Johanna Murovska

9 gadi, Jūrmala

Esmu Johanna, man patīk zirgi un jāšanas sports. Un vēl man patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kad es izlasīju virsrakstu, man likās ka grāmatā ir par to kā mazs bailīgs vilciņš kļūst par stipru lielu vilku. Grāmatā ir par to kā vilcenei piedzimst bērni. Gaidīti bija četri vilcēni, bet tad piedzimst piektā vismazākā no visiem. Viņa pirmā atvēra acis, pirmā no visiem gāja medībās. Šī grāmata māca, ka, ja tu esi maziņš vai jauns, tad tāpat var sasniegt lielus mērķus. Grāmata ir veltīta bērniem, kuri ir mazi un domā ka kautko nevar izdarīt. Bet šī grāmata māca, ka viņi to var. Vilcenīte pierādija visiem, ka mazs var izdarīt arī lielus darbus un var sasniegt lielus mērķus.

Man patika stāsts, bet to ir grūti lasīt, jo ir gari vārdi.

Man grāmatā patika vilku un kraukļu sadardība, kas mani pārsteidza, jo vilki medī vājākos un mazākos. Bet šajā stāstā viņi sadarbojas.

Man patika arī tas, ka grāmatas pēdējā lappusē un uz vāka ir uzdoti jautājumi par vilkiem un uzrakstītas atbildes uz jautājumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāstā es uzināju ka kraukļi ir uzbāzīgi,kraukļi ir vieni no viss rotaļīgākajiem putniem, krauklis ir viens no vis lielākajiem vārnas dzimtas putniem. Dažos reģionos domā ka krauklis ir kaitīgs.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kad es pirmo reizi ieraudzīju grāmatu, man šķita, ka stāsts ir par meiteni, kura atrod kaķi un par viņu rūpējās. Bet izrādijās, ka tas ir burvju kaķis.

Grāmatas galvenie varoņi ir Lilī un Bubas. Man no tēliem vislabāk patika Roberts Pūks, jo viņš ir ļoti jauks un izpalīdzīgs. Anabella man šķiet ka ir feisbuk atkarīga. Zobārste ir jauka. Lilī ir izpalīdzīga un drusku bailīga. Vilks ir nejauks. Mani pārsteidza, ka kaķis ir bibliotekārs un ka viņam pieder burvju bibliotēka. Mans kaķis tāds nav un tas neprot runāt.

Man patika kā Lilī pirka saldējumu un kad viņa iepazinās ar Bubasu. Man vēl patika ka Bubasu jāuzrunā ar augstība Bubas. Man bija bail tajā vietā kur Lilī ipazinās ar Vilku. Man nepatika vilks, jo viņš grib iznīcināt Bubasa burvju bibilotēku un visu itin visu grib sev. Bet viņš iederējas pasakā.

Grāmata māca par to, kad nedrīks būt slikts, jo ja pret citiem isturas slikti pret tevi iyturēsies arī slikti!

Autors ir rakstījis šādu grāmatu lai bērniem atmodinātu fantāziju. Man šī grāmata ļoti patīk , tādēļ es viņu lasīšu velreiz. Es ieteiktu lasīt šo grāmatu. Jo tā ir aizraujoša un ātri lasās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā uzināju, ka pitons ir nenormāli garš. Un ka viņi nav indīgi. Ja pitoni grib ēst, viņi žņaudz savu barību ar savu nenormāli garo ķermeni. Ir ļoti daudz pitonu sugas. Kā pimēram karaliskais pitons. pitoni var būt brūni dzelteni un vēl visādās krāsās. Mēs varam apskatīt pitonus zoodārzā. Tam vajag siltu klimatu, ziemu viņi neizdzīvotu. Viņi dzīvo lietus mežos, Āzijā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!