Ernests Ozoliņš

7 gadi, Valmiera

Es esmu gudrs un zinātkārs puika. Man patīk spēlēt basketbolu, ar draugiem spēlēt Roblox spēles, bet vakaros lasu grāmatas savam brālim un māsai.

Iesniegtās recenzijas

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika šī grāmata. Tā bija par diviem kastaņkokiem, kuriem bija jāmeklē sev citas mājas, jo cilvēki viņus negribēja. Visi dzīvnieki palīdzēja kokiem uztaisīt gaisa balonu un visi kopā atrada sev jaunas mājas, kur ģimene viņus vēlējās. Grāmatai bija ļoti skaisti attēli. Man īpaši patika koku acis, tagad arī es iemācījos tādas zīmēt. Man bija ļoti žēl, ka cilvēki gribēja kokus nocirst. Ejot pastaigā ar mammu, mēs arī atradām vietu, kur kastaņkoki varētu nolaisties ar gaisa balonu un palikt. Grāmata vēstīja, ka kopā darot var izdarīt lielas lietas un katra īpašais talants palīdz sasniegt mērķi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Man ļoti patīk eži, jo grāmatā Puiku alfabets pie burta E ir varonis elektroezis Ernests, kurš sargāja egļu mežu. Trīs fakti par ežiem:
1) Eži ir pazīstami ar savu unikālo aizsardzības mehānismu - ja tie jūtas apdraudēti, tie saritinās bumbiņā, izveidojot adatu aizsargslāni, kas pasargā tos no plēsējiem. Viņu adatas ir cietas, dobas spalvas, kas ir ļoti asas.
2) Lai gan eži nav īpaši pazīstami ar peldēšanu, viņi ir labi peldētāji. Ja nepieciešams, eži var veiksmīgi šķērsot nelielus ūdenstilpnes, izmantojot savas stiprās kājas un ķermeni, lai peldētu.
3) Ežiem ir garas ūsas, kas palīdz orientēties un izpētīt apkārtni. Šīs ūsas ir ļoti jutīgas un palīdz ežiem uztvert objektus un pārvietoties tumsā. Ežiem ir ļoti laba oža, kas ļauj viņiem atrast pārtiku pat zem zemes vai lapām. Viņu oža ir tik spēcīga, ka viņi var saost barību vairākus centimetrus zem augsnes virsmas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man ļoti patika. Stāsts bija par meiteni Baibu, kura kopā ar mammu devās uz zoodārzu un beigās tajā atrada arī savu pazudušo kaķi Muri. Grāmatai bija ļoti skaisti un lieli attēli un daži no tiem ļoti atgādināja arī Rīgas Zoo, kur esmu bijis kopā ar brāli. Māsa gan vēl nav bijusi zoodārzā. Grāmatā varēja būt vairāk stāstu, jo ļoti ātri izlasīju. Man patiktu, jakatrs dzīvnieks Baibai būtu kaut ko izstāstījis un viņa kā detektīvs beigās atrastu savu kaķi. Arī man ir kaķis un viņu sauc Muris. Viņš arī ir spēcīgs kā tīģeris un labi prot medīt peles. Autors vēlējās pavēstīt, ka nekad nevajag padoties, jo atgūt draugu var pat vispārsteidzošākajā veidā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā visizpalīdzīgākais bija surikats. Trīs fakti par surikatiem:
1) Surikati ir ārkārtīgi sociāli un dzīvo grupās, kas var sastāvēt no 20 līdz 50 indivīdiem. Šajās grupās viņi kopīgi rūpējas par mazuļiem, meklē barību un aizsargā savu teritoriju.
2) Grupā vienmēr ir kāds surikats, kurš darbojas kā sardze, stāvot uz divām kājām un uzmanīgi vērojot apkārtni. Ja sardze pamana draudus, tā izdos brīdinājuma signālu, lai pārējie grupas locekļi varētu paslēpties drošībā.
3) Surikatiem ir melni "plāksteri" ap acīm, kas palīdz samazināt atspīdumu no saules, līdzīgi kā sportistiem melnā līmlente zem acīm. Tas ir īpaši noderīgi, kad viņi sargā vai medī dienas laikā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata stāstīja par sandalīšu Labiņas un Kreisiņas piedzīvojumiem. Grāmatā bija ļoti daudz jālasa, bet stāsti bija interesanti. Vislabāk man patika, ka katrā stāstā bija kāds notikums, kurš mācīja sandalītēm uzvesties labāk, piemēram, stāsts par krosenītēm, kuras vienmēr gribēja uzvarēt katra par sevi un kopā nemācēja sadarboties. Vismīļākais stāsts bija par sandalīšu dzimšanas dienu - es arī gribu savām kurpēm uzrīkot dzimšanas dienas ballīti. Man būtu paticis, ja grāmatā būtu vēl vairāk attēlu. Atziņa ko ieguvu, ka vienmēr jābūt draudzīgam un izpalīdzīgam un kopā ir lielāks spēks nekā vienam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija kaķis Kvestiņš. Trīs fakti par kaķiem:
1) Kaķa mēle ir pārklāta ar sīkiem, asiem izciļņiem, kas līdzinās sīkiem āķiem. Šie izciļņi palīdz kaķiem efektīvi nomazgāt kažoku un arī noplēst gaļu no kauliem.
2) Kaķi ir pārsteidzoši lēcēji. Viņi var lekt līdz piecas reizes augstāk par savu ķermeņa garumu. Tas viņiem palīdz ne tikai medībās, bet arī izpētīt savu apkārtni un izvairīties no briesmām.
3) Kaķiem patīk siltums un viņi bieži meklē siltas vietas, kur apgulties. Viņu ķermeņa temperatūra ir augstāka nekā cilvēkiem (ap 38,6°C), tāpēc viņiem patīk gulēt siltās vietās, piemēram, saulē vai uz elektriskām ierīcēm.

3. uzdevums. Grāmata - kino!