Everts Struncēns

5 gadi, Valmiera

Man patīk zīmēt un es eju džudo treniņā. Kādreiz uzspēlēju video spēles. Man patīk iet ārā ar draugiem spēlēties. No skolas mācībām man visvairāk patīk angļu valoda.

Iesniegtās recenzijas

Asterikss olimpiskajās spēlēs

Renē Gosinī

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti interesanta grāmata par olimpisko spēļu tēmu. Autors gribēja pavēstīt, ka šī grāmata ir par to, ka Asterikss ar savu ciemu devās uz Olimpiskajām spēlēm un gribēja izcīnīt pirmo vietu par ko var saņemt lauru vainagu no zelta. Autors arī centās parādīt, ka ne vienmēr var uzvarēt, jo Asterikss neuzvarēja pirmo disciplīnu, jo stiprāki un lielāki sportisti viņu apsteidza.
Man grāmatā visvairāk patika, tas ka Labākpalliks pielika pie dziras zilās krāsvielas un kad Latīņi gribēja šmaukties un iedzēra dziru, viņiem palika zilas mēles. Pēc tam viņus pieķēra un Asterikss uzvarēja.
Vēl man patika kapteiņa kuģis, jo tam priekšā bija skaista zelta statuja, un Asterikss ar viņa ciemu brauca uz Olimpiskajām spēlēm.
Man grāmatā nepatika tas, ka otrajā dienā, tad kad visi ēda, Vecstroķis runāja visu laiku pie galda, un tas visiem kaitināja. Man vēl nepatika kad Asteriksa ciems brauca ar kuģi, viņi redzēja savus pretiniekus un tur man kaitināja kā runāja ziņotājs, jo viņš izrunāja vārdus nepareizi.
Ja Tu esi redzējis Asteriksa un Obeliksa filmas, tad būs interesanti izlasīt arī grāmatu. Izlasot grāmatu es nodomāju, ka tā ir diezgan vērtīga, jo tā man ļāva iztēloties, ka es piedalos Olimpiskajās spēlēs.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā pieminēts mežakuilis. Fakti:
1) Mežakuiļu tēviņi garums ir līdz 210 cm.
2) Mežakuiļi savus ilkņus pielieto zemes uzrakšanai meklējot barību, un arī cīņās ar ienaidniekiem. Mežakuiļu ilkņi aug visu mūžu un regulāri tiek uzasināti, žokļiem kustoties un ilkņiem berzējoties vienam gar otru.
3) Mežakuiļiem ir ļoti daudzveidīga ēdienkarte, sākot no dažādām saknēm, sēklām un augļiem, turpinot ar sliekām, kukaiņu kāpuriem, kūniņām, gliemjiem un citiem bezmugurkaulniekiem, un beidzot ar mugurkaulniekiem, sīkajiem zīdītājiem, rāpuļiem, abiniekiem, putniem un olām, kritušiem un ievainotiem dzīvniekiem, kā arī to mazuļiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autors gribēja pavēstīt, ka grāmata ir par to kā divi bŗāļi grib izglābt dabu no maisiņiem. Man grāmatā patika, ka maisiņš Dusmukule varēja pārvērsties par daudziem dzīvniekiem. Vēl man patika, ka Opis brāļiem iemācīja locīt maisiņus, jo tas ir noderīgi un grāmatas beigās ir parādīts kā to darīt.
Man grāmatā nepatika tas, kad Dusmukuli noķēra, viņa visu laiku līda ārā no bundžas.
Šī grāmata bija interesanta, bet es gribētu, lai grāmatā ir vairāk lapas un zīmējumi varēja būt labāki. No šīs grāmatas var mācīties kā var salocīt maisiņus trīsstūrī un tad tos var izmantot vairākas reizes.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā pieminēts kaķis. Fakti:
1) Kaķi no koka rāpjas lejā atmuguriski, jo tā nagi uz ķepas ir vērsti vienā virzienā, tāpēc kaķis nekad nerāpjas no koka ar galvu pa priekšu.
2) Kaķi var kustināt katru ausi atsevišķi un pagriezt tās par 180 grādiem.
3) Mankss ir mutācijas rezultātā radusies kaķu šķirne, kura pirmo reizi atklāta 19.gadsimtā Manas salā, kura atrodas Īrijas jūrā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!