Rihards Gerliņš

6 gadi, Valmiera

Man ir 6 gadi, bet es jau cītīgi lasu no 5 gadu vecumā. Ja iesāku lasīt grāmatu, tad man tā ir jāpabeidz lasīt.

Iesniegtās recenzijas

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ja šo grāmatu iesāk lasīt, tad to ir grūti nolikt malā. Rihards grāmatu izlasīja pa vienu dienu, negāja gulēt, kamēr nebija izlasījis. Rihards stāsta, ka uzzināja, kas ir kastaņa. Rihards ar lielu aizrautību sekoja līdzi tam, cik daudz palīgu bija kastaņkokiem, lai izdotos aizlidot gaisa balonā no vietas, kur plānoja kokus nocirst. Rihardam bija mazliet žēl, ka kaķis un suns neaizlidoja līdzi, bet tad saprata, ka viņiem noteikti ir saimnieki, Rihards arī būtu bēdīgs, ja viņa kaķis vai suns pazustu, aizlidojot gaisa balonā. Rihards stāsta, ka puika, kurš pieņēma pie sevis kastaņas un viņu draugus, ir ļoti mīļš. Nākamajā rītā redzējām gaisa balonu, tad nu Rihards sprieda, vai tie ir tie kastaņi, bet saprata, ka šis gaisa balons bija citā krāsā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Par putniem. Putnus pēta ornitologi, vismazākie putni ir bišu kolibri, tie var būt tikai 5cm lieli. Vai zinājāt, ka arī Antarktīdā dzīvo putni?

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Rihards grāmatu izlasīja pāris stundās, jo grāmata ļoti patika-visinteresantāk bija uzzināt, kā grāmatas galvenā varone Šīla pavada vasaru laukos, jo pašam arī laukos ir suņi. Varēja salīdzināt. Nepatika, ka strazdi noēda ķiršus, satraucās, ka nepaliks citiem. Guva apstiprinājumu tam, ka nedrīkst mest suni ūdenī, jo tas ir nepieklājīgi. Un kā izrādās- sunim vajag pasi un arī potes, lai varētu braukt ar autobusu un ceļojumos. Gluži tāpat kā cilvēkam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Rihards uzzināja jaunas lietas par suni, bet meklēja vēl informāciju un uzzināja, ka pasaulē ir 400 miljoni suņu, ka suņi spēj atdarināt cilvēka smaidu, kā arī uzzināja, ka ir savvaļas suņi- hiēnsuņi, sarkanie suņi un jenotsuņi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!