Georgs Voroņenko

9 gadi, Rīga

Šogad pabeidzu otro klasi. Gāju uz pieciem pulciņiem, visvairāk man patīk dambrete un futbols. Man ir viens brālis un viena māsa. Vecāki mamma un tētis. Man vēl ir kaķis, kuru sauc Ogle.

Iesniegtās recenzijas

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika, ka grāmatā ir spoki. Lasīt par spokiem ir drusciņ bailīgāk kā parasti. Īpaši, ja spokiem ir balti zobi un sarkanas acis. Vienā nodaļā Mazulis bija gultā, kura brauca un viņš aizbrauca uz spoku mežu. Tad gulta pateica, ka tai vajag braukt prom un Mazulis palika mežā. Es baidos no ļoti lieliem zirnekļiem.
Galvenie varoņi grāmatā ir Mazulis un Šušnirks. Mazulis ir diezgan gudrs, jo viņš ir arī glābis Šušnirku, bet Šušnirks ir bezbailīgs. Viņi ir draugi. Viņi viens otru glābj no spokiem un izpalīdz viens otram. Man tik laba drauga vēl nav.
Kad Mazulis, Šušnirks un grāfs iesprūda pagrabā, viņi daudz ko ēda un dzēra. Lai tiktu galā ar spoku, viņiem vajadzēja elektroplazmas demontētāju. Es nezinu, kas tas ir, bet tas ir ļoti interesanti. Robotikas pulciņā mēs taisījām tikai vadus un savienojām ar lampiņām un baterijām.
Grāmatas beigās visus spokus atbrīvoja un tas ir labi. Visiem vajag būt brīviem, ne tikai cilvēkiem. Visi cilvēki arī nav brīvi. Būt brīvam nozīmē, ka vari ceļot pa dažādām valstīm, vari darīt to, ko gribi, bet atbilstoši noteikumiem nevar darīt to, jo nedrīkst. Es novēlu mūsu radiem, lai viņiem ātrāk beidzas karš un viņi var atbraukt pie mums ciemos.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija kaijas un es atradu trīs faktus par kaijām.
Ornitologiem izdevās noteikt 44 kaiju šķirnes. Lielākās kaijas spārnu platums ir 1,5 metri. Kaija vidēji sver 240 līdz 400 gramiem. Kaijas var būt baltas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!