Sibilla Priedīte

5 gadi, Rīga

Mani sauc Sibilla. Man ir 5 gadi. Es nodarbojos ar dejošanu un mākslas vingrošanu. Man patīk dejot. Es nesen esmu iemācījusies lasīt un esmu izlasījusi jau 6 grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Žirafīte steidz palīgā

Edgars Dūmiņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par izpalīdzīgu un čaklu žirafīti. Žirafīte no rīta pamostas un pabaro mērkaķīti, uzcep pīrādziņus, uztaisa frizūru un smuku asti. Žirafīte pacienā kaķi ar cepumiem, sapako dāvanas, aiziet pie zobārsta, uzada šalli. Žirafīte sapošas ļoti skaisti un arī aizbrauc uz laukiem. Man ļoti patika šī grāmata. Man patika, ka žirafīte visiem palīdzēja un bija ļoti čakla. Grāmatā bija skaistas bildes, un to bija viegli lasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos žirafi.
1. Žirafēm ir ļoti gara mēle, apmēram 45-50cm, kas palīdz ne tikai baroties, bet arī tikt galā ar kukaiņiem uz sejas.
2. Žirafes ir garākais sauszemes dzīvnieks, un tās kakls var būt garāks par 2m, bet pašas žirafes var būt 5,5-6m augstas.
3. Žirafēm ir ļoti spēcīgs spēriens, tādēļ tās var labi sevi pasargāt no plēsējiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par Baibu, kura devās ar savu mammu uz Zoo. Zoo viņa ar mammu skatījās visādus dzīvniekus- zirgus, lamas, tīģerus, nīlzirgus, surikatus un flamingus. Baiba Zoo atrada savu kaķi Muri, kurš bija pazudis. Viņa apķēra Muri, bija ļoti laimīga un tālāk gāja kopā.
Man nepatika un bija skumji, ka kaķis bija pazudis. Kopumā man ļoti patika šī grāmata, bet visvairāk tas, ka Baiba atrada beidzot savu kaķīti. Man patika arī visi dzīvnieciņi.
Es sapratu to, ka vajag rūpēties par saviem mājdzīvniekiem un turēt pie sevis, lai tie nepazūd. Es iemācījos arī, ka nevajag padoties, jo tad var atrast to, ko meklē.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos surikatus.

1. Surikats ir viens no populārākajiem dzīvniekiem Āfrikā. Tie pārsvarā dzīvo tuksnešos un pustuksnešos.
2. Lai sasildītos pēc aukstas nakts, surikati izmanto savus vēderus. Surikatu vēderu nevienmērīgi klāj kažoks. Tas ir tik plāns, ka var redzēt ādu, tādēļ var ātri sasildīt visu ķermeni.
3. Surikati strādā komandā. Čaklo dzīvnieciņu darbi lielākoties tiek paveikti komandā, arī medībās surikati dodas kopā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par mazo kamenīti Bumbulīti, kura lidoja iepazīties ar citiem kukaiņiem- bizbizmārīti, taurenīti, odu un citiem. Viņa gribēja noskaidrot, kāpēc viņai ir mazi spārniņi. Kamenīte bija ļoti drosmīga.
Man nepatika tas, ka kukaiņi teica, ka kamenītei ir lieli un daiļi spārni, jo viņai bija mazi spārniņi. Un viņi lika kamenītei lidot pie citiem, lai arī tie pastāsta, kādi viņai ir spārni.
Man patika tas, ka kamenīte tomēr atgriezās mājās pie savas mammas. Mamma viņai izstāstīja, ka viņai ir mazi spārniņi, jo viņa pati ir maziņa, un ar maziem spārniņiem arī var labi palidot. Kamenīte bija ļoti priecīga atgriezties mājās.
Es iemācījos to, ka labāk neprasīt nezināmos jautājumus svešiniekiem, jo tie neko daudz nezina par tevi, un reizēm tas var būt bīstami. Labāk nezināmo prasīt ir mammai vai kādam citam tuviniekam, vai draugiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos kameni, kas ir grāmatas galvenā varone.

1. Kamenēm salīdzinot ar bitēm ir daudz garāka un lokanāka mēle, kas var dziļi iekļūt augu ziedos.
2. Kameņu matiņi ir ļoti mīksti un gari, un tie sedz ķermeni pilnībā. Spilgtais un košais krāsojums ir brīdinājums citiem dzīvniekiem.
3. Kameņu aktivitāti būtiski neietekmē arī apmācies, vējains vai drēgns laiks. Tas izskaidrojams ar to, ka kamenes ir aukstuma izturīgas, un tās neietekmē apkārtējās vides temperatūra.

3. uzdevums. Grāmata - kino!