Mikaela Mia Bodniece

8 gadi, Inčukalns

Man patīk lasīt grāmatas par piedzīvojumiem, zīmēt un dejot hip hop dejas. Es mācīšos 2. klasē, dažreiz spēlēju arī futbolu.

Iesniegtās recenzijas

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man ļoti patika, jo es smējos un nesapratu, kā lieli gulbji neprot skaitīt. Viens no 4 olām saskaita 5, bet otrs 6. Es priecājos, ka ir interesanti zīmējumi, kurus gribas skatīties un izlasīt dažādus uzrakstus, piemēram, ko rādīs pa TV. Arī labirints man patika, kā arī citi uzdevumi, varēja lasīt un pildīt uzdevumus, tāpēc nebija garlaicīgi. Zilais kaķis ir ļoti jocīgs, smieklīgi, ka viņš negribēja perēt gulbja olu, bet tāpēc izdomāja šīs grāmatas galveno stāstu par to, kā olu nogādāt atpakaļ ligzdā pie gulbjiem. Gulbji jau tāpat nemāk skaitīt un nepamanīs, kas mainījies. Mana mamma vienmēr saka, ka ir jāizdomā, kā kaut ko izdarīt tā, lai visiem ir labi un neviens nav apvainojies.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par gulbjiem enciklopēdijā izlasīju, ka tie ir zosu radinieki. Parasti gulbji dzīvo dīķos. Un gulbji, kad iemīlas, tad paliek kopā visu mūžu kā ģimene.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir smieklīga, jo galvenais varonis ir plastmasas maisiņš Dusmukule, kurš runā un ir tā kā ģimenes loceklis. Viņš prot lidot, peldēt un žāvēties. Divi brāļi sadraudzējās ar šo maisiņu un devās visādos piedzīvojumos. Vispār ir briesmīgi, ka ezerā pat nav zivis, ko makšķerēt, bet ir jāmakšķerē atkritumi un tā var notikt, ja visi piesārņo un met tur nevajadzīgas lietas. Daudzās lappusēs ir rakstītas pamācības, lai mēs zinātu, cik ļauni var būt, kad ir piesārņota daba, tāpēc es uzreiz padomāju, ka nebūšu tāds cilvēks, kurš dara pāri dabai. Es par to rūpēšos un varbūt arī uzrakstīšu grāmatu, lai citi izlasa, kas notiek īstenībā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā ir rakstīts par zivīm. Es izlasīju par reņģi, ka tā ir jūras zivs un var dzīvot lielos baros. Lielās reņģes ēd arī citu zivju mazuļus. Reņģes dzīvo 6 gadus vai pat līdz 20 gadiem citās vietās.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā man patika zīmējumi, kas ir katrā lapā citādi un ar ļoti spilgtām krāsām. Piemēram, tur, kur applūdusi pilsēta, izskatās ļoti īsti, ka pa ielu peld astoņkājis, bet cilvēki stāv uz salām, arī autobuss peld. Viens liels peldbaseins, es patiesībā arī gribētu, lai manā pilsētā tā būtu, vecāki gan nē. Man ļoti patika daudzi dzejoļi, jo ir ar atskaņām un par visādām tēmām, bet it īpaši pa vectēvu, kurš ir līdzīgs manam vectēvam. Viņš ir tik gudrs un daudz pieredzējis, vienmēr smaidīgs. Es viņu ļoti mīlu, lai gan pirmo reizi ieraudzīju, kad man bija 7 gadi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlos krabi. Tur ir dzejolis par krabjiem, uz kuriem viens zēns raksta vārdus, lai citi tos neņem sev.
Izlasīju, ka krabis var dzīvot gan ezerā, gan jūrā un pludmalē izrok pusmetru dziļas alas. Krabis ēd beigtas zivis un gliemežus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!