Patriks Kapačs

7 gadi, Līksna

Esmu 7 gadus jauns topošais pirmklasnieks, kuram ļoti labi veicas lasīšana un interesē grāmatas. Bet visvairāk patīk lasīt Donalda Daka komiksus. Šajā vasarā esmu atklājis, ka lasīšanai nav nepieciešama īpaša vieta, var lasīt gan sēžot kokā, gan atpūšoties pēc darbiņiem. Prieks, ka pateicoties Lasīšanas stafetei esmu papildinājis savu grāmatu plauktu ar jaunu grāmatu "Kitija un operācija mēnessgaismā".

Iesniegtās recenzijas

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata ļoti patika. Bērni redzēja īstu dabas brīnumu pie vectētiņa un vecmāmiņas laukos, glābjot sev mīļo Ābeļkalnu. Vectētiņam bija foršs velosipēds ar lielu kravas kasti priekšā, es arī tādā gribētu pabraukāt. Man patika, kad sākās piedzīvojumi mežā. Bērni staigāja naktī pa mežu un atrada mirdzošo ābeli, kas izglāba visu Ābeļkanu. Sanāk tā, ka mazais Francis bija supervaronis, jo viņš pirmais atrada mirdzošo ābeli. Ja viņš pirmajā reizē nebūtu gājis līdzi, tad bērni nemaz nepamanītu mirdzošo ābeli un paietu tai garām.
Es gribētu lai visiem bērniem būtu tādi vecvecāki kā Lūkasam, Allei un Francim. Viņi visi mīlēja Ābeļkalnu un visi bija dabas draugi. Grāmatā bija rakstīts, ka draudzība mums jāapliecina darbos. To es ilgi atcerēšos, jo mamma man to ikdienā atgādina.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

3 fakti par ežiem:
1) Ezis ir lielākais no Latvijā sastopamajiem kukaiņēdājiem. Briesmu brīžos ezis savelkas kamolā un saceļ savas adatas stāvus. (Enciklopēdija “Latvijas dzīvnieku pasaule”)
2) Vasarā eži uzkrāj “tauku mētelīti”, ziemā dodas gulēt un mostas, kad sniegs nokusis. (Enciklopēdija “Dzīvnieku pasaule”)
3) Ezis spēj samērā ātri skriet, rakties zemē, pārvarēt nelielus šķēršļus un, ja nepieciešams, pat peldēt. (Enciklopēdija “Zīdītāji”)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

- Mamma: Patrik, kura grāmata Tev no Lasīšanas stafetes 2024 patika visvairāk?
- Patriks: Es izlasīju 5 grāmatas, bet vislabākā bija "Kitija un glābšanas operācija mēnessgaismā" , jo Tu man to nopirki grāmatu veikalā un tur ir visādi forši nakts piedzīvojumi.
-Mamma: Kurš no grāmatas varoņiem Tev visvairāk patika?
-Patriks: Figaro un Katsumi, jo viņi abi bija draugi, kuri bija nedaudz ziņkārīgi, bet arī drosmīgi.
- Mamma: Vai Tu gribētu būt Kitijas vietā?
- Patriks: Jā, jo viņai bija kaķiskas superspējas un forši piedzīvojumi, piemēram, viņa rāpās augšā pulksteņtornī, skrēja pa jumtiem un varēja visu nakti negulēt, bet jautroties.
- Mamma: Ko grāmatas autore gribēja pastāstīt, kāda bija galvenā doma?
- Patriks: Nu, mimī, paga, paga, man jāpadomā………Nevajag baidīties no tumsas!!! Tur dzīvo tikai klaidonīši kaķi un lapsas. Un drošāk tumsā būt ir bariņā.
-Mamma: Ja autore nerakstītu par kaķiem, bet par citiem dzīvniekiem, kādi tie būtu un kāpēc?
-Patriks: Hmmm, tad es gribētu, lai viņa raksta par karaliskajiem tiranozauriem. Viņi ir varonīgi un nebaidās no tumsas, tāpat kā kaķi.
-Mamma: Kādu Tu izdomātu šīs grāmatas nosaukumu?
-Patriks: "No klaidoņkaķēna līdz Ķirbītim - tu esi vēl drosmīgāks, nekā domā". Šīs arī būtu labs nosaukums :)

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

3 fakti par kaķiem

1) Kaķiem ir 18 pirksti - 5 pirksti uz katras priekšķepas un 4 uz katras pakaļējās ķepas. (100 dabas brīnumu enciklopēdija)

2) Kaķu ūsas ir tik jūtīgas, ka dzīvnieks izmanto tās, lai "saskatītu" cietu priekšmetu arī pilnīgā tumsā. Kaķi ūsas izmanto, lai noteiktu to, vai viņš izlīdīs cauri spraugai, vai nē.
(Neparastās dzīvnieku spējas)

3) Kaķu acu zīlītes spilgtā gaismā sašaurinās kā sīka sprauga vai kā punktiņš atkarībā no sugas, bet naktī ieplešas platāk, lai nodrošinātu lielisku redzi tumsā.
(100 dabas brīnumu enciklopēdija)

3. uzdevums. Grāmata - kino!