Patriks Timofejevs

7 gadi, Jūrmala

Šogad iešu 1.klasē, ļoti gaidu kad sāksies skola. Man patīk spelēties ar draugiem, spelēt bumbu, braukt ar riteni, skrituļslidām un spēlēt telefonā spēles. Lasīt jau māku, bet vēl nesanāk ātri. Gandrīz katru vakaru mamma man lasa grāmatu un katrā nodaļā 1.lapu lasu es pats, tālāk turpina mamma. Man patīk klausīties kā mamma lasa.

Iesniegtās recenzijas

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par Jānīti un viņa vectēvu, kā viņi devās ceļojumā uz Prāgu. Man ļoti patika viņu ceļojums, jo man arī patīk ceļot, bet Prāgā vēl neesmu bijis, bet tagad gribu.
Grāmatā bija vairāki smieklīgi gadījumi - kad Jānītis ar vectēvu bija pilī un Jānītis tualetē satika karali un vectēvs sākumā tam nenoticēja. Vēl smieklīgi bija kad kafejnīcā Jānītim aizlidoja dakša.
Interesanti bija kad Jānītis ar vectēvu gāja apskatīt pulksteni - tas bija skaists, ar dažādām figūrām, kas kustējās.
Grāmatā varēja uzzināt par dažādām profesijām. - Ko kurš dara un kā par to kļūt, kur jāmācās. Uzzināju daudz ko jaunu par profesijām, piemēram, par mīmiem, par mākslas ekspertiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija tikai daži dzīvnieki un es izvēlējos uzzināt par spāri, jo neko daudz par tām nezinu, bet man tās ļoti patīk.
Spāres:
1. Var kustināt katru spārnu (kopā 4) savā virzienā, tāpēc tā var lidot atmuguriski, uz vietas un arī kājām gaisā.
2. Spāru kāpuri dzīvo ūdenī un ēd zivju mazuļus, kurkuļus.
3. Spārēm līdzīgi kukaiņi bija jau ļoti sen, pat pirms dinozauriem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!