Luīze Līviņa

11 gadi, Ventspils

Mani sauc Luīze. Mīlu grāmatas. Visbiežāk lasu biezas grāmatas. Lasu grāmatas, kas ir mājās, ņemu no skolas bibliotēkas un divām pilsētas bibliotēkām. Šobrīd esmu aizrāvusies ar komiksiem.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Izlasīju Vanesas Valderes grāmatu "Lāču karalis". Grāmatā bija stāstīs par grizlilāču ģimeni māmiņu Lidu, meitiņu Skautu, un Skautas brāli Veju. Mežā bija viens liels grizlilācis viņu visi sauca par milzi un milzi neviens egribēja satikt grizlilāču Milzi. Grizlilāču zēniem kad viņi izaug lieli viņi nevar palikt mežā līdz ko tie paliks lieli. Man patika, ka Skauta sadraudzējās ar diviem grizlilāču meiteni Klaudu un puisi Springu. Man nepatika, ka Skauta tika nošķirta no mātes un brāļa. Iesaku izlasīt šo grāmatu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmata bija stāstīts par grizlilāčiem.
1.Grizlilāči no pārējiem brūnajiem lāčiem atšķiras ar kažoka matojuma krāsojumu.
2.Grizlilāči vairojas lēni.
3.Grizlilāči vienmēr izmantos izdevību atņemt vilkiem medījumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Izlasīju Roalda Dāla "Matilde". Man šī grāmata ļoti patika, jo man patika mazā meitenīte Matilde Vormvuda. Viņas vecāki katru dienu atstāja Matildi vienu majās. Kad Matilde bija viena majās, kādu dienu viņa sāka apmeklēt tuvāko bibliotēku. Tā viņa darīja katru dienu. Tur viņa iepazinās ar bibliotekāri Felpa kundzi. Kādu dienu Felpa kundze izstāstīja, ka grāmatas drīkst ņemt uz mājām uz divām nedēļām. Tad Matilde bibliotēku apmeklēja vienreiz nedēļā. Tad Matilde uzsāka skolas gaitas. Matildei bija skolotāja Hanijas jaunkundze. Skolas direktore bija Trančbulas kundze. Man patika tas, ka Matilde bija ļoti apdāvināta, zinātkāra un gudra, visu laiku gribēja uzzināt kaut ko no jauna. Nepatika grāmatā minētā varone skolas direktore Trančbulas kundze, kura bija ļoti stingra, skarba gan pret skolas darbiniekiem, gan pret savas skolas skolēniem.
Manuprāt, autors vēlējās ar šo grāmatu pastāstīt par Matildi un viņas ģimeni, kurā vecāki bija ļoti stingri pret Matildi un ar šo grāmatu lika saprast, lai vecāki nav pārāk strikti pret saviem bērniem. Iesaku visiem šo grāmatu izlasīt, arī vecākiem. Tā liek par daudz ko aizdomāties, padomāt un salīdzināt, ka ir savā un katra bērna ģimenē.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmata bija minēti, eži, zirgi un peles.
Es izlēmu sameklēt jaunus faktus par zirgiem.
Un tie ir šādi -
1. Valsts, kur ir visvairāk zirgu ir Ķīna.
2. Zirgi tika pieradināti apmēram pirms 6000 gadiem.
3. Un pats interesantākais, man līdz šim nezināmais fakts ir tas, ka daudziem zirgiem garšo kafija... ;o)

3. uzdevums. Grāmata - kino!