Mārcis Upenieks

10 gadi, Sigulda

Patīk lasīt priekšā gan mammai gan tētim. Mīļākā grāmatas Kokosrieksts

Iesniegtās recenzijas

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Patika, ka grāmatas sākumā bija minēt ka mazulis bija apgriezis skolu otrādāk un viņam šķita tā pat ir labāk ka var staigāt pa grieztiem. Patika arī tas ka Mazulis kā atrakciju parkā brauca pa muižu ar gultu. Patika arī ka fon Šušnirks ar Mazuli palīdzēja spokiem. Man liekas, ka autors vēlējās parādīt, ka arī dažreiz ar vēlmi dauzīties var sanākt, kas labs. Es ieguvu atziņas, var būt jautri arī ar jaunākajiem brālēniem vai māsīcām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija dažādi dzīvnieki un putni. Tāpēc man likās interesanti šo to noskaidrot par zosīm:
1. Zosis parasti izvēlas dzīvesbiedru uz mūžu. Viena partnera nāves gadījumā otrs var palikt uz visiem laikiem viens vai pēc dažiem gadiem atrast jaunu pāri.
2. Lai sazinātos ar savējiem, viņi izmanto duci dažādu skaņu.
3. Zoss spalvas ir pārklātas ar tauku slāni, un tāpēc tās nav iespējams samirkt. Patiesībā no šejienes nāk teiciens «kā ūdens no pīles».

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija interesanta un attēlots kā meitene vārdā Koralīna nokļūst citā pasaulē, kur cita māte cenšas viņu iegūt kā savu bērnu, bet viņai tas neizdodas, jo meitene pārspēj viņu gudrībā.
Man grāmatā patika, ka Koralīna uzveica citu māti ar gudrību un palīdzēja citām ieslodzītām dvēselēm, kā arī ka atbrīvoja savus īstos vecākus. Patika arī ka citā pasaulē Koralīna sarunājās ar melno kaķi, kurš viņai palīdzēja ar padomu.
Man liekas, ka autors padarīja, to ka vecāki jāklausa un jāmīl. Un arī jābūt draudzīgam ar kaimiņiem. Tā pat arī autors padarīja, ka neklausot vecākus var notikt, kas slikts.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija žurkas, peles, suņi un melns kaķis. Tā kā man mājā ir divi kaķi izdomāju, ka sameklēšu faktus par kaķiem.
1. Kaķa urīns tumsā spīd, ja uz to paspīdina ar ultravioletā spektra gaismu. Šādi mājās varat atrast precīzu kaķa nedarbu vietu.
2. Pasaulē dzīvo vairāk nekā 500 miljoni mājas kaķu un eksistē aptuveni 40 dažādu kaķu šķirņu.
3. Lai gan daudzi domā, ka senie ēģiptieši bija pirmie, kas pieradinājuši kaķus, tā nebūt nav. Senākais mājas kaķis atrasts Kiprā kādā 9500 gadu vecā kapā. Atrastais kaps ir 4000 gadu senāks par senajā Ēģiptē atrastajiem kaķu zīmējumiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!