Kaspars Lapsiņš

8 gadi, Rīga

Šogad pabeidzu 1.m klasi Rīgas Valdorfskolā. Man ļoti patīk gatavot ēst, mūzika, ravēt dārzu un palīdzēt mājas darbos. Spēlēju futbolu, trenējos basketbolu, lasu grāmatas. Ļoti patīk arī matemātika. Patīk dziedāt un spēlēt dažādus mūzikas instrumentus. Ļoti patīk spēlēt klavieres. Patīk sportot un būt pie dabas. Patīk skriet bērnu maratonā. Mācos peldēt un braukt ar jauno riteni. Šajā konkursā piedalos 1.reizi. Esmu piedalījies arī citos konkursos. Arī Grāmatona konkursā 2023. gadā un piedalīšos arī šajā gadā.

Iesniegtās recenzijas

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata. No grāmatas varoņiem vislabāk man patika Lilī, zinātnieks Roberts Pūks, kaķis Bubass, bruņurupucītis un panda. Bija interesanta melnā un guļamgrāmatas, kā arī burvju binoklis. Man nepatika eži, kuri uz savām adatām uzdūra grāmatas un vārna Kara, kura ar savu knābi plēsa grāmatas. Pret bibliotēkas grāmatām ir jāizturas saudzīgi, lai tās nesabojātu. Nedrīkst ēst bibliotēkā, jo var sasmērēt grāmatas. Grāmata stāsta, ka ar draugu palīdzību var uzveikt ļaunumu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

3 jauni fakti par bruņurupučiem:
1) bruņurupuči ir pazīstami kā ilgdzīvotāji. Dažas sugas dzīvo līdz 100 un vairāk gadiem;
2) bruņurupuču augšana notiek visā dzīves garumā, pakāpeniski palēninoties;
3) lielākais mūsdienu bruņurupucis ir jūrā dzīvojošais ādainais bruņurupucis, kura bruņu garums var sasniegt 260 cm, bet svars 900 kg.

3. uzdevums. Grāmata - kino!