Enija Lea Bodniece

8 gadi, Inčukalns

Es esmu jaunākā savā ģimenē, man ir 2 māsas un brālis. Man ir divi suņi Džesija un Džaspers. Es dejoju, eju mākslas skolā un šajā rudenī sākšu mācīties 2. klasē. Man patīk lasīt grāmatas, kurās ir daudz attēlu.

Iesniegtās recenzijas

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Visvairāk no šīs grāmatas atceros meiteni ar melniem matiem un kleitu, tāda būs arī manā filmā, ko uzzīmēju. Viņa nebaidījās no eksperimentiem un viņai patīk rotaļāties. Blakus ir burbuļu salūts, līdzīgi kā grāmatā, kur puisis izdzēra zaļu šampūnu un viņam pa dibenu ārā skrēja burbuļi. VIsa grāmata ir jautra un uzlabo garastāvokli. Arī mana mamma to lasīja un teica, ka dzīvē tā notiek, bērnībā, kad gribas visu ko izmēģināt. Es gan nemēģināšu sprāgstošas lietas, jo var iznākt bēdīgi. Grāmatā ir ļoti skaisti zīmējumi. Kad lasīju, tad varēju redzēt arī, kā tas notika un kopā likās daudz labāk. Beigās bija dzejolis par burbuļi, kuros iekšā ir mūsu sapņi, kas pārvēršas zvaigznēs un piepilda mūsu vēlēšanās. Vajag sapņot un vēl samīļot savu ģimeni, jo tā ir visdārgākais.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par skudrām.
Visas skudras dzīvo skudru pūžņos.
Latvijā ir 42 skudru sugas.
Skudru karaliene dzīvo līdz 20 gadiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Mēs kopā ar māsu izlasījām grāmatu par plastmasas huligāniem. Grāmatā ir labi zīmējumi un lieli burti, tāpēc viegli lasīt. Es nekad neiedomājos, ka platmasas maisiņi var dzīvot 500 gadus. Vispār palika žēl, ka plastmasas maisiņus izmet, jo šajā grāmatā tas pārvērtās par draugu diviem brāļiem un izstāstīja visādus interesantus gadījumus par dabu un atkritumiem. Vienu reizi es skatījos 3D brillēs it kā lidotu virs zemes un kāda tā izskatās, kad ir pilna ar atkritumiem. Drīz cilvēki tajos apraksies, kas ir ļoti skumji. Es sapratu, ka nevajag mest ūdenī neko, lai var peldēties, jo tas ir jautri. Neviens negrib peldēties smirdīgā ūdenī.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tur zīmējumos bija melns kaķis, tāpēc izvēlējos izlasīt par to enciklopēdijā. Kaķu mūža ilgums ir no 15 līdz 20 gadiem, bet ir arī 36 gadi, bet reti. 20 gadus vecs kaķis atbilst 100 gadus vecam cilvēkam. Kaķim arī obligāti jātīra zobi, var nopirkt speciālus cepumus vai košļājamo barību, ar ko tos notīrīt. Ūdens kaķiem nepatīk, jo tas atdzesē viņa ķermeni, tas nav labi vēsā laikā. Siltās zemēs gan ir tādi kaķi, kas peld priecīgi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir ļoti forša, man nebija grūti to lasīt, katrā lapā bija interesanti un labi, ka dažās bija tikai zīmējumi, ko skatīties. Šajā grāmatā (beigās) bija jāatmin, ko kaķis pateica lapsēnam. Es to uzminēju uzreiz, jo nākamajā lapā parādījās piecas olas, bet pirms tam bija četras, kad lapsēns vienu nočiepa. Visvairāk man patika attēli, jo ir daudz sīkumiņi. Arī es centos savas grāmatas tēlus zīmēt sīki, manā kino arī būs piepūšamā cūciņa, kas peldēs, bet nebūs lapsēns, es uzzīmēju oranžu suni, kurš sargās olas, lai tās neviens nenozog. Oranžais suns kopā ar zilo kaķi rotaļāsies ar olām un pēc tam arī ar mazajiem gulbēniem, lai viņu vecāki atpūšas. Gulbju mamma ir nogurusi, kā jau visas mammas, tāpēc ir jāpalīdz mammām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos izlasīt par kaķiem. Tieši par zilo kaķi -Britu īsspalvainais kaķis. Viņš patīk cilvēkiem, kas daudz strādā, jo kaķis labprāt laiskojas, kamēr saimnieku nav mājās. Arī grāmatā tas tā darīja. Negribēja strādāt nemaz. Šim kaķim patīk, ja saimnieks tam izrāda uzmanību, tas labprāt saimniekam seko no vienas istabas uz otru, bet tam nepatīk, ja to ņem klēpī.

3. uzdevums. Grāmata - kino!