Kristaps Lapsiņš

8 gadi, Rīga

Šogad pabeidzu 1.m klasi Rīgas Valdorfskolā. No mācību stundām man visvairāk patika mūzikas stundas, solfedžo, koris, ansamblis, angļu valoda, dizains un tehnoloģijas, eiritmija. Man iepatikās aust. Man patīk draudzēties ar klases biedriem. Vasarā man patīk spēlēt futbolu, braukt ar divriteni, mācīties peldēt, mācīties spēlēt basketbolu, ēst saldējumu. Ziemā man patīk taisīt sniega pikas, celt sniegavīrus un pikoties ar draugiem. Man patīk piedalīties konkursos. Šajā konkursā piedalos 1.reizi. Pagājušajā gadā piedalījos arī Grāmatons konkursā un piedalīšos arī šogad.

Iesniegtās recenzijas

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata. No grāmatas varoņiem man vislabāk patika Lilī, bibliotekārs kaķis Bubass, panda Čao Čangs, vārna Kara. Man likās interesants arī policijas izmeklētājs Šerifs. Man nepatika ļaunais Vilks, jo viņš gribēja izpostīt grāmatas. Šī grāmata vēsta, ka saudzīgi ir jāizturas pret visām grāmatām. Nedrīkst tās plēst un sabojāt. Svarīga ir arī draudzība un labestība, jo draugi viens otram palīdz priekos un bēdās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos uzzināt par vārnām:
1) Latvijā savvaļā reģistrētas 3 zaļvārnveidīgo putnu sugas un tās visas Latvijā arī ligzdo (zaļā vārna, bišu dzenītis, zivju dzenītis);
2) bišu dzenis un zivju dzenītis ligzdo pašu izraktās alās zemes atsegumos, zaļā vārna dabiski ligzdo koku dobumos;
3) zivju dzenītis un zaļā vārna ir Eiropas Savienībā īpaši aizsargājamas sugas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!