Gustavs Krēsliņš

7 gadi, Rīga

Man patīk lasīt visādas grāmatas, arī lielas. Man arī patīk piedalīties sporta spēlēs. Visas grāmatas lasu pats, parasti pirms gulētiešanas.

Iesniegtās recenzijas

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par to, kā lapsēns gribēja pierādīt mammai, ka ir labs mednieks. Man patika un bija smieklīgi, kā bērni lika perēt kaķim gulbja olu, bet viņš teica, ka tas ir ļoti slikts plāns. Man arī patika, kā gulbji galīgi nemācēja skaitīt. Patika arī zīmējumi. Pašas beigas es uzreiz nesapratu, bet mamma palīdzēja.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par lapsu es uzzināju no enciklopēdijas šādus faktus: 1. pavasarī alā piedzimst 3-5 lapsēni, domāju iepriekš, ka tikai viens. 2. nezināju, ka lapsa medī arī vardes. 3. nezināju to, ka lapsa ir suņu radiniece.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autore gribēja, lai cilvēki nevis izmanto maisiņus tikai vienu reizi, bet vairākas reizes un par tiem rūpējas.

Es beidzot uzzināju, kā Dusmukule nonāca pie Intara un Klāva, jo vispirms biju izlasījis Plastmasas huligānu citas grāmatas. Man patika, kā Dusmukule izlikās par ezi un ka Klāvs viņu nosauca par sūdu. Tas bija smieklīgi. Vēl man ļoti patika, ka es iemācījos, kā salocīt PAREIZI plastmasas maisiņus mazos trijstūrīšos. Es salocīju visus maisiņus kopā ar mammu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Klāvs naktī murgoja, ka plastmasas maisiņi pārvērtušies par sikspārņiem. Par sikspārņiem no enciklopēdijas es uzzināju šādus jaunus faktus: 1. Sikspārņi var nolidot simtiem kilometru. 2. Dažas sikspārņu sugas rudenī aizlido uz dienvidiem. 3. Sikspārņi orientējas un medī pēc ultraskaņas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šķiet, ka autore gribēja pateikt grāmatā, ka ir svarīgi, lai cilvēki saudzētu dabu, lai neveidotu tik daudz atkritumus un lai tos šķirotu.

Man patika, ka kaija klausīja sarkanajam maisiņam. Vēl man patika, ka Dusmukule teica, ka viņa sauļojās, bet Klāvs neticēja, jo viņa ir caurspīdīga. Man arī patika, kā Dusmukule beigās sadeva Kaucekļiem un viņi pārbijušies aizskrēja.

Es uzzināju, ka viens cilvēks gadā saražo 400 kilogramus atkritumu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā kaija izglāba Dusmukuli un atnesa to pa logu atpakaļ mājās. Par kaijām es uzzināju šādus faktus: 1. Vairumam kaiju sugu ir atšķirīgi tērpi ziemā un vasarā. 2. Ligzda parasti atrodas kaijām uz zemes. 3. Pasaulē ir ap 45 kaiju sugām, bet Latvijā ir 12 sugas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šķiet, ka autore vēlējās pastāstīt bērniem, ka jārūpējas par pasauli un nevajag piesārņot ūdeni, jo citādi nevarēs peldēties un visādi ūdens iemītnieki ies bojā.

Man vislabāk patika Dusmukule, jo viņa ir jocīga un smieklīga. Viņa pateica, ka viņa ir dabiska no naftas un par to strīdējās ar Klāvu. Un viņai patika peldēties, bet nepatika mazgāties. Viņai arī ļoti patika blēņoties. Un Dusmukule bija ļoti drosmīga, jo atklāja, kurš piersāņo ezeru un aizmuka no dārzniekiem. Patika arī, kā uzzīmēta grāmata, īpaši Dusmukule ar visādām sejiņām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatas sākumā minēts ezis. Uzzināju no enciklopēdijas, ka ezis ir lielākais no Latvijā sastopamajiem kukaiņēdājiem. Nezināju, ka ezis ēd arī čūskas. Un pārsteigums bija, ka eža ķermenis ziemas miegā atdziest aptuveni 2-5°C - tāda ir temperatūra ledusskapī ārpus saldētavas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!