Elizabete Tolopilo

7 gadi, Rēzekne

Mani sauc Elizabete, nupat pabeidzu 1. klasi. Lasīt iemācījos jau 4 gadu vecumā un kopš tā laika lasīšana ir viena no mīļākajām nodarbēm. Bieži vien vakaros, kad ar māsu jau esam ielīdušas gulēt, es pa kluso ieslēdzu gaismu un paņemu zem spilvena noslēpto grāmatu un mēģinu pabeigt izlasīt. Lasot grāmatu es uzreiz iztēlojos kā varētu izskatīties galvenie varoņi un pati prātā to visu zīmēju. Tā ir cita pasaule!

Iesniegtās recenzijas

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par Jānīša un vectēva aizraujošo ceļojumu uz Prāgu. Vectēvs laimēja ceļojuma biļetes un kopā ar mazdēlu Jānīti pavasara brīvlaikā devās šajā piedzīvojumā. Arī mēs nesen nopirkām “Skrīveru” šokolādes konfektes un piedalījāmies loterijā. Tur arī varēja laimēt ceļojumu.

Man ļoti patika grāmatas nodaļu nosaukumi – šokolādes laime, brauciens ar gurķīti.. Tie bija tik smieklīgi, jo katru reizi Jānītis kaut ko jaunu bija izdomājis. Tas ir smieklīgi - nosaukt šoferi par gurķīti, jo viņam ir zaļš džemperis.

Lidostā Jānītis jautāja kontrolierei – par ko viņa gribēja kļūt? Un viņa teica - par balerīnu. Kā tā sanāk, ka cilvēks par kaut ko sapņo, zina, par ko grib strādāt, bet beigās strādā pavisam citu darbu? Ja ļoti grib, tad vajag taču darīt to, ko gribas darīt!

Jānītis šajā ceļojumā iepazina daudz profesiju. Smieklīgi sanāca iepazīties ar smaržu degustatoru Timiju, kuram deguns bija aizklāts. Sanāk, ka viņš pats nestrādā, bet viņa deguns strādā viņa vietā.

Uz ielas viņi satika arī mīmu, kas jokojās. Un arī viņš tajā brīdī sanāk strādāja. Kādam ir jābūt nopietnam visu dienu darbā, bet kāds visu dienu jokojas un saņem par to naudu..

Vēl viņi viesnīcas numuriņā satika sievieti rozā kostīmā. Viņa bija mākslas kritiķe, bet beigās izrādījās, ka viņa bija izmeklētāja.

Bet vislielākais noslēpums bija, ka Jānīša tētis vadīja lidmašīnu atpakaļceļā.

Tā bija noslēpumiem pilna grāmata!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts vectēva kaķis Čiepa.
Par kaķiem es biju pārsteigta uzzināt to, ka: 1) kaķi nejūt saldu garšu; 2) kaķi var skriet tik ātri, cik pilsētā brauc mašīna (līdz 48 km/h); 3) kaķi nevar pakustināt savu žokli uz sāniem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika grāmatā smieklīgie momenti par Dusmukuli. Ak, jā, vispirms laikam jāiepazīstina, kas ir Dusmukule? Tā ir vienkārši kule, kurai patīk dusmoties, jo pret viņu cilvēki izturas slikti un tādēļ viņa arī izturas slikti pret cilvēkiem.
Smieklīgi momenti bija, kad Klāvs paņēma kuli un pateica, ka tas ir sūds, bet kule īgni atcirta pretī, ka viņa nav sūds un uzlidoja viņam uz sejas. Klāvs ielika kuli kabatā un tā sākās viņu draudzība.
Pēc grāmatas izlasīšanas es sapratu, ka draugu visbiežāk atrod nejauši. Un to, ka viņus vajag arī glābt, ne tikai ar viņiem spēlēties un jautri pavadīt laiku.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts ezis.
Es nezināju, ka
1) eži prot arī peldēt;
2) ežus nevar barot ar pienu, jo tas izraisa viņam vēdergraizes;
3) ezim ir ļoti slikta redze, bet oža un dzirde - ļoti laba.

3. uzdevums. Grāmata - kino!