Paula Raslava

7 gadi, Sigulda

Mani sauc Paula. Rudenī mācīšos 2.klasē. Sākšu mācīties arī mākslas skolā. Man patīk zīmēt, dejot un dziedāt. Ļoti patīk palīdzēt mammai gatavot ēst un darīt mājas darbus. Labprāt lasu grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika. Man patika tas, ka visi noķēra nejauko vilku. Visi grāmatas notikumi bija ļoti interesanti. Gribēju zināt, kas notiks tālāk. Man bija bail tajā brīdī, kad vilks noķēra Lilī un piesēja pie krēsla. Bet grāmata man patika. Es labprāt lasītu vēl tādas interesantas grāmatas ar aizraujošiem notikumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvelējos meklēt informāciju par astoņkājiem.

Astoņkāji parasti uzturas uz jūras grunts, bet daži astoņkāji spēj arī burāt dziļajās straumēs, izplešot plēvi starp taustekļiem.

Parstais astoņkājis ir aptuveni 1 metru garš. Bet Klusā okeāna milzu astoņkājis ir pasaulē lielākā astoņkāju suga. Viņš parasti ir 3-5metru garš un sver 10-50 kg.

Čaula ir pilnīgi izzudusi. Tā ir bijusi tikai astoņkāju senčiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par kamenīti Bumbulīti. Es to izlasīju jau sen, jo tāda grāmata man bija mājās jau kādu laiciņu atpakaļ, bet tagad pārlasīju.
Man patika šī grāmata, bet nepatika divas nejaukās meitenes bite Beta un lapsene Lavīze, jo viņas apsmēja kamenīti, ka viņa nekad nevarēs lidot.
Kamenītei tikai bija vajadzēga drosme, lai viņa varētu lidot. Un kas svarīgākais - viņai bija jānotic sev un savām spējām.
Es priecājos, ka viņai tas izdevās!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos meklēt informāciju par sienāžiem.

Sienāži ir 1,5 -7,5 cm gari, brūni vai zaļi.

Sienāžiem parasti ir gari spārni, kas slīpi pārklāj sānus. Vairums sugu atgādina lapas vai mizu.

Daļai sienāžu ir koši pakaļējie spārni, lai, tos izplešot, pārsteigtu uzbrucēju.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu es lasīju priekšā māsai. Man nepatika, ka mamma runājās ar satikto paziņu, nevis gāja līdzi meitai ZOO. Man patika, ka Baiba atrada savu kaķi Muri.
Tā kā grāmatā ir ļoti maz teksta, man šī grāmata likās ļoti vienkārša, viegli lasāma. Patika arī grāmatas zīmējumi. Es arī gribētu iemācīties tā zīmēt. Tik skaisti!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos meklēt informāciju par tīģeriem.

Tīģeru mazuļi sasniedzot 2 gadu vecumu ir pietiekami stipri, lai paši sev noķertu laupījumu.

Lai gan ir zināmas 8 tīģeru pasugas, 3 no tām ir izzudušas. Atlikušo 5 pasugu izdzīvošana ir apdraudēta.

Vienā reizē tīģeri var apēst līdz 40 kg gaļas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par Kitiju, kura devās piedzīvojumā.
Man grāmatā patika tas, ka Kitija varēja saņemties un iziet ārā tumsā. Viņa pārvarēja uztraukumu. Arī man dažreiz ir uztraukums, bet es cenšos to pārvarēt.

Es ieteiktu šo grāmatu izlasīt saviem draugiem, jo tā ir forša un māca nebaidīties iziet ārā tumsā un pārvarēt dažādas bailes.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Izvēlējos meklēt informāciju par kaķiem. Par tiem jau daudz ko zinu, bet gribēju atrast kaut ko tādu, ko nebiju dzirdējusi.

Izrādās, ka kaķi var klusi pielavīties, jo kaķu kailo pirkstu spilventiņus pēdu apakšā iever mati. Ja to tur nebūtu, kaķi nespētu tik klusi lavīties.

Kaķa acu zīlītes spilgtā gaismā sašaurinās kā sīka sprauga vai kā punktiņš, bet naktī izplešas plašāk, lai nodrošinātu lielisku redzi tumsā.

Kaķi medī visus dzīvniekus, kurus spēj noķert un pieveikt. Lielie kaķi notver par pašiem lielāku medījumu un spēj aizvilkt to uz drošu barošanās vietu. Mazāki kaķi medī grauzējus vai putnus. Bet zvejniekkaķis brien straumē un zvejo zivis. Izrādās, ka visiem kaķiem nav bail no ūdens.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā Cerību burbuļi ir daudz jautru dzejoļu. Tie ir smieklīgi, taču daži arī bēdīgi.
Man visvairāk patika dzejolis "Cerību burbuļi". Tas bija ļoti skaists.
Es ieteiktu izlasīt šo dzejoļu grāmatu saviem draugiem, jo tie ir jautri un viegli lasās.
Arī man patīk pūst burbuļus. Vienmēr gribu, lai tie nepārsprāgst un uzlido augstu gaisā. Tie ir viegli un skaisti!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Izvēlējos meklēt informāciju par zosīm, jo dzejolis "Patiesība par manu tanti" ir ļoti smieklīgs. Mana tante gan neizskatās pēc zoss, bet dzejolis bija jautrs.

Zosveidīgie putni ir labi un spēcīgi lidotāji, un dažas sugas ik gadu veic tūkstošiem kilometru garus ceļojumus starp to ziemošanas un ligzdošanas vietām.
Zosveidīgie putni lido, izkārtojušies kāsī. Lidojot "ēnā" aiz vadoņa, pārējiem jāpārvar mazāka gaisa pretestība, un tā tiek taupīta enerģija. Visgrūtākajā - vadošajā pozīcijā putni cits citu laiku pa laikam nomaina.
Zoss mazuļi izšķiļas labi attīstīti, redzīgi un klāti ar pūkām. Jau dažas stundas pēc izšķilšanās cāļi spēj staigāt un peldēt. Atstājuši ligzdu, mazuļi seko pieaugušajam putnam ūdenī, kur ir drošāk, un drīz sāk patstāvīgi meklēt barību.

Tas ir interesanti, cik ātri tas viss notiek zosīm, salīdznot ar cilvēkiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata par sunīti Šīlu un viņas piedzīvojumiem bija ļoti jauka. Īpaši man patika, ka grāmatā ir dažādi jautājumi, uz kuriem atbildes var atrast grāmatas beigās. Tā var uzzināt daudz jauna un interesanta. Dažas lietas es jau zināju, bet dažas tagad esmu iemācījusies.
Grāmatā ir skaistas bildes.
Grāmata ir sadalīta daudz mazos stāstiņos. Man visvairāk patika stāsts par Šīlas jauno sasniegumu, kad viņa iemācījās pati atvērt durvis.
Bet ļoti sabēdājos pie stāstiņa par bēdīgo dienu. Domāju, ka ir ļoti skumji, kad esi atstāts viens pats garāžā vai jebkādā citā telpā un netiec ārā.

Es ieteiktu izlasīt šo grāmatu draugiem, jo tajā ir daudz jauku piedzīvojumu un var iemācīties arī dažādas jaunas lietas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Izvēlējos meklēt informāciju par pelēm.
Peļu ir ļoti daudz. Tām ir dažādas sugas.
Peles ir izplatītas visā pasaulē, izņemot polāros apgabalus.
Savā starpā peles sazinās ar ļoti augstas frekvences pīkstieniem.
Peles dzīvo grupās. Tur parasti ir viens tēviņš un ļoti daudz mātītes.
Vienā metienā piedzimst 3-8 mazuļi, bet labvēlīgos gados var sasniegt pat 10.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika šī grāmata. Es to izlasīju vienā vakarā, jo tā bija ļoti interesanta - es gribēju zināt, kā tā beigsies.
Visvairāk man patika tas, ka viņi izdomāja kā aizlidot uz citu vietu, lai kastaņkokus nebūtu jānozāģē. Man nepatika, ka cilvēki gribēja nozāģēt šos skaistos kokus, jo koki palīdz cilvēkiem elpot.
Kad kastaņkoki lidojot ieraudzīja mazu puisīti, viņi saprata, ka tā būs īstā vieta, kur apmesties uz dzīvi. Es gribētu, lai katram cilvēkam, dzīvniekam vai augam būtu vieta, kur justies labi un droši.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos kurmi, jo arī mūsu dārzā kurmis veido savus rakumus.
Uzzināju, ka kurmis ir gandrīz akls un pārtiek, galvenokārt, no tārpiem. Kurmja plaukstas ir vērstas uz āru un tām ir spēcīgi lāpstveida nagi. Izrādās, ka kurmja kažoka mati var pagriezties jebkurā virzienā, kas ļauj kurmim alās kustēties gan uz priekšu, gan atpakaļ.

3. uzdevums. Grāmata - kino!