Ervīns Kručiņins

7 gadi, Jelgava

Man ļoti patīk ezīši! Man ir otrā vieta lasīšanā, lasu ātri. Visvairāk man patīk grāmatas par viduslaikiem.

Iesniegtās recenzijas

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

"Matilde" man ļoti patika, bet man bija arī mazliet bail. Trančbulas jaunkundze bija tik ļauna pret bērniem! Tas, kā autors aprakstīja visu, lika justies tā, it kā es pats tur atrodos. Grāmatā bija tik daudz noslēpumu un pārsteidzošu lietu. Visvairāk man patika, ka beigās Matilde uzvarēja Trančbulu un palīdzēja Hanijas jaunkundzei. Es gan nesapratu, kāpēc Matildes vecāki bija tik vienaldzīgi pret viņu. Mana mamma un tētis mani nekad neatstātu ar svešu skolotāju, lai dotos uz Spāniju.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

"Matildē" tika minēti mani paši mīļākie dzīvnieki - eži! Man pašam ir savs ezītis, kurš vienmēr ir man gultā. Eži ir ļoti neparasti dzīvnieki.
Pirmkārt, viņiem nedrīkst dot pienu - labāk ezītim dot kaķu ēdienu.
Otrkārt, eži ir gaļēdāji un ar prieku ēd sliekas.
Un, treškārt - ezis sver vidēji tikpat daudz, cik ananāss!

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Puika, kas spēlējās ar lellēm

Ilis

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika tas, ka Lauris turpināja spēlēties ar lellēm, kaut arī Pēterītis teica, ka viņš ir nepareizs puisis, jo viņš spēlējas ar lellēm. Man grāmata pati par sevi likās interesanta, kaut arī es gribēju, lai autors varētu to papildināt ar daudziem citiem notikumiem, kur būtu vēl puiku un meiteņu problēmas.
Man pašam ir gadījies tāpat, piemēram, kad vajadzēja uz skolu atnest savas mīļmantiņas un klasesbiedrs smējās par manu ezīti, kurš man ir piederējis septiņus gadus. Reiz mana klasesbiedrene teica, ka visiem puišiem ir jābūt mašīnām un meitenēm ir jābūt lācīšiem ar bantēm, nevis ezīšiem. Un reiz sportā, kad es pārsitu visus skriešanas rekordus, es dabūju spīdīgu, mirdzošu lauviņu - tā patiešām man ļoti, ļoti patika - tāpēc es pat to negribēju nevienam rādīt. Bet, kad bija jāiet uz klasi, tad mans klasesbiedrs to ieraudzīja un gandrīz izrāva no rokām, sakot "Tā lauviņa vispār nav tev domāta, tā nav puišiem!".
Tāpēc, lasot šo grāmatu, es secināju - es varu būt es pats un es varu spēlēties ar to, ko man pašam gribas. Un neņemt vērā, ko citi rezgaļi saka.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēts kaķis. Savā enciklopēdijā ("Lielā Ilustrētā enciklopēdija") es uzzināju, ka Senie Ēģiptieši pielūdza kaķus. Un, ka tie kaķus mumificēja! Viņi tos tik stipri mīlēja, ka gribēja sev blakus arī pēcnāves dzīvē. Un, pēdējais fakts, ir arī kaķu sugas, kuriem patīk peldēt!

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā "Annas lietas" man patika tas, ka Annai bija pašai savs piemērs. Viņa varēja mācīties no brāļa Samuela. Man arī ir brālis, ar kuru kopā varu darīt lietas - Valters un Gustavs. Man patika tas, ka grāmatā bija skaistas bildes un arī varēja pasmieties pilnā rīklē, ka Anna vēl joprojām nesaprot, ko nozīmē tas, ka viņai ir "vecmāmiņas deguns". Mana mamma smējās, klausoties, kā viņai to lasu!
Man nepatika tas, ka grāmatā Anna nogāza no galda putras šķīvi, kuru uztaisīja tētis, jo gribēja ēst šokolādīti. Tas ir bēdīgi, jo tētis bija speciāli agri pamodies, lai sagatavotu brokastis.
Man šķiet, ka Anti Sārs gribēja pastāstīt grāmatā par to, cik daudz Annai bija lietu un lasot grāmatu, es sapratu, ka trīsgadīgi bērni mēdz būt visai traki. Kad es biju trīsgadīgs, man šķiet, es biju kā Anna!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts suns Muska. Un es zinu to, ka suņiem, kuriem ir lielas ķepas, kad tie ir kucēni - tie būs liela auguma suņi! Vēl, enciklopēdijā uzzināju, ka cilvēki ir pieradinājuši suņus sen atpakaļ. Man šķita neparasti, ka suns nedrīkst ēst šokolādi. Tā ir tik garda.

3. uzdevums. Grāmata - kino!