Haralds Vizulis

7 gadi, Rīga

Esmu normāls cilvēks, spēlēju futbolu. Šajā konkursā piedalos otro gadu.

Iesniegtās recenzijas

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika tieši šī grāmata par Herbi, jo viņā bija vairāk bilžu nekā citā, kas mums bija mājās. Grāmata bija interesanta, es to pats lasīju.
Šajā grāmatā man nepatika tas, ka kopā Septiņkalnu mežā bija tikai trīspadsmit rūķīši - ja būtu vairāk, būtu vēl interesantāks stāsts. Katram rūķim bija savas īpašības, piemēram, Rūkumzefs par visiem un visu rūca, Saknītis - vislabāk par visiem atpazina zāli un saknes. Man patika, ka Herbe sadraudzējās ar Pinkasti un ka Pinkaste viņu izglāba, kad viņš slīka, jo viņš nemācēja peldēt. Es negribētu, lai es slīktu, tādēļ čakli mācos peldēt un tagad jau esmu iemācījies.
No grāmatas iemācījos, ka nav jābaidās no briesmoņiem, jo tādi neeksistē, jo viņus izdomā citi un dod pat vārdus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Enciklopēdijā “No A līdz Z” mācījos par skudrām un uzzināju šādus interesantus faktus:
1. Skudru karaliene vienā dienā izdēj vairāk nekā 20 tūkstošu olu.
2. Pasaulē ir vairāk nekā 10 tūkstoši skudru sugu.
3. Dienvidamerikā klejojošie skudru bari nepārtraukti pārvietojas un uzbrūk pat ļoti lieliem dzīvniekiem un tos apēd.
Un es zinu vēl vienu faktu, kas nav no šīs enciklopēdijas – ka daži skudru veidi (vai visas – es nezinu) var savienoties un tad pārpeldēt pāri ūdenim kā laiva.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir domāta bērniem, kas grib daudz ko uzzināt un īpaši - par pieaugušo profesijām, kādas eksistē. Man patika arī , ka grāmatā bija par ārzemju ceļojumu, jo pats vēl nekur neesmu lidojis. Interesanti bija stāstīts par lidostu, jo tur neesmu bijis.
Grāmatas galvenais varonis Jānītis bija ļoti ziņkārīgs - viņš gribēja zināt un ieinteresēja arī mani, kāpēc vienam cilvēkam lidmašīnā bija tirkīza zils "uzdeguns". Izrādās, ka tas bija smaržu degustātors, es to nezināju, ka eksistē tāda profesija.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā vienā brīdī lidostā Jānītis domāja, ka redz vilku (bet tas īstenībā bija suns), tādēļ es enciklopēdijā "Kakas, takas un smakas" atradu, ka:
1. vilki vairāk baidās no cilvēkiem nekā mēs no vilkiem, jo tieši cilvēki apdraud vilkus;
2. vilku kakas izskatās kā lieli, pelēki suņu sūdi, tajos ir daudz vilnas;
No enciklopēdijas "Kā dzīvē" uzzināju, ka:
3. vilkam ir 1000 reižu vairāk ožas šūnu nekā cilvēkam, tādēļ viņš var saost medījumu pat 3 kilometru attālumā un ar ožu var noteikt, vai laupījums ir slims, ievainots, tēviņš vai mātīte.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Galvenais varonis bija Klāvs, kurš mīlēja dabu un maisiņš, kurš bija huligāns. Man patika grāmata, jo viņa bija interesanta un tas, ka viņai ir arī turpinājums.
Grāmatas notikumu gaitā maisiņš mainījās, jo sākumā viņš bija negants un pēc tam - labs, tāpēc, ka Klāvs izdomāja viņam darbu, kur būt noderīgam. Izrādās, ka par huligāniem maisiņi kļūst, ja viņiem nav darba. Vai - nav ko darīt. Interesanti - varbūt ar cilvēkiem ir līdzīgi kā ar maisiņiem, tikai atšķiras tas, ka cilvēkus nevar nodot pārstrādei.
Lasot grāmatu, iemācījos jaunus vārdus un izteicienus, piemēram, "oi oi oi!", "lamzaks", "johaidī", "sūds". Mamma nebija priecīga, bet labi viņai, ka ikdienā nerunāju daudz par grāmatām, tad arī šos izteicienus ātri aizmirsīšu.
Grāmatas galvenā doma bija pateikt bērniem, lai nemēslo dabu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēti vairāki dzīvnieki - ezis, sikspārņi, pele, putni, zivis, bet tie nebija īsti - tas bija maisiņš! Vienīgais īstais dzīvnieks bija kaimiņienes kaķis Plombīrs, tomēr es pats vēlējos lasīt par ezi. Meža dzīvnieku enciklopēdijā "Kā dzīvē" uzzināju, ka:
1. lai atrastu barību, mazais ezis katru dienu naktī ar savām īsajām kājām nostaigā no 2 līdz 3 kilometriem, tas būtu tā kā cilvēks dienā noietu 10-15 kilometrus;
2. piedzimstot ezim ir 100 mīkstas adatiņas, kuras sedz aizsargplēve. Vēlāk tās kļūst cietākas un pieaugušiem ežiem uz muguras ir 8000 adatas;
3. ziemā, lai izturētu salu, ezis dodas ziemas miegā un viņa sirdsdarbība palēninās no 300 sitieniem minūtē līdz 5-18!

3. uzdevums. Grāmata - kino!