Jānis Ļvovs

11 gadi, Rīga

Man patīk dzīvnieki, matemātika, galda spēles, zīmēt un lasīt grāmatas. Es spēlēju flautu un klavieres. Brīvdienās labprāt satiekos ar draugiem, bet lietainās dienās lasu grāmatas un spēlēju datorspēles.

Iesniegtās recenzijas

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Dzintars Tilaks, Ilze Eņģele, Astra Filipsone, Evija Gulbe, Diana Bogdanova, Sandra Švarca, Olita Tidomane, Ramona Indriksone, Zane Zusta, Maija Pohodņeva un Kristīne Ilziņa. ‘’Latviešu rakstnieki Kaķu stāsti’’. Šajā grāmatā ir stāsti. Mans mīļākais stāsts bija par “Polo un blusu”, jo man patika smieklīgās sarunas un pati blusa. Iespējams, ka autors gribēja pateikt, ka sākotnējais ienaidnieks var kļūt arī par draugu un sabiedroto. Pavisam bija vienpadsmit stāsti un vienam no tiem man likās bija drusku bēdīgas beigas. Tas stāsts bija ‘’Piepildītais sapnis’’ un bija drusku bēdīgi par to, ka kaķītei vairs nekad nevarētu būt bērni, tomēr pārējiem stāstiem bija laimīgas beigas. Stāstā ‘’Skaramušs’’ autors centās pateikt, ka pasaulē ir arī tādi cilvēki, kam tikai interesē nauda nevis mīlestība. Dzintara Tilaka stāstā man šķiet, ka autors gribēja pateikt, ka var iegūt draugu-kaķi brīdī, kad to vismazāk gaida. Vēl stāstā "Pūciņa" var saprast, ka kaķis, kurš kādam nav vajadzīgs, citam atkal ir ļoti svarīgs.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Blusa.
• Blusas spēj uzlēkt līdz 150 augstāk pa savu augumu.
• Blusu mātītes savas dzīves laikā var izdēt 2000 oliņas.
• Blusa var kost 400 reizes dienā. Tātad, ja dzīvniekam ir tikai 10 blusas, tad tas nozīmē, 4000 kodumi dienā...

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un centrifugālā katastrofa, 6

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss ‘’Viljams Ventons un centrifugālā katastrofa’’, grāmatas žanrs ir stāsts. Tēma ir par to, ka Viljams cenšas pasargāt sev mīļos. Viss notiek mūsdienās, Londonā, Posthumānas pētniecības institūtā, Tellusā. Ja Kornēlija nebūtu pateikusi, kur ir Iskija, mamma, tētis, un Bendžamins, viss pārējais nebūtu noticis. Pavērsiens bija tad, kad izrādījās, ka institūts bija hologramma, lai Kornēlija dabūtu Viljamu. Spilgtākais notikums bija tad, kad Viljams uzveica Ābrahamu. Šī grāmata noslēdza veselu stāstu sēriju, bet palika sajūta, ka varētu vēl būt turpinājums. Man patika, ka Viljams beidzot uzveica Ābrahamu. Nepatika, ka Viljamā vairs nav lūrīdija, un viņš par to neko vairs neatcerējās. Man nepatika, ka grāmatas beigās tā arī neuzbūvēja Institūtu.Biju šokēts par to, ka Tellusa kuģa kapteinis ir Viljama vectēvs. Tādam pavērsienam nebiju gatavs. Vēl man patika ierīce, kas varēja cilvēku hologrammas rādīt jebkurā pasaules vietā. Tas būtu interesanti, ja būtu arī īstenībā iespējams. Autors gribēja pateikt, ka ģimene un draugi ir svarīgāki nekā vara.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vārna.
• Vārnas var atrisināt mīklas līdzvērtīgi cilvēka bērniem. Tās ir gudras.
• Nav tikai viena veida vārnas, bet gan ir vairāk nekā 40 vārnu sugas.
• Vārnas var atpazīt cilvēku sejas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un haosa paralizators, 5

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss ‘’Viljams Ventons un haosa paralizators’’ , grāmatas žanrs ir stāsts. Tēma ir par to, ka Viljams cenšas pasargāt piramīdu, to nogādājot drošā vietā. Šī tēma ir aktuāla, piemēram, cilvēki glabā naudu bankās, jo tur ir droši to glabāt. Viss notiek mūsdienās, Londonā. Visspilgtākais notikums bija tad, kad vectēvs, Bendžamins un Miltons bija upurējušies, lai Viljams un Iskija izdzīvotu. Pavērsiens bija tad, kad Viljams uzzināja, ka Miltons ir psibots. Rakstnieks tik labi rakstīja, ka es spraigos brīžos varēju sajust, ka mana sirds sitās ļoti ātri un ka emocionālos brīžos sariešas kāda asara. Man nepatika, ka Viljams ir iestrēdzis Zemes centrā. Manuprāt, autors vēlējās pavēstīt, ka ne vienmēr notiek tā, kā ir plānots.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Čivava.

• Nosaukums “čivava” aizgūts no kāda Meksikas štata, kurā šķirne izveidota.
• Svars ir tikai 500 g—3 kg, bet augstums skaustā 15—23 cm.
• Rietumu pasaule pirmo reizi čivavas atklāja apmēram 1850. gadā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un Apokalipses ģenerators, 4

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss ‘’Viljams Ventons un apokalipses ģenerators’’, grāmatas žanrs ir stāsts. Tēma ir par to ka arheologi meklē senus priekšmetus. Šī tēma ir aktuāla, jo mūsdienās arheologi vēl joprojām meklē dinozauru kaulus un citas lietas. Viss notiek mūsdienas, Londonā, lidmašīnā, Sahārā un Francijā. Nekas no tā nebūtu noticis, ja Viljams nebūtu braucis uz Sahāru. Pavērsiens bija tad, kad Viljams uzzināja, ka Manfreds un Fredijs ir roboti. Spilgtākais notikums bija tad, kad viņi uzzināja, ka Sahāras tuksnesis iepriekš bija liela pilsēta. Grāmatā bija jauni vārdi, ko es iemācījos tāpat kā iepriekšējās daļās. Šajā daļā autors turpina savu fantastikas stāstu, kur Viljams uzlauž kodu un uzzina par ierīci, kas var iznīcināt pasauli. Man patika, ka Viljams pēdējā brīdī izglāba pasauli. Manuprāt, autors turpināja šīs grāmatas sēriju ar spraigu sižetu, kurā parādījās tas, ka draugi var arī nebūt tādi, kā sākumā izskatās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kamielis.
• Mūsdienās Austrālijā dzīvo 500 000 vienkupru kamieļu.
• Restorānos ir pat kamieļu burgeri.
• Kamieļi tika pieradināti jau pirms 3300 gadiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss, ‘’Viljams Ventons un orbulatoraģents’’, grāmatas žanrs ir stāsts. Viss notika Norvēģijā, Institūtā, Londonā, klusajā okeānā, mūsdienās. Ja pastnieks nebūtu iedevis Viljamam orbulātoru, nekas no tā nebūtu noticis. Spilgtākais notikums bija tad, kad skolotājs Humburgers nolēca no skolas jumta apakšbiksēs visas skolas priekšā (uz batuta). Šī grāmata ir tikpat emocionāla kā otrā grāmata. Grāmatā ir arī vairāki jauni, nezināmi vārdi, ko nācās jautāt vecākiem, bet tas netraucēja saprast grāmatu. Šīs grāmatas beigas nebija tik saspringtas kā iepriekšējās, bet īpašs moments bija tad, kad Institūta direktors Gofmans nomira. Manuprāt, autors gribēja pateikt, ka labajā var iemiesoties ļaunais vai arī katrā cilvēka ir kaut kas labs un kas ļauns.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Astoņkājis.
• Ja astoņkājis kļūst akls, tas zaudē spēju mainīt ķermeņa krāsu. Ja akls kļūst ar vienu aci, tad var mainīt krāsu tikai pus ķermenim.
• Visiem astoņkājiem ir nevis 1 sirds, bet 3 sirdis.
• Izbiedētie astoņkāji kļūst bāli, bet dusmīgie – kļūst sarkani.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss, ‘’Viljams Ventons un kriptālportāls’’, grāmatas žanrs ir stāsts. Tēma bija par to, ka Institūts neuzticējās Viljamam pastāstīt par kriptālportālu viņa paša drošības dēļ. Šī tēma, kad vecāki sargā bērnus no sliktām lietām, ir aktuāla, jo tas ir viņu drošībai. Viss notiek Norvēģijā, Institūtā, Himalajos, mūsdienās. Viss no tā nebūtu noticis, ja Viljamam nebūtu radušās lēkmes, ko izraisīja Kornēlija, izmantojot portālus. Pavērsiens bija tad, kad Viljams uzzināja, ka avāriju, kas gandrīz lika viņam nomirt, izraisīja Kornēlija. Spilgtākais notikums bija tad, kad vectēvs nomira. Pīrss raksta ar lielu vārdu krājumu. Var just emocionālus brīžus. Autors parādīja, ka grāmatām ne vienmēr ir labas beigas. Piemēram, šajā grāmatā Ābrahams, kas ir ļaunais tēls, tika cauri portālam, un tas ir ļoti slikti. Autoram izdevās arī otro grāmatu uzrakstīt ļoti aizraujošu, emocionālu un interesantu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Suns.
• Vācu aitu suns un Jorkšīras terjers izskatās ļoti dažādi, bet tomēr abi suņi radušies vairāk nekā pirms 10 000 gadu no pieradināta vilka.
• Kopš tā laika cilvēks ir izaudzējis vairāk nekā 400 dažādu suņu šķirņu, kas tomēr pieder pie vienas sugas.
• Suns paradumu sazināties ar ķermeņa valodu ir mantojis no sava priekšteča vilka.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bobijs Pīrss ‘’Viljams Ventons un lurīdija zaglis’’ grāmatas žanrs ir stāsts. Stāsts bija par Viljamu, kurš māk ļoti labi uzlaust kodus, jo viņā iekšā bija lurīdijs, un Ābrahams (ļaunais) vēlējās nogalināt Viljamu, lai iegūtu lurīdiju, kas bija iekšā Viljamā. Šī tēma mūsdienās nav aktuāla, jo nav tāda lurīdija, bet interesanti ir tas, ka tā fantāziju grāmata. Viss notiek: Londonā, Norvēģijā, institūtā, mūsdienās. Vilijams atrisināja pasaulē grūtāko kodu, tāpēc institūts atrada Viljamu. Liels pavērsiens bija tad, kad Viljams satika savu vectēvu, bet izrādījās tas bija Ābrahams (viņš var mainīt izskatu). Man liekas, ka Viljams bija visinteresantākais tēls, jo viņš bija vēl bērns un uzlauza pasaulē grūtāko kodu. Man ļoti patika grāmata, jo bija daudz pavērsieni. Man nebija nekas, kas nepatika. Manuprāt, autors gribēja pateikt, ka jebkurš var būt īpašs, arī bērni. Tikai jāatrod savs talants.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vabole
• Vabolēm ir vairāk nekā 360 000 sugas.
• Vaboles attīstās ar olām, kāpuriem un kūniņām.
• Vaboļu izmēri ir no 0,325 mm līdz 165 mm. Var būt ļoti mazas un diezgan lielas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Rūta Šepetis ‘’Starp pelēkiem toņiem’’, komikss. Tēma ir par aizsūtīšanu uz Sibīriju. Tas ir vēsturisks notikums, tāpēc, tas ir aktuāls, lai atcerētos tādu notikumu, bet vienlaicīgi, par laimi, nav aktuāls, jo šobrīd nevienu neizsūta. Grāmatas notikumi notiek 1941. gada 14. jūnijā. Notikumi notiek daudzās vietās: Līnas mājās, stacijā, pilsētiņā, Sibīrijā. Pavērsiens bija tad, kad Līnu, viņas brāli, viņas mammu un daudz vēl citus aizsūtīja uz Sibīriju. Visspilgtākais notikums bija tad, kad Līna satika savu tēti. Plikgalvainais vecis bija visinteresantākā un visspilgtākā persona, jo viņš izcēlās no citiem un bija sajūta, ka viņam ir depresija, tāpēc ka viņš teica, ka visi mirs. Man patika komiksa stils, bet man nepatika tas, ka viss izskatījās reālistiski.
Autors vēlējās pavēstīt, ko cilvēki piedzīvoja pagātnē. Es ļoti gribētu, lai tā vairs nekad nenotiek. Tie ir ļoti skumji notikumi. Man šķiet, ka cilvēkiem pagātnē bija grūtāka dzīve.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Meža pūce
• Meža pūces ir 40-45cm garas, ar spārnu izpletumu 80-95cm.
• Ligzdu netaisa, bet izkasa bedrīti esošajā materiālā (koku dobumos, cauros stumbeņos, dažādās ēku spraugās, pažobelēs, ēku drupās).
• Dējumā ir 2-6 baltas olas, gadā ir viens perējums.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Nīls Geimens, ‘’Koralīna’’, komikss. Tēma ir tāda, kā ir būt ar savādākiem vecākiem. Tā ir fantastika, tāpēc ka nav iespējams iziet cauri durvīm un nevar tā mainīties, lai viss būtu perfekti. Viss notiek Koralīnas jaunajās mājās un tās pagalmā, vasaras brīvlaikā. Koralīna atvēra aizslēgtās durvis un iegāja slepenajā telpā, tur viņa satika savu Citu māti. Pēc tam Cita māte nolaupīja īstos vecākus, tāpēc Koralīnai bija jāpaliek, lai viņus izglābtu. Spilgtākais notikums bija tad, kad Koralīna satika savu Citu māti. Pavērsiens bija tad, kad atklājās, ka Cita māte nozaga Koralīnas vecākus. Spilgtākais tēls bija kaķis bez vārda, jo viņš varēja runāt. Valoda ir vienkārša, grāmata ir viegli lasāma. Man patika tas, ka beigās Citas mātes roka bija Koralīnas īstajās mājās, jo tas bija negaidīti un pārsteidzoši. Man patika komiksa stils. Man patika lielā fantāzija. Man nepatika reālistiskie zīmējumi. Es ieteiktu zīmēt nereālistiskus zīmējumus. Acu vietās visiem no citām mājām bija pogas, man tas likās ļoti dīvaini.
Manuprāt, autors gribēja pateikt, ka labāk ir pēc kaut kā ilgoties, vēlēties kaut ko dabūt nekā tad, kad tev viss tas ir un tu vairs neko nevēlies. Šajā ziņā es autoram piekrītu.
Kopumā ņemot, es iesaku šo grāmatu arī citiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Pelēkās žurkas
• Eiropā pelēkā žurka ienāca 15.–16. gs.
• Žurkas dzird divreiz vairāk nekā cilvēki
• Pelēkā žurka dienā patērē 20–25 g pārtikas un izdzer 30–35 ml ūdens.

3. uzdevums. Grāmata - kino!