Telma Spole

5 gadi, Talsi

Esmu Telma no Talsiem. Man patīk palīdzēt mammai darbiņos un tad vēl vairāk patīk, ka mammai ir laiks kopā ar mani palasīt grāmatiņas. Šodien es palīdzēju mammai sagriezt gurķīti salātiem. Man garšo kārumi, tādēļ mani sauc par Medulīti. Tagad es ēdu ķiršus. Ņammm... Man patīk puķes un akmentiņi.

Iesniegtās recenzijas

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šīlai laukos vasarā gāja forši, taču bija arī daži pārdzīvojumi un ekstrēmāki piedzīvojumi. Domāju par strazdiem, kuri noēda ķiršus, jo tā notika arī mūsu dārzā pagājušā gadā, bet par laimi šogan gan ne. Šīla arī sargāja ķiršus no vārnām. Man pašai garšo visādi kārumi un desiņas un tādēļ, protams, man vislabāk patika stāsts par to kā tikt pie saldumiem. Grāmāta bija interesanta un arī smieklīga. Daudz var arī uzzināt par sunīšiem. Ja man kādreiz būs sunīts, tad es jau ļoti daudz būšu no šīs grāmatas par viņiem iemācījusies.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es zināju, ka vāveres nemāk atrast savus saslēptos krājumus, bet nezināju, ka suņi arī ne vienmēr var atrast kauliņus, kurus paši ir aprakuši.

Uzzināju arī to, ka suņi tā pat kā cilvēki var iemācīties peldēt, taču mazu sunīti, kurš vēl nav iemācījies peldēt ūdenī mest nedrīkst.

Suņus sauc par cilvēka labākajiem draugiem un viņi tiešām tādi ir. Viņi var arī palīdzēt akliem cilvēkiem kā pavadoņi. Viņi ir uzticīgi un ļoti mīļi.

Kad sunīšiem ir karsti, viņi izkarina mēli un elso, jo tā viņi var atvēsināties.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kreisiņa ir kreisās kājas kurpīte puikam Artim. Kreisiņa pazaudējās, bet viņa satika citas interesantas kurpītes arī laipnās un smukās baletkurpītes un sandalītes un viss beidzās labi, kad policists nogādāja kreisiņu mājas un viņai bija piedzīvojums, ko citām kurpītēm plauktā izstāstīt. Cik gan tas ir interesanti, ka mazi bērniņi spēj sarunāties ar savām kurpītēm. Diemžēl man vairs nesanāk. Bet domāju, ka manas kurpītes varētu mani saprast. Man grāmatā patika viss, arī stāstiņš par nejaukajām Krissu un Krossu, jo tas pamācija, ka nevajag kašķēties, jo tad nekas neizdodas labi. Kopā izdodas labāk. Un ir jādraudzējas vienam ar otru, nevis jākašķējas un jālielās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija kaķītis Kvestiņš. Man dikti iepatikās vārds – Kvestiņš.

Interesanti par kaķiem man liekas tas, ka viņi guļ dikti daudz. Lielāko dienas daļu viņi tikai guļ un guļ.

Kaķīši sevi mazgā ar mēlīti. Es gan negribētu mazgāties ar mēli.

Kaķi labi redz tumsā. Viņu acis ir tādas kā nakts redzamības brilles.

Kaķi māk pieglaust ausis un arī kustināt katru ausi atsevišķi un tas manuprāt izskatās smieklīgi. Vēl smieklīgāk būtu, ja cilvēki tā mācētu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā visi kukainīši bija uzzīmēti ļoti mīlīgi. Īpaši mīlīga bija mazā kamenīte Bumbulīte. Viņa bija apaļa kā bumbiņa un likās forša un pūkaina. Bumbilīte sabēdājās, ka viņa ar saviem mazajiem spārniņiem nevar palidot un man viņas palika žēl, bet man bija prieks, ka citi jaukie kukainīši viņai palīdzēja. Īpaši labs pret kamenīti bija doktors Dundurs. Kamenīte iedomājās ka doktoram varētu būt drosmes zāles. Beigās drosmes zāles nebija vajadzīgas – doktors Dundurs palīdzēja kamenītei viņas pirmajā lidojumā. Es uzzināju, ka drosme slēpjas sirdī. Tas ir skaisti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija tik daudz jauku kukainīšu, ka man bija grūti izvēlēties vienu. Vismīļākā man tomēr bija Bumbulīte, tādēļ nolēmu uzzināt vairāk par kamenītēm.

Kamenes savus spārniņus kustina tik ātri, ka es nemaz tik lielu skaitli vēl nemāku – 130 reizes sekundē.

Kamenes dzīvo lielās ģimenēs un viņu ģimenes sauc par saimēm. Saimēs kamenēm ir sava kārtība un dažādi pienākumi.

Galvenais es uzzināju, ka no kamenītēm man nav jābaidās, jo viņām nav nekāda vēlēšanās darīt pāri cilvēkiem. Kamenītes dzeļ vienīgi, ja viņu mājvietai uzbrūk vai, ja viņu pašu, piemēram, saspiež vai dara pāri. Citādi gan kamenēm interesē vienīgi puķītes.

Vēl uzzināju arī to, ka kamenes tāpat kā bitītes ir ļoti svarīgas apputeksnētājas un ir svarīgas mūsu dabai un planētai.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Apzagta Krupja kundze. Brāļu Sesku detektīvaģentūra

Agija Staka

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika grāmata ar interesantajiem uzdevumiem, labirintiem, atšķirību meklēsanu, pazudušu lietu meklēšanu un zagļa atrašanu. Zagt ir slikti, jo tad tie, kurus apzog ļoti bēdājas. Tātad grāmatiņa pamāca neapzagt un neapbēdināt citus. Labi gan, ka brāļi seski bija ļoti gudri un atrisināja noziegumu un atrada vainīgo, kas izrādijās vārniņa. Es jau zināju, ka vārnas ir čiepējas, bet bija ļoti interesanti kā grāmatā vārna bija uzvilkusi kurpītes ar pleznām un sākumā nemaz nevarēju iedomāties, ka vainīga varētu būt vārna. Es iedomājos, ka es arī gribētu būt tāda gudra izmeklētāja. Sekot norādēm bija patiešām interesanti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par vārnām gribēju uzzināt visu, jo laikam jau vārnas ir tādas čiepējas. Mums pagājušā gadā pagalmā bija vārna. Mēs viņu nosaucām par vārnu Klāru. Viņa čiepa mūsu ēdienu, kad pagalmā ēdām. Bet šogad mums vārnas dārzā čiepj mūsu zemenes. Lasot grāmatiņu es uzzināju, ka vārnām patīk arī rotiņas un čiept spožas lietiņas.
Vārnas ir ļoti gudras. Uzzināju, ka vārnas māk izgatavot darbarīkus - tādās kā makšķerītes no dabas materiāliem, lai “izmakšķerētu” no plaisām kukaiņus.
Vārnām ir laba atmiņa. Tās spēj atcerēties cilvēku sejas. Tādēļ, ja kādreiz izdarīsi tām pāri, tad nebrīnies, ka tās ķērks nākamreiz tevi ieraugot.
Latvijā dzīvo arī zaļās vārnas. Neesmu tādu redzējusi. Ļoti gan gribētos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!