Elza Makstniece

11 gadi, Laucienes pagasts

Brūni vidēji gari mati. Brilles . Patīk zils. Mīļākais dzīvnieks ir ezis. Patīk lasīt.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šajā grāmatā patika tas, kā kaķis palīdzēja koralīnai izskaidrojot par Citu Māti. Man nepatika tas, kā Cita Māte nolaupīja Koralīnas vecākus. Manuprāt, autors mēģināja pavēstīt, ka tu siproti cik tev daudz bijis dārgs, tikai tad, kad es i to zaudējis. Mana atziņa šij grāmatai ir, ļoti labi uzrakstīti apraksti varoņiem un vietām. Grāmatā ir ļoti radošs stāsts, tā ka ir auzraujoši lasīt! Grāmatā arī ļoti labi aprakstītas rakstura īpašības tāpēc tev ātri rodas nepatika Citā Mātē, bet tu ātri simpatizējies ar Koralīnu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es par kaķie uzzināju to ka rieviņas uz kaķa degungala ir tikpat unikālas kā cilvēka pirksta nospiedums. Izrādās, ka kaķi noguļ aptuveni 70% savas dzīves, kamēr cilvēki – vien 30%. Pieaudzis kaķis var skriet ātrumos kas sasniedz līdz pat 49km stundā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šajā grāmatā patika tas, kā orbs izglāba Viljamu un palīdzēja pieveikt Ābrahamu Talliju. Ābrahams Tallijs mēģināja Viljamu nogalināt, un tas man radīja nepatīkamas emocijas. Man šķiet, ka autors mēģināja pavēstīt to, ka reizēm neēsi tas, kas šķiet ka esi, bet tas nav slikti. Mana atziņa grāmatai ir, ka tā ir ļoti laba ar interesantu stāstu un labi uzrakstītiem varoņiem. Šo grāmatu lasot, tu vari iedomāties kā viņi izskatās un ko viņi dara. Daži notikumi man nepatika, bet tie vienmēr tika atrisināti tik radošos veidos, ka nevarēju beigt lasīt!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es uzzināju, ka vaboles arī tiek sauktas par cietspārņiem, un ka vaboles ir kukaiņu kārta, kurā ir visvairāk konstatēto sugu. Vaboles var sasniegt garumu no 0.3 līdz 171 milimetru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā vislabākais bija Saules atgriešanās. Man nepatika, kā Saules Saargātāja ieslodzīja sauli, un pārējiem bija jācieš. Man šķiet, ka autore mēģināja pavēstīt, ka ne vuss, ko daram ar labu mērķi, var beigties labi. Mana atziņa no lasītā, ir labi labi uzrakstīta ar interesantu stāstu, kas var patikt gan pieaugušajiem, gan bērniem. Šī grāmata ļoti labi parāda cilvēku emocījas, un ilustrācijas ļoti labi papildina stāstu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es uzzināju, ka suņi var saprast līdz pat 250 vārdiem un žestiem. Su'ņi var arī dzirdēt ultraskaņu. Izrādās, ka zīmējums uz suņa deguna ir tik pat unikāls kā cilvēka pirkstu nospiedumi. Pasaulē neeksistē divi absolūti vienādi suņu deguni!

3. uzdevums. Grāmata - kino!