst pa žoga apakšu un izlīda un uzskrēja uz ceļa, kur viņu gandrīz nobrauca mašīna. Vectētiņš pamanīja, ka ŠĪla izlīdusi pa žoga apakšu un savāca. Tad viņi gāja pastaigāties. Šajā grāmatā var iemācīties to, ka nevajag līst pa žoga apakšām, jo tas var beigties slikti, var nobraukt mašīna. Otram nelaimē ir jāpalīdz, jābūt uzmanīgam. Dzīve ir svarīga. Šīlas dzīve bija bēdīgi notikumi, jo viņu atstāja mājās un viņa iekoda čūskai astē. Tad Šīla uzsēdās uz galda, bet vectētiņš neatļāva sēsties. Šīla skatījās ārā pa logu, kad saimnieki nāks. Kad saimnieki nāca, tad aši nolēca no galda un priecīgi sagaidīja mājās. Vispār blēņas nevajag darīt, jo vecāki uztrauksies un arī pats pēc tam sirsniņā nelabi jutīsies. Nevajag no citiem un lielākiem mācīties muļķības, bet jādomā pašam ar savu galvu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Suņi ir apmēram tikpat gudri kā divgadīgs bērns. Suņi var iemācīties ap 100 vārdus un komandas.
2. Suņiem ir ne tikai izcila oža un trīs plakstiņi acīm, bet arī lieliska dzirde. Suņi dzird skaņas, ko cilvēki nedzird, taču piedzimstot kucēni ir gan kurli, gan akli.
3. Suņi atvēsinās elsojot, bet svīst ar ķepām.

3. uzdevums. Grāmata - kino!