Rēzija Miezāne

7 gadi, Mārupe

Rēzija ir 7 gadi. Mācās Mārupes pamatskolā 1b klasē.

Iesniegtās recenzijas

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Rēzijas atsauksme: Man patika, ka cerību burbuļos stāsta par draudzību, sadzīvi un ģimeni. Daudzi dzejoļi bija pamācoši, piemēram dzejolis par Noru, kas vēlreiz atgādināja, ka nedrīkst skolā par citiem bērniem smieties un, ja par kādu bērnu smejas, tas jāaizstāv. Mans mīļākais dzejolis grāmatā bija Aizmidzis pie stūres, jo es vēlētos kādreiz aizlidot kosmosā un satikt Dievu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Čūskas:
1. Piena čūska slīdot cauri zāli, čūska šauda mēli iekšā un ārā, lai savāktu uz tās smaržvieli daļiņas. Vadoties pēc tām, viņa atrod medījumu.
2. Smaragdzaļo koka žņaudzējčūsku mazuļi ir spilgti oranži vai sarkanīgi. Līdz viena gada vecuma sasniegšanai viņi kļūst zaļi.
3. Ar indi, ko karaliskā kobra dažkārt izdala vienā kodienā, varētu nogalināt 20 cilvēkus. Par laimi, karaliskās kobras iecienītais medījums ir citas čūskas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Rēzijas atsauksme: Plasmasa huligāni stāsta par draudzību un blēņu stāstiem starp diviem brāļiem un plastmasa maisiņu. Tas ir aizraujoši, ka plasmasa maisiņš šajā grāmatā ir attēlots kā dzīvs draugs. Šajā grāmatā man visamizantākā situācija likās, kad Klāvs iekrita dubļainajā peļķē. Es smējos līdzi!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ezis:
1. Ežu mazuļi piedzimst kaili, bet jau pēc dažām stundām no ezēnu sārti pelēkās ādas sāk spraugties adatas; sākumā tās vēl ir mīkstas
2. Brūnkrūtainais ezis iziet medībās pēc tumsas iestāšanās; viņš meklē kukaiņus, gliemežus, vardes, krupjus, pat čūskas, putnu olas, sēnes, ogas un augļus.
3. Ziemā ezis dodas dziļā ziemas guļā- to sauc par hibridizāciju, un tā var ilgt piecus mēnešus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!