Patrīcija Klāra

6 gadi, Aizkraukle

Mani sauc Patrīcija Klāra. Es vēl tikai mācos lasīt, bet kopā ar mammu mēdzam lasīt grāmatas katru dienu. Viss vairāk man patīk lasīt gramatas par princesēm.

Iesniegtās recenzijas

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par sunītes Šīlas piedzīvojumiem laukos.
Grāmatu bija ļoti viegļi lasīt. Patika, ka viņā bija atdalīti stāstiņi, par Šīlas piedzīvojumiem. Patika, ka gramatā, katra stasta beigās bija jautājumi uz kuriem varēja atbildēt. Dažiem atbildes zināju, bet dažiem mamma paskaidroja. Man patika arī grāmtas zīmejumi. Grāmata ir par rūpēm, mīlestību un uzticību.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ezis- stāstiņā Adatainis.
Eži ir nakts aktīvi dzīvnieki. Ezim ir 36 zobi. Uz viņu ķermeņa ir aptuveni 10 000 adatu. Eži ir diezgan vokāli, tie savstarpēji sazinās ar pukstēšanu, šņaukāšanos un pīkstieniem.
Lai arī kādreiz eži tika klasificēti kukaiņēdāju kārtā, tie nebūt nebarojas tikai ar kukaiņiem. Eži ir visēdāji un barojas arī ar gliemežiem, vardēm, krupjiem, čūskām, putnu olām, maitu, sēnēm, saknēm, ogām un augļiem, piemēram, melonēm.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika, ka berni bija tik drosmīgi. Man patika ka bērni ar omi un opi kopā pavadija tadu iespaidīgu misiju un ta rupējas par jaunajām abelēm.
Sapratu to, kad nevar pret dabu izturēties slikti. Vienmer jarupējas, lai viss ir tīrs un sakopts, ka arī jatic brinumiem, tad tie piepildās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmtā nebija minēti dzivnieki, vienigi vienā zīmējumā uzzimēts kaķītis. Pelēks ar spicām ausīm un izskatās, ka viņam ļoti gribējās tikt pie gardajām brokastu pankūkām.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija parāk īsa, lai gan taja bija ļoti skaistas lielas bildes.
Dīvaini arī bija tas, ka stastā nebija pastāstīts, ka isti tas Muris nokļuva zoloģiskajā darzā.
Intresantak butu bijis, ja visi dzivnieki butu spejuši runat ar Baibu ne tikai surikāts.
Man patika tas, ka stasta bija daudz dzivnieku un stasts beidzas ar laimīgām beigām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Baiba pirmo zoloģiskajā darzā satika nīlzirgu. Viņš peldēja. Viņam ir milzu mute un ļoti skaļa skaņa ko viņš izdveš

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika stasts, par Kitiju kura izglāba kaķīti. Bija intresanti, ka Kitija spēja runat ar kaķiem. Man patika, ka Kitija bija supervarone kura bija ļoti drosmīga un atklaja savas spējas, ka ari parvarēja bailes. No šī stasta sapratu, ka dažkart stājoties pretī bailēm var nokļūt aizraujošā piedzīvojumā. Kā arī ir jadoma kur ej un ko darit, jo tas var beigties slikti, kad nepieciešams saukt palīgā, lai tiktu galā ar situaciju. Man nepatika, ka stāstā bija atainota tikai nakts, gribētos uzzinat, ka Kitija glābj kaķus pa dienu, jo dažkart ir gadijies, kad dzīvē esmu redzējusi ka Kaķitim vajadziga palīdzība.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāstā Kitija izglāba kaķīti vārdā Ķirbītis. Kaķitis vardu ieguva pateicoties Kitijai. Ķirbītis bija ruds klaidoņkaķēns kurš stipri pieķērās Kitijai. Ķirbītim bija zilas acis. Ķirbītis bija mazs kaķītis. Ķirbītis bija bez majam, draugiem un vārda, bet toties ļoti mīļš, ka ari bailīgs un piesardzīgs. Un Ķirbītim bija nedaudz bail no tumsas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika ka šajā stāstā bija iesaistītas vairākas kurpītes un bija attēlotas ikdienišķas situācijas. Man nepatika stāstā, tas kā kreisiņā pazuda, tas bija bēdīgi.
Iemācījos, ka vecos apavus ir jānovērtē, ne tikai jādomā par jauniem, jo arī vecos var atjaunot un padarīt skaistus. Iemācījos kad spēles, konkursos galvenais ir piedalīties nejau uzvarēt. Ka arī man ļoti patika, ka stāstā labiņā un kreisiņā bija pieklājīgas, zināja, ka uzvesties uz ielas un kā uzvesties vienam pret otru.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā bija kaķītis - Kvestiņš.
Kvestiņš bija pasaulē pūkainākais Kaķis.
Kvestiņš bija pelēks kaķis.
Kvestiņš nolūkojās uz apavu sacīkstēm un beigas atskrēja Arta mamma un padomāja, ka Kvestiņš spēlējas ar apaviem, Kvestiņu sabāra, bet viņš nemaz nebija vainīgs.
Kamēr Artis un Labiņā gulēja. Kreisiņā ar Kvestiņu spēlējas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!