Emīls Tīlens

11 gadi, Valmiera

Patīk lasīt grāmatas, ar grāmatu lasīšanu mani nevar iebiedēt, jo man patīk lasīt. Vēl man patīk spēlēt basketbolu un dambreti.

Iesniegtās recenzijas

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija skumju pilna un drūmās noskaņās. Neviens negribētu nonākt tādā situācijā, kad jāpamet ģimenes māja un jāklausa čekistu pavēlēm. Šajā grāmatā mamma aizsargāja savus bērnus un pēdējo kripatiņu atdeva tiem, bet tā jau darītu katrs vecāks. Man patika,ka māsa rūpējās un sargāja brāli, jo neviens nebūs tik tuvs, kā tava ģimene. Dažkārt ikdienā vairāk vajag novērtēt, cik tomēr katram sava ģimene ir tā labākā un, ka kaitinošs brālis vai māsa nav tik kaitošs, lai pateiktu, ka tu neesi mans draugs. Mana ģimene ir visa mana mazā pasaule.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Pūce
1. Baltās pūce dzīvo ziemeļu apgabalos un ēd zīdītājus, putnus un zivis.
2. Tai ir baltas spalvas, lai varētu nomaskēties vidē.
3. Baltās pūces ķermeņa garums ir 65 cm.
(500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patīk Viljama Ventona grāmatas. Šī jau ir trešā daļa un pateicoties konkursam, sāku lasīt šīs grāmatas, jo ikdienā grāmatnīcā vai bibliotēkā šī grāmata pēc dizaina, mani nepiesaistīja. Man patika, ka zēns atkal meklēja atšifrējumus kodiem. Šajā nodaļā zēnam iedeva piramīdu, ko nēsāt visu laiku līdzi, lai ļaunie nedabūtu anti-lurīdiju, kas padarītu tos stiprākus. Patīkami, ka zēns visās lasītajās sērijas nepadevās un riskēja ar savu dzīvību, lai cīnītos pret ļaunumu un glābtu pasauli. Man patīk, ka šajās grāmatās nav bilžu, jo tas veicina iztēli un bagātina iedomas. Vienmēr esmu gribējis, tām grāmatām ,kurām nav lapaspusēs bildes vai zīmējumi, lai pēc kāda laika uzņemtu pēc grāmatas motīviem filmu vai multeni, tad varētu salīdzināt, kāda ir autora iedoma, un kāda ir mana iedomu pasaule kā 11 gadus jaunam zēnam. Esmu priecīgs, ka vēl ir dažas grāmatu sērijas, ko izlasīt, jo tikai lasot grāmatu var saprast, cik patiesībā tā ir interesanta un aizraujoša. Cilvēki arī ir kā grāmata. Satiekot jaunu cilvēku vai klases biedru, pēc vizuālā tēla nevar īsti pateikt, kāds viņš ir, bet tikai laika gaitā komunicējot var iepazīt, kāds ir cilvēks.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Dinozauri
1. Dinozauri ir izzudusi rāpuļiem grupa.
2. Dinozauru pēta zinātnieki, kurus sauc par Paleontologiem.
3. Vārds ,,dinozauri,, nozīmē - briesmīgā ķirzaka.
( 500jautājumi un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man patika, jo bija piedzīvojumiem bagāta un aizraujoša. Patika, ka zēns vārdā Viljams turpināja apgūt kodu uzlaušanas talantu, ko likt lietā, kad tas būtu tik tiešām vajadzīgs. Man nepatika, ka zēnam bija stāstā minētā lēkme, kuras dēļ viņš daudz ko bojāja vai salauza. Man žēl jebkura cilvēka, kuram ir kāda nopietna saslimšana, it īpaši, ja tas ir bērns, jo mums, bērniem ir visa lielā dzīve vēl priekšā. Pat ja Viljams dabūja lēkmi no lurīdija, ko viņam ievadīja ķermenī, lai viņš izdzīvotu...nav taisnīgi, lai dzīvotu, jāšķiras no sava dārgākā, kas visiem mums ir veselība. Man patika, ka nomirstot vectēvam, zēns uzvilka vectēva ķēdīti un ar to viņi varēja sazināties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šimpanze
1. Saziņā šimpanze izmanto vairāk kā 60 saucienus.
2.Higiēniskās procedūras ir šimpanzu sociālās organizācijas pamatā.
3.Šimpanze ir gudrākie dzīvnieks pasaulē un viņu pirkstu nospiedumā ir 99 procenti no cilvēka dns.
(500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo zēns vārdā Viljams ir prasmīgs kodu uzlauzējs, kurš atrisināja pasaules sarežģītāko un grūtāko kodu. Man ļoti patīk iet uz skolu, jo tur var iemācīties daudz ko jaunu un piedalīties mācību olimpiādēs. Man tāpat kā šim zēnam patīk ļoti lasīt grāmatas, jo tās veicina iztēli un attīsta prātu. Viljamam skolā nepatika, jo skolotājs zēnu neieredzēja. Zēns palika gudrs kodos, jo viņam ievadīja lurīdiju, lai viņš izdzīvotu, jo bijis cietis avārijā. Es arī gribētu prast atšifrēt kodus, ja tas būtu jāizmanto, kāda laba mērķa vārdā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Zivis.
1.Ir zināmas gandrīz 30 000 zivju sugas.
2.Pēc zivju zvīņām var noteikt to vecumu.
3. Zivis nevar aizvērt acis, jo tām nav plakstiņu. Vienīgās, kas var acis pamirkšķināt, ir haizivju grupas zivis.

500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem

3. uzdevums. Grāmata - kino!