Beatrise Filipe

7 gadi, Salaspils

Mani sauc Beatrise. Es rudenī mācīšos 2.klasē. Es dejoju un spēlēju klavieres. Man patīk grāmatas, kuras ir interesantas un mazliet baisas.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī bija pirmā grāmata, kuru esmu lasījusi, kurā viens no galvenajiem varoņiem ir maisiņš! Man grāmata ļoti patika, jo brāļiem bija ļoti mīļa un forša ģimene un kaķis Plombīrs. Man patika, ka maisiņš Dusmukule nebija viens, bet viņam bija daudz draugu. Man vissmieklīgāk likās, kad Dusmukule Klāva kabatā sāka dīdīties un mamma iebļāvās: „Pele!”
Pēc grāmatas izlasīšanas man radās ideja, ka ejot pastaigāties, mēs varam pacelt maisiņus, kas mētājas zemē un tad likt tos apstrādāšanas konteinerī.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Eži
Eža ķermeņa temperatūra ir no 5 līdz 6 grādiem.
Eži ir nakts dzīvnieki, pa dienu viņi guļ un mēdz pat krākt.
Ezim ir gandrīz 7000 adatas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika grāmata, tā bija interesanta, jo tajā bija ļaunais vilks. Es gribēju uzzināt, kāpēc viņš vēlēja Bubasam ļaunu. Man patika Lilī, jo viņai bija skaisti mati un viņa bija ļoti forša un drosmīga. Man patika arī citi grāmatas varoņi, piemēram, baltie, apaļie putniņi un modele sarkanajā kleitā. Man ļoti patika Bubasa bibliotēka, un es gribētu, lai lielā stikla bibliotēka Rīgā arī pārvēstos par burvju bibliotēku. Tad es no tās ņemtu guļamgrāmatas, lai dažreiz var paslinkot un lasīt miegā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķi
Kailie kaķi, jeb sfinksu šķirne tika izveidota no kaķēna, kas piedzima bez spalvām. Sfinksu kaķiem nemaz nav spalvu.
Senajā Ēģiptē kaķi tika pielūgti kā dievi un iemūžināti statujās.
Kaķi ir ļoti tīrīgi. Viņi mazgājas vismaz vienu stundu dienā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!