Roze Arele

5 gadi, Jaunpils

Esmu mazā Roze.Kas sāk pamazām iepazīt grāmatas saturu.Mamma lasa man daudz grāmatas.Pati skolā jau apgūstu burtus.

Iesniegtās recenzijas

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmtā ir stāstīts par rūķu valstību.Par rūķiem kas dzīvorūķu ielejā.Galvenais varonis rūķis Herbis kas grib apciemot visus rūķus(kopā 13) apciemot.Viņš satiek mežu ielejā Meža gariņu,kas dodās līdzi Herbi.Viņš apciemo rūķus ,katram savām īpašibām,raksturiem.Gan kurpnieku,gan rūķus kas pazīst visas ielejas zālītes un to pielietojumu.Herbis arī tiek apmānīts,putni mānās.Herbis cieš ar avāriju ūdenī upē.Labi kad ir draugs Meža gariņš,kas draugu izglābj.Uztaisot plostu,cik labi ir atgriezties mājās.Kur sagaida rūķi ar garšīgo rūķu maizi un brūkleņu maizi.ļoti intresanta grāmata.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vai skudras guļ un ko viņas dara ziemā!
Ko dara skudras ziemā ? Cieši saspiedušās kopā guļ. Paliekot siltākam laikam, pūznī sākas lielā rosība. Skudru pūznī sliņķu nav. Tiek attaisītas un vēdinātas .
Vai zināji cik ilgi skudra dzīvo(melnā skudra)!
Ilgums 1-2 gadi
Cik daudz skudru sugas ir!
Aptuveni 8800 skudru sugām
Cik Latvijā ir skudru sugas!
Latvijā ir 42 skudru sugas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Izlasot grāmatu ,mēs sapratām ,kad kurpes savā starpā sarunājās.Pirmais stāsts kā kurpīte tiek pazaudēta ,bet ar cilvēka palīdzību,tiek līdz policistam un vēlāk tiek nogāta mājās.Gādīgā mamma sava dēla mīļākajos apavos ierakstiju savu tel.num.Ja nu gadijumā pazūd,tad var pazvanīt īpašniekam.Otraja stāstā par kurpju sacencībām,kurš būs stiprāks.Bet trešajā stāstā kaut kur pazibēja greisirdība(vecajām kurpēm un jaunajām)Kad zēns nokrita un saplēsa kurpes,mamma tomēr aizveda un salaboja,jo kas var būt mīļāks.Pēdējie divi stāstiņi bija mazliet bēdīgāki,bet atrisinpt aukliņu problēmu ,stāsts ar laimīgām beigām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kas ir kaķis!
Kaķis ir ļoti populārs mājdzīvnieks, jo palīdz cilvēkam cīnīties ar dažādiem kaitēkļiem, piemēram, pelēm.
Intresants fakts par kaķiem!
Kaķiem ir labāka dzirde nekā suņiem. Kaķis īsās distancēs var sasniegt ātrumu līdz pat 49 km/h.
Vai zināji kā kaķis no koka kāpj zemē!
Kaķi no koka rāpjas lejā atmuguriski, jo tā nagi uz ķepas ir vērsti vienā virzienā. Tāpēc nekad kaķis nerāpjas no koka ar galvu pa priekšu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Cik intresanta grāmata.Lasot priekšā Rozei,mēs nevarējām sagaidīt ar ko viss beigsies.Kā koki sarūnājās ar visu dzīvo radību.Kad kokā tiek taisītas ligzdas,vīti zirnekļa p[inekļi arī ezis ,kukaiņi ir atraduši mājas.Kā Bišu Māte sacija mēs esam radīti viens otram,mēs esam ķēde,kas stājās viens aiz otra.Ir arī dzīvē cilvēki ,kuriem nevajag kokus.Šī pasaka ir kā no dzīves realitātes.Cik labi kad koki ar gaisa balonu palīdzību atrada mājas ,kur palikt dzīvot.Grāmata ir ļoti aizraujoša ar notikumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vai Tu zini kaut ko par kurmjiem!
Kurmji gandrīz visu savu aktīvo dzīvi pavada pazemē un, patiesībā, ir savstarpēji nesaticīgi radījumi. Katrs īpatnis apdzīvo konkrētu teritoriju.
Kurmji pārstāv kukaiņēdāju kārtu.
Kā kurmji aizsargājās no citiem dzivniekiem!
Viena no kurmja īpašajām pazīmēm ir muskusa smarža, ko tie izplata.Pamanītu kurmi nogalina, taču muskusa smaržas un arī īpatnās garšas dēļ neēd. Tieši tāpēc kurmjus visbiežāk sanāk redzēt beigtus, bet nobeidzēja neapēstus.
Kur viss biežāk kurmji atrodās!
Savu dzīvesvietu kurmji izvēlas tuvu ūdenstilpēm. Lai cik laba, ar pārtiku dāsna citviet būtu augsne, vēl svarīgāks ir ūdens – dzīvniekiem ir regulāri jādzer un tāpēc ātri jānokļūst līdz ūdenim. Ūdenstilpei jābūt tuvumā, jo kurmja pārvietošanās temps pazemē nav diez ko ātrs.

3. uzdevums. Grāmata - kino!