Austra Kundziņa

7 gadi, Rīga

Es dzīvoju Rīgā, rudenī sākšu iet skolā. Vasaras pavadu laukos pie vecvecākiem. Man patīk zīmēt, spēlēties ar māsu un draudzenēm, braukt ar riteni, kāpt kokos, mīļākā krāsa ir violeta. Ļoti patīk grāmatas, patīk iet uz bibliotēku un grāmatnīcām. Māku lasīt, bet vairāk patīk, kad mamma lasa priekšā. Lasīšanas stafetē piedalos jau trešo gadu.

Iesniegtās recenzijas

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kad skatījāmies grāmatu vāku attēlus šim konkursam, tad mamma par grāmatu "Cerību burbuļi" teica: "Varbūt šo grāmatiņu?" Un es teicu, ka nē. Bet tad mamma tomēr nopirka grāmatu un mēs kopā lasījām. Dažus dzejoļus lasīja priekšā mamma, bet vairākus es pati. Un man ļoti, ļoti patika!
Man ļoti patika pētīt grāmatas zīmējumus, tie bija koši, krāsaini, tādās kā daudzās kārtās.
Dzejolīši bija ļoti jautri. Dažreiz mēs lasām citu dzejnieku dzejoļus, bet nav lasīts par dīvaino veikalu, arī par vecmāmiņas krūšturi, par saldumu skolu. Bija skumīgi lasīt dzejoli par meiteni, kurai dara pāri un sit, un citi izliekas, ka neredz. Bet laikam tā dzīvē var būt, un es priecājos, ka Pols beigās teica, ka ir jārunā un jāstāsta pieaugušajiem, jo viņi var palīdzēt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vardes.

1. Venecuēlā dzīvo vardes, kuras ir caurspīdīgas. Tām viegli var saskatīt visus iekšējos orgānus.
2. Mazākās vardes dzīvo Brazīlijā, tās ir mazākas par monētu.
3. Vardēm nav nepieciešams dzert ūdeni, jo tās uzņem ūdeni caur ādu

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika, ka šajā grāmatā bija aprakstītas dažādu veidu grāmatas. Visvairāk man patika guļamgrāmata. Vēlētos guļamgrāmatu par vienradžiem, jo tad es varētu gulēt un reizē lasīt par vienradžiem.
No grāmatas tēliem man visvairāk patika Bubass, jo viņš vienā mirklī bija gudrs, un otrā mirklī pateica vai izdarīja kaut ko smieklīgu.
Nepatika vilks, jo kā viņš izlasīja grāmatās kaut ko, kas viņam nepatika, tā gribēja tās iznīcināt. Bet ar grāmatām tā nedrīkst darīt, jo, ja viņam nepatīk, tad tomēr citam tā grāmata varētu patikt.
Šajā stāstā bija par visādām burvju grāmatām, bet vispār man šķiet, ka arī parastām grāmatām ir burvju spējas. Kad es lasu vai mamma lasa priekšā, tad es it kā nokļūstu tajā grāmatā, tajā pasaulē, kas aprakstīta grāmatā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Astoņkājis.
1) Astoņkājiem ir trīs sirdis.
2) Latvijai vistuvākā vieta, kur sastopami astoņkāji ir Ziemeļjūra, Norvēģijas krasts.
3) Visi astoņkāji ir indīgi, bet cilvēka dzīvībai bīstams ir zilo gredzenu astoņkājis.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu es izlasīju pati, domāju, ka ies grūti, bet visu laiku gribējās uzzināt, kas notiks tālāk. Galvenā grāmatas atziņa bija tā, ko teica Kitijas mamma, - Tu vari būt drosmīgāks, nekā pats domā!
Grāmatā bez Kitijas darbojas arī daudz kaķu un citi dzīvnieki - lapsa, pūce. Bija arī smieklīgi teikumi, kā tas, ka Ķirbītis nosauca miglu par biezpienu!
Man patīk supervaroņi, es gribētu uzzināt, kādi piedzīvojumi tālāk gaida Kitiju. Ieteiktu izlasīt šo grāmatu citām meitenēm, kurām patīk kaķi un dažādi piedzīvojumi!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Lapsa.
1. Lapsām ir izcila dzirde – peles pīkstēšanu tās var sadzirdēt no 140 metru attāluma.
2. Lapsas spējīgas izdot daudz dažādu skaņu, arī riet kā suns.
3. Vajadzības gadījumā lapsas spēj uzskriet zemu koku zaros.

3. uzdevums. Grāmata - kino!