Grēta Kalnāre

6 gadi, Jūrmala

Esmu Grēta. Dzīvoju visšaurākajā vietā starp Lielupi un jūru. Gatavojos bērnudārza izlaidumam un skolas uzsākšanai pirmajā klasē septembrī.

Iesniegtās recenzijas

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Smieklīga grāmata par apaviem. Izlasot to, liekas, ka arī manas sandales, botas un zābaki dzīvo savu – apavu dzīvi. Visvairāk patika tas, ka Kreisiņa atradās un puisītis varēja turpināt valkāt abas. Patika, ka gramatiņā piedalās viens no maniem mīļākajiem dzīvniekiem- kaķis. Jauki stāstiņi par draudzību un būšanu drosmīgiem, īpaši tur, kur sandalītes sacentās lekšanā ar sporta kurpēm. Arī es, tāpat kā sandalītes, esmu draudzīga, pieklājīga un drosmīga.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā vienīgais dzīvnieks, kas tika minēts, bija pūkainais kaķis Kvestiņš, tāpēc fakti par kaķiem, ko izdevās atrast enciklopēdijā, kas domāta Kaķu saimniekiem:
*Kaķi nejūt saldu garšu.
*Ja kaķis sagaida saimnieku ar taisnu, gandrīz trīcošu asti, tas nozīmē, ka viņš ir ārkārtīgi priecīgs saimnieku redzēt.
*Kaķi var kustināt katru ausi atsevišķi un pagriezt tās par 180 grādiem.
*Kaķiem ir trīs acu plakstiņi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ar skaistiem zīmējumiem. Patika tas, ka meitene Baiba atrada savu pazudušo draugu Muri un atkal bija kopā. Uzzināju, ka Baibas ģimene dzīvo Jūrmalā, gluži tāpat kā mēs, un labprat dodas uz Zoo. Gribējās, kaut grāmatu varētu lasīt ilgāk un tur būtu aprakstīti vēl vairāk dzīvnieki. Ļoti vēlētos, lai arī Rīgas Zoo būtu apskatāmi visi grāmatas lappusēs redzamie dzīvnieki, taču pēdējo reizi, kad tur biju, daudzi būri bija tukši un aizauguši. Bet, pats galvenais, Muris atkal kļuva laimīgs un varēja doties uz mājām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā pieminēts mans mīļākais putns flamings, tapēc kopā ar mammu meklējām faktus par tiem:
*Dažreiz ēd dūņas, lai uzņemtu organiskas vielas, arī baktērijas.
*Flamingi lielākoties uzturas seklā ūdenī, tomēr vajadzības gadījumā var peldēt.
*Ligzdas veido, izmantojot dubļus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Lieliska grāmata par sunītes piedzīvojumiem laukos. Patika, ka grāmatā ir vairāki stāstiņi ar atsevišķiem notikumiem. Kad pati aizbraucu pie omes uz laukiem, tur ir tik daudz, ko darīt un iepazīt! Tāpat arī sunītei Šīlai. Tieši savos laukos arī es pirmo reizi sastapu ezi, kas dzīvoja zem šķūņa. Jauka grāmatiņa, ko lasīt pirms miega. Ja kādreiz būs iespējams, tad pati gribētu suņu meiteni- kokerspanielu, bet pašlaik man ir divi kaķi. Grāmatiņu iesaku visiem suņumīļiem!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šīla sastapa laukos ezi, tapēc internetā kopā ar mammu atradām interesantus, līdz šim mums nezināmus faktus par ežiem:
* Uz viņu ķermeņa ir aptuveni 10 000 adatu.
* Ezim ir 36 zobi.
* Cepts ezis tiek uzskatīts par tradicionālu čigānu ēdienu.
* Eži spēj kāpt kokos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!