Agija Grēniņa

13 gadi, Rīga

Brīvajā laikā es parasti nodarbojos ar zīmēšanu, tamborēšanu vai grāmatu lasīšanu. Dažas no manām šī brīža mīļākajām grāmatām ir Persijs Džeksons, Bada spēles un The Sunbearer Trials.

Iesniegtās recenzijas

Skandars un rēgu jātnieks, 2

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Skandaram jau tāpat ir daudz par ko uztraukties, piemēram, duelēšanās turnīri un kā sagādāt savai māsai viņas lemto vienradzi. Pēkšņi Salā tiek nogalināti nemirstīgie savvaļas vienradži un tā draud pašiznīcināties un viņam ar saviem draugiem jāmēģina vērst visu par labu. Man patika, ka šajā grāmatā bija gan Skandara, gan Kennas skatupunkti. Grāmata likās aizraujoša, jo katram varonim bija sava personība un varēja uzzināt vairāk par Salas vēsturi. Mani mazliet kaitināja tas, ka Skandars un Ambera tik ātri salaba, jo tas nebija reālistiski. Manuprāt, autore mēģināja pastāstīt, ka īsti draugi tev palīdzēs jebkurā situācijā. Ar aizrautību un nepacietību gaidu nākamo grāmatu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Teikums kurā pieminēts dzīvnieks:
Aizgaiņājusi vāveri no sava šķīvja, pat Bonija piecēlās, lai to izlasītu pāri Flo plecam.

Trīs fakti par vāverēm:
1. Pieaugušas vāveres svars ir apmēram 200-400g.
2. Pārvietojoties no koka uz koku, vāveres var izdarīt pat piecus metrus tālus lēcienus, bet lecot no koka zemē slīpā trajektorijā, var noplanēt arī 10-15 metrus;
3. Vāveres zinātniskais ģints nosaukums Sciurus radies no grieķu valodas (“skia” - ēna un “oura” - aste) un jēdzieniski nozīmē “dzīvnieks, kas sēž savas astes ēnā”.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Skandars ir vienmēr gribējis kļūt par vienradžu jātnieku. Kad viņš pat netiek pie Perētavas eksāmena izpildīšanas, visi viņa sapņi ir sagrauti, tomēr viņu uz Salu nogādā kāda noslēpumaina sieviete. Izšķiļot savu vienradzi, Skandars uzzina, ka pieder pie nelikumīgās gara stihijas. Viņš tiek ierauts maģiskā pasaulē kā vienradžu jātnieks. Tikmēr arī apkārt klīst bīstamais Vēvers, un Skandars varētu būt vienīgais, kurš var viņu apstādināt. Man patika stihiju iedalījums, Skandara attiecības ar sava kvarteta iemītniekiem, it īpaši Mičelu, un tas, ka grāmatas sākumā bija karte. Tā var vieglāk saprast un iztēloties kur stāsts notiek. Man vairāk būtu paticis, ja galvenā varone būtu Skandara māsa Kenna, jo viņas personība bija daudz interesantāka. Manuprāt, autore vēlējās pavēstīt, ka vienmēr jāmēģina sasniegt savus sapņus. Kopumā šī grāmata bija diezgan ātra un aizraujoša lasāmviela, kuru es noteikti ieteiktu citiem izlasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Teikums kurā pieminēts dzīvnieks:
Vēl citiem bija milzu saknes, izkāpušas laukā no zemes, un zaros pilns ar savvaļas radībām, kam būtu jāmitinās pazemē, - sliekām, grauzējiem un trušiem.

Trīs fakti par sliekām:
1. Visas sliekas ir hermafrodīti - tām ir gan sieviešu, gan vīriešu dzimumorgāni;
2. Pirmās slieku fosīlijas atrastas pirms vairāk nekā 600 miljoniem gadu.
3. Vairums slieku dzīvo 3-4 gadus, bet ir gadījumi, kad tās sasniegušas 15-16 gadu vecumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!