Dārta Deksne

10 gadi, Rīga

Man patīk lasīt, peldēties, ēst saldējumu un braukt ar riteni. Mana mīļākā krāsa ir zaļa.

Iesniegtās recenzijas

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā man nepatika tas, ka tur bieži lamājās. Bet man patika, ka palīdzēja bērniem no bērnu nama. Autors geibēja pavēstīt, ka ir grūti pieņemt cilvēku, kurš nav no Tavas ģimenes, bet ar laiku tas kļūst iespējams (ar smagu darbu). Es no grāmatas iemācījos, ka ir grūti pieņemt vecāku lēmumus, bet vieži tie ir pareizi. Es ieteiktu šo grāmatu bērniem, kuriem ir grūts laiks pieņemt vecāku lēmumus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Suns
Džeka Rasela terijers.
-Šiem suņiem piemīt neizsīkstoša enerģija.
- Notiekošā 2022. gada Krievijas iebrukuma Ukrainā laikā divus gadus vecais Džeka Rasela terijers vārdā Patrons ir strādājis ar Ukrainas Valsts ārkārtas situācijas dienestu, lai atrastu Krievijas karaspēka izvietotās sprāgstvielas. 2022. gada 20. aprīlī Ukrainas valdība paziņoja, ka suns ir atradis gandrīz 90 sprādzienbīstamus priekšmetus.
- Ja suns noklīst vai tiek pamests, viņam tas ir šausminošs pārdzīvojums. Suni nekādā gadījumā nedrīkst tīšām pamest.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šajā grāmatā patika, ka bija daudz faktu, bet nepatika, ka tur bija uguns un dažādas sāpīgas un skumīgas lietas. Autore gribēja pavēstīt par to, kā jūtas vilki, kā vilki uzņem cilvēkus un visas lietas, ko viņiem jāmāca pirmajos gados. Es ieguvu jaunus faktus par vilku dzīvi un pasauli. Es ieteiktu šo grāmatu bērniem un vecākiem, jo tā ir barojoša grāmata.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

- Vilcēnu māte mazuļus zīda apmēram desmit nedēļas. Pēc tam māte un jaunākie bara locekļi vilcēnus sāk barot ar atrītu (daļēji sagremotu) gaļu.
-Ja vilki cīnās, kurš būs barvedis biezi viņš zaudē savu baru vai dzīvību. Jaunais barvedis padzen veco, bet īpašā gadījumā jaunais barvedis viņu pieņem barā.
- Vilkam noder garās, ļoti spēcīgās kājas medījuma meklējumos, tās ļauj vilkam pārvarēt mizlīgus attālumus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!