Rūta Brangule

15 gadi, Rīga

Esmu aizrautīga lasītāja, kurai ir hobijs lasīt brīvajā laikā. Man arī patīk zīmēt un sportot

Iesniegtās recenzijas

39. izmēra kurpes

Jānuss Vaikso

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šis ir Igauņu rakstnieka Jānuss Vaikso stāsts par piektklasnieku Paulu, kurš mēģina kopā ar savu draudzeni Minnu atklāt dīvaina vīrieša noslēpumus.
Vīrietis ierodas katru dienu tajā pašā veikalā pirkt vienādas kurpes,, vienā un tajā pašā laikā. Paulam un Minnai ir jāuzzina, ko vīrietis slēpj un, kāpēc, tas katru dienu pērk kurpes. Ja Pauls un Minna, izmantojot dotās norādes, noskaidros, vai viņš ir traks, vai arī dara kaut ko nelegālu, to tikai uzzinās Pauls un Minna, ja viņi atrisinās dotās norādes un kļūs par īstiem detektīviem.
Man šī grāmata šķita visinteresantākā no visām 13 grāmatām, kuras es lasīju šajā konkursā. Tā ir viegli lasāma, jautra ar komiskiem piedzīvojumiem un orģināla. Es ieteiktu arī citiem, lasīt šo grāmatu vienā paņēmienā, lai ne minūti nebūtu laika analizēt sižetu.
Kas man tomēr nepatika, bija tas, ka grāmatas beigas ir nogrieztas, ka nav atrisinājuma. Grāmata ir sasteigta un nav kārtīgi pārdomātas detaļas.
Tomēr, ja grāmatas sižets tiešām būtu reālā dzīvē, es būtu jau piezvanījusi uz Tvaika ielu vai policiju jau pirmajā nedēļā, ja man kāds nāktu pirkt vienādas kurpes katru dienu, vienā un tajā pašā laikā. Tas ir smieklīgi un pilnībā neiespējami, ka Katrīnai vēl bija tādas pašas kurpes. To es salīdzinu ar savu pieredzi, jo es pati reti varu atrast 39. izmēra kurpes lielajos krupju veikalos. Tas ir pilnībā neiespējami, ka mazam kurpju veikalam būtu viena un tā paša modeļa un izmēra kurpes kaut vai nedēļu pēc kārtas..

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā ir minēts suns, kad Minna un Pauls tiek iekšā krupju iela 3 dzīvokļu mājā, kur apskata kucēnus. Beigās Minna un viņas tēvs Artūrs Adoptē vienu kucēnu. Suņi viņi bija vēlējušies jau sen un viņi beidzot varēja dabūt tādu, kādu viņi gribēja to. Es izvēlējos šo dzīvnieku, jo stāstā īsti nevarēja atrast nekādu citu dzīvnieku, izņemot, kad bija uzzīmēts.

3 fakti par Suņiem

1. Suņu oža ir apmēram 10 000 līdz 100 000 reižu spēcīgāka nekā cilvēkiem. Viņi spēj atpazīt atsevišķus smaržas komponentus ļoti mazās koncentrācijās.

2. Suņi jau gadsimtiem ilgi tiek izmantoti dažādiem darbiem, tostarp ganāmpulka vadīšanai, medībām, glābšanas darbiem un kā pavadoņi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

3. Visvecākais zināmais suns bija Austrālijas aitu suns vārdā Blui, kurš nodzīvoja līdz 29 gadu vecumam.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Starp pelēkiem toņiem ir grafisks romāns, kas ir balstīts uz patiesiem notikumiem, kas notika, kad 1940. gadā deportēja cilvēkus no Lietuvas uz Sibīriju. Stāstā var redzēt cilvēkus ar dažādu raksturu - gan tādus, kuri vienkārši grib padoties un ir tādus, kuri dara visu, lai izdzīvotu paši un vēl spēj palīdzēt citiem. Traģiski ir uzzināt, ka čekisti apgājās par cilvēkiem kā ar lopiem, pat daudz daudz sliktāk. Varēja izmantot necilvēcīgam darbam kā grib, turēt badā un nošaut, kad grib, pilnīgi bez iemesla. Šausmas ir domāt, par to, ka cilvēki pat nezināja, kur viņus ved un vai viņi jebkad atgriezīsies Dzimtenē. Lasot šo stāstu man pārskrēja šermuļi, jo es nevaru noticēt, ka vēl mūsdienās starp mums dzīvo cilvēki, kas atbalsta, ka tā vajadzēja darīt. Pēc šīs grāmatas izlasīšanas, man palika bail, ja nu Krievija atkal varētu iebrukt un deportēt mūs uz Sibīrīju, un būtu jāpiedzīvo šādas lietas.
Galvenā grāmatas domā bija parādīt traģisko pagātni, lai cilvēki nekad neaizmirst, kas notika.
Man ļoti patika, ka šī grāmata tika zīmēta kā komiks, jo tas palīdzēja vairāk saprast skumjo pagātni un izprast sāpes tēlos. Man liekas, ka šo grāmatu, vajadzētu likt lasīt skolā vēstures vai klases stundās, kad mācītos un runātu par 2. Pasaules karu, par deportācijām un par šī brīža politisko situāciju Pasaulē, jo ikvienam mūsu Valstī tas ir jāzina., Man nepatika, tas, ka grāmata ir ielikta, kā 11+, Man šķiet šī grāmata ir labāk piemērotāka 14+, jo dažas lietas ir saprotamāks šādam vecumam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāstā ir minēta Pūce, kuru Lina atrod artiskajā lokā mirusi, un paslēpj no Čekistiem, lai viņu ģimene varētu apēst kaut ko siltu.

3 fakti par pūcēm

1. Pūces var pagriezt galvu gandrīz 270 grādu leņķī. Tas ir iespējams, jo tām ir vairāk kakla skriemeļu nekā cilvēkiem - 14, salīdzinot ar cilvēku 7.
2. Eirāzijas pūce tiek uzskatīta par lielāko pūču pārstāvi, bet Peru pūce tiek uzskatīta par mazāko pūču putnu pārstāvi.
3. Pūces ir tālredzīgi putni, un tāpēc tās labāk redz tālumā nekā tuvumā arī Pūcēm ir ļoti lieli acs āboli, kas nodrošina lielisku redzi vājā apgaismojumā. Tomēr, atšķirībā no cilvēkiem, viņas nevar kustināt acis savās acs dobumos, tāpēc tās kustina galvu, lai redzētu apkārt.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cilvēka bērns

Jānis Klīdzējs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir gan par 7 gadīgu bērnu Bonifāciju Paulāna dēlu jeb vienkārši Boņu, gan par seno laiku dzīves apstākļiem un sadzīvi. Autors uz to visu mums ļauj raudzīties caur bērna Boņuka acīm un caur notikumiem ap viņu. Piemēram, tā palīdz mums saprast viņa sajūtas, kā viņš mīl Bibuku un viņš grib precēt viņu, bet stāsta beigās saprot, ka tas nav iespējams. Vai cits piemērs, kad tiek uzdoti labi jautājumi, kur ir cilvēka dvēsele? Boņukam liekas, ka tā ir, ar kartupeļu klimpām, kāpostiem, biezpienu un cūkas gaļu.
Es parasti ļoti maz lasu latviešu literatūru, bet šī grāmata man tik ļoti patika, ka es pat noskatījos filmu vairākas reizes. Pēc manām domām filma gandrīz bija kā grāmatas kopija, tikai izņemtas dažas daļas, kā piemēram, kur Boņukam pasaka, ka viņš kādreiz šeit nebija un Boņuks tam nespējnoticēt.
Man liekas galvenā autora doma bija parādīt tā laika dzīvi caur bērna acīm, lai pie reizes varētu uzdot filosofiskus jautājumus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāstā bija minēti vairāki dzīvnieki, suņi, Zirgi aitas, bet es izvēlējos rakstīt par zirgu, dēļ viena stāsta piedzīvojumu. Piedzīvojums bija, kad Boņa sacentās ar prāvestu, lai redzētu, kas ir ātrāks. Zirgs vai Mašīna?

3 fakti.

1. Kaut zirgi pārsvarā guļ apgūlies, kad vajag gulēt ilgāk par 30 minūtēm, bet snaudas laikā zirgs pavada miegu stāvot. Šis fenomens ir, dēļ tā, ka, ja viņiem uzbruktu plēsējs, tas varētu aizstāvēt sevi vai aizmukt.

2. Atšķirībā no citiem dzīvniekiem, kuri var elpot caur degunu un muti, zirgi var elpot tikai caur degunu. Tas ir dēļ tā ka viņu elpošanas caurule nav savienota ar muti un tas palīdz ēdienam neiekļūtu plaušās.

3. Vīriešiem pieaugušiem zirgiem ir 40 zobi, savukārt ķēvēm ir 36 zobi. Abos gadījumos zirgu zobi aizņem vairāk vietas galvā nekā smadzenes..

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Triloģijas "Laika čūskas pavēlniece" I grāmata "Pavediens"

Dina Zoldnere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā fantāzijas stāstā, mēs sekojam galvenajai varonei Dorotejai, kurai piemīt mistiskas spējas, kā ceļošana laikā. Nejauši pieskaroties senam auskaram, Doroteja nokļūst Krētas salā laikā pirms vairākiem gadsimtiem. Tur viņa ierodas greznā pilsētā un kļūst par kandidātu, lai dotos kopā ar Dieviem uz Dievu pasauli un, iespējams, pati kļūtu par Dievu! Viss tur ir tik labi, ka viņa iemīlas puisī Sīriusā tik ļoti, ka viņa jau zina, ka viņa grib ar viņu pavadīt vidu savu dzīvi. Bet... Doroteja jūt, ka kaut kas tomēr nav tik labi, kā tas izliekas. Kaut kas ar šiem Dieviem, salu un kandidēšanu nav īsti kārtībā. Mēs sekojam viņas stāstam, kā viņa pamazām atklāj, kas patiešām ir noticis un vai tiešām domātais sliktais ir slikts un labais ir labs.

Man visvairāk patika, stāsta oriģinalitāte un Seno grieķu mitoloģijas pielietojums. Es būtu vēlējusies, lai stāsts nebeigtos ar "āķi", bet tam būtu konkrēts nobeigums. Es noteikti izlasīšu šīs grāmatas turpinājumu, ja tāds būs.

Galvenais ko autors gribējis pavēstīt, ka vistuvākie cilvēki, var īstenībā, nebūt tie, kas izliekas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā tika minēts viens svarīgs dzīvnieks un tas bija vērsis. Mēs vērsi redzam, kad Sirius parāda savas akrobātu kustības, gan kad satiekam Sīriusa tēvu kurš ir minatours, kas ir gan puscilvēks, gan pussvēresis.

3 fakti

1. Vēršu dzīves ilgums ir 18 - 25 gadi, bet nebrīvē tie dzīvo ilgāk līdz 40 gadiem.

2. Vēršiem, atšķirībā no dažām govīm, vienmēr ir ragi (Viņi to nenomet ragus). Tie var būt dažādos izmēros un formās, un dažreiz tie tiek nogriezti, lai novērstu ievainojumus citiem dzīvniekiem vai cilvēkiem.

3. Pretēji populārajam uzskatam, Ka vērši ienīst sarkano krāsu un mēģinās jebkādā veidā to lietu iznīcināt. Īstenībā vērši neredz sarkano krāsu ( Viņi redz dzelteni un zilu). Tie reaģē uz kustībām un kairinājumiem neatkarīgi no krāsas. Šis mīts nāk no Spānijas, kad vēl bija legālas visur pasaulē. Mūsdienās ir tikai palicis legāli dažās valstīs. (Spānijā, Francijā, Peru, Portugālē, Meksikā un Ekvadorā).

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un Apokalipses ģenerators, 4

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir 4. Daļa Viljama Ventona stāstam.
Viljams un Iskija ir nosūtīti uz Sahāru, lai palīdzētu Neiespējamajai arheoloģijai atrisināt kodu. Liela, noslēpumaina lode ir nolaidusies tieši tuksneša vidū, un tikai Viljams var atrisināt kodu, kas to atvērs. Bet kas notiks, ja viņam tas izdosies? Un kāpēc visiem tā lode interesē?
Stāstā mēs atklājam vairāk par lurdija ļaudīm un kādi viņi kādreiz ir bijuši. Grāmatā atgriežas tēls, par kuru visi domāja, ka tas vairs neatgriezīsies., Grāmatas intriga ir par to, kāpēc viņš tik dīvaini uzvedas un, kāpēc neatceras, kas ar viņu ir noticis visu gadu, kopš viņš ir pazudis.
Man šī grāmata patika, tādēļ ka, darbība nenotiek vienā vietā, kā tas bija iepriekšējās grāmatās, kur darbība vienmēr notiek institūtā., Šis stāsts pēc sajūtāms liekas citāds un daudz aizraujošāks.
Grāmatas autors vēlējās pavēstīt grāmatā, ka nevajag uzticēties jebkuram cilvēkam, pat cilvēkam kuram tu tici. Tas ir redzams, kad Fredijs atgriežas un Viljams un Iskija uzreiz viņamuzticas (Kas bija stulbi) un gandrīz dēļ tā iznīcina Pasauli.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā ir minēts kamielis, kad Abass ved Viljamu un Iskija satikt viņa tēvu uz kamieļa muguras, jo Abass domāja, ka Viljams ir īstais cilvēks, kurām ir jāredz dokumentu, ko paaudzēm viņi apsargā.

3 fakti par Kamieļiem.

1. Ir divas galvenās kamieļu sugas – vienkupru kamielis, kas sastopams galvenokārt Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos. - Divkupru kamielis , kas dzīvo Centrālajā un Austrumāzijā.

2. Kamieļi var dzert lielu daudzumu ūdens vienā reizē ( līdz 40 litriem) un pēc tam ilgi iztikt bez tā. Viņi arī spēj izturēt ievērojamu ķermeņa svara zudumu, kas saistīts ar ūdens zudumu, arī Kamielis sajūt ūdens avotu 50–60 kilometru garumā. Nekļūdīgi var atrast oāzes.

3. Kamieļi tiek izmantoti ne tikai transportam, bet arī piena, gaļas, vilnas un ādas ieguvei. Kamieļu piens ir ļoti barojošs un dažos reģionos tiek uzskatīts par galveno uztura sastāvdaļu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Klusums. Londonā valda pilnīgs klusums, neviena nav uz ielām, pat pats Big Ben's ir apstājies. Orbulatoraģents ir atpakaļ un viņš meklē izredzēto, kurš atrisinās orbulatoru. Šī grāmata ir 3. daļa Viljama Ventona piedzīvojumiem. Viljams Ventons ir atgriezies institūtā, kur viņš un viņa draudzene Iskija atklājmateriālu antilurīdiju, kas var sakaut lurīdija zagli Abrahamu. Lai piekļūtu materiālam, ir jāatšifrē ārkārtīgi sarežģītu kodu. Bet aizraujošu šo stāstu padara tas, ka Viljams nav vienīgais ieradies pēc antilūrīdija.
Viljams atkal jāpārvar savas bailes un jāsaprot, kuram viņš var uzticēties un, kurš izmanto viņu, lai iznīcinātu Pasauli.
Man patika šis stāsts, jo var redzēt, ka rakstnieks vairāk sāk domāt par pašu tēlu, nevis par notikumiem. To var redzēt, cik detalizēti ir parārīts Orbulatoraģents, kā viņš runā, viņa izskats un personība.
Šajā grāmatā as man nepatika, pirmkārt, ka grāmatas sižets atkārtojas no citām grāmatām: sākums mājās, tur kaut kas notiek, tad jādodas uz institūtu, institūtā kaut kas notiek un ir jābēg prom, laiatrisinātu kādu kodu. Otrkārt ir redzams, ka autoram ir grūti nomaskēt tēlu tā, lai lasītāji stāsta sākumā nedomātu, ka tas ir kāds cits tēls. To var redzēt tad, kad Viljamam iedod piramīdu. Es uzreiz sapratu, ka tas ir Orbulatoraģents, un es ieteiktu rakstniekam vairāk stāstā paspēlēties ar vārdiem, lai mums nebūtu tik ātri jāsaprot, kas ir tas tēls un, kāpēc viņam vajag Viljamu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Mēs satiekam astoņkāji stāstā, kad Viljams un Iskija cenšās aizmukt no Kornēlijas un nokļūst baseinā kur atrodas robuta astoņkājis kurš teleportē viņus uz testa izstabu, kur viņi iegūst Orbulatoru.

3 fakti.

1. Daudzas astoņkāju sugas ir talantīgi atdarinātāji, ne tikai maina ādas krāsu, maskējoties par apkārtējo telpu, bet arī atdarina citu dzīvnieku uzvedību.

2. Visiem astoņkājiem ir nevis viena sirds, bet trīs. ( divas zarotas sirdis un viena sistēmiska sirds). Divas no tām ir palīgierīces, tās palīdz sūknēt ūdeni caur žaunām.

3. Ja astoņkājis kļūst akls, tas zaudēs spēju mainīt ķermeņa krāsu. Un ja astoņkājis ir akls vienā acī, tad var mainīt krāsu tikai puss ķermeņi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku suņu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir veidota no vairākiem stāstiem, kurus ir rakstījuši latviešu rakstnieki. Stāsti ir rakstīti dažādos laikos ar dažādiem suņiem. Katrs stāsts ir citādāks, padarot grāmatu ātri un viegli lasāmu, Būtiskākā doma, par visiem šiem stāstiem ir tā, ka suns ir uzticīgs savam saimniekam tāpēc, ka viņu, nevis tāpēc, ka kaut ko gaida no viņiem, kā piemēram, ēdienu, guļvietu vai kaut ko tādu. Suņi mīl cilvēkus, un kopā viņi ir kā ģimene.
Šī grāmata man, nemainīja domas, ka kaķi ir labāki par suņiem. Tomēr tā palīdzēja saprast, ka suņi reāli mīl mūs un suņu domas un emocijas.
Man visvairāk patika tas, cik viegli bija lasīt šo grāmatu un, ka stāsti bija sirsnīgi un aizraujoši.
Suns
Šīs grāmatas tēma bija Suņiem un par to piedzīvojumiem un Emocijām. Stāstos ir pārsvarā tikai minēti suņi, tāpēc es atradu 3 faktus par tiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šīs grāmatas tēma bija par Suņiem un par to piedzīvojumiem un Emocijām. Bija vairāk par 10 stāstiem kuros mēs atklājam gan īstu, gan izdomātu stāstus par suņiem un par to saimniekiem. Stāstos ir pārsvarā tikai minēti suņi, tāpēc es atradu 3 faktus par tiem.
3 fakti

1. Suņa deguna nospiedums ir unikāls un atšķiras viens no otra, tāpat kā cilvēkiem pirkstu nospiedumi
2. Ir vairāk nekā 340 atzītas suņu šķirnes visā pasaulē, kas atšķiras pēc lieluma, formas, krāsas un temperaments.
3. Suņi ir ļoti sabiedriski dzīvnieki un bieži veido spēcīgas saiknes ar saviem cilvēkiem. Tie var arī saprast līdz pat 250 vārdiem un žestiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Vārnas ir grāmata par bāreni Sannu. Viņa grib atrast savu vietu pasaulē, tāpēc viņa smēķē un dzer, lai iederētos, lai būtu normāla, nevis kaut kāda meitene no bāreņnama. Mēs sekojam viņas dzīves gājumiem, kā viņa meklē savu vietu pasaulē. Savu vietu viņa atrod Rīgā, pie čigānu puiša, kurš tāpat kā viņa arī ir bārenis. Otrā stāsta daļa ir par viņu meitu, kuru apsaukā par vārnu, jo viņa ir čigāniete, kaut viņai pašai nemaz neliekas, ka ir čigāniete. Mēs sekojam viņas dzīvei, kur viņa mēģina izprast, kas viņa ir un, vai viņa ir čigāniete vai arī latviete. Bet varbūt viņā ir kaut kas no abiem?
Grāmatas galvenā doma ir parādīt dzīvi tādu, kādu parasts cilvēks, nekad nevarētu pieredzēt. Tā parāda caur bārenes un čigānu acīm, par viņu dzīvi un grūtībām, ar kādām viņiem jātiek galā.
Man ļoti patika grāmata. Tā ir tik emocionāla! Piemēram, vieta, kur pati Sanna nomirst, lika man gandrīz apraudāties. Es ieteiktu visiem pusaudžiem izlasīt šo grāmatu, jo, tā palīdz saprast, ka eksistē tādi cilvēki un palīdz saprast viņu ciešanas.
Viena lieta, kas man šajā grāmatā nepatika, bija, ka brīžiem nevarēja saprast, cik tēliem gadu. Bija grūti izsekot, kā tēliem mainās vecums un kā tas iet kopā ar to, ko viņi dara

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā tiek pieminētas vārnas gan kā dzīvnieks, kad Sanna ierauga vienu pie mājas, kad ir piedzērisies, gan metaforiski, kad apceļ Lai, jo viņa ir čigāniete. Šis dzīvnieks arī ir grāmatas nosaukums, tāpēc man likās, ka būtu pareizi par to rakstīt šo faktus

3 fakti.

1.
Tāpat kā papagaiļiem Vārnām var iemācīt runāt, vieglākus vārdus un atdarināt cilvēkus. Esmu pati redzējusi, kā vārnas gandrīz, kā cilvēki smējas par cilvēkiem.
2.
Pelēko vārnu Latvijā mēdz uzskatīt par kaitīgu putnu, jo tā izposta citu putnu ligzdas. Līdz 2004. gadam to drīkstēja medīt visu gadu, bet, līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā, pelēko vārnu nedrīkst medīt no 30. aprīļa līdz 15. maijam.
3.
Vārnas izrādās ir zvirbuļveidīgo kārtā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsts ir par grāmatu pasauli, draudzību un cilvēka attiecībām ar literatūru. Romāns izceļas ar savu stilu un valodu. Tas lasās ļoti viegli un lasītājus it kā aizved ceļojumā, kurā autors liek grāmatām atdzīvoties.
Galvenais varonis ir Rintaro Natsuki, kurš ir hikikomori. Tas netulkojas latviski, bet japāniski attiecas uz cilvēkiem, visbiežāk, jauniem vīriešiem, kuri ir apzināti nolēmuši norobežoties no sabiedrības, reti kaut kur dodoties ārpus skolas vai darba. Rantaro manto sava vectēva grāmatnīcu pēc viņa nāves. Grāmatnīcā ļoti reti iegriežas kāds pircējs un tā būtu jāslēdz ciet. Tomēr viss mainās, kad veikalā parādās runājošs kaķis vārdā Tīģeris, kurš pieprasa, lai Rintaro palīdz izglābt grāmatas no tādiem cilvēkiem, kas tās izmanto nepareizi. Grāmatā ir aprakstīti četri piedzīvojumi, kuros Rintaro un Tīgeris piedzīvo, kā cilvēki uztver grāmatas un to nozīmi - no grāmatu izmantošanas tikai peļņas gūšanai līdz to lasīšanai bez izpratnes.
Man ļoti patika šī grāmata, jo bija jauki izlasīt kaut ko jaunu un oriģinālu. Ļoti labi var izsekot grāmatas gaitai un katra tēla stāstam un personībai. Man liekas, ko autors gribēja izstāstīt:
Pirmkārt, pat tad, kad tev liekas, ka tu esi nekas, tev ir jāspēj atrast sava vieta pasaulē; Otrkārt, kaut tev liekas, ka tu esi izdarījis visu slikti, patiesībā tu viņam palīdzi saprast, kas ir dzīve un kā dēļ ir vērts dzīvot.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā ir minēts kaķis ar vārdu tīģeris. Viņš viens no galvenajiem varoņiem šajā stāstā, kurš seko un ved Rantaro uz viņa piedzīvojumiem dažādos labirintos, dažādos uzdevumos. Tākā, tas bija viens no galvenajiem tēliem es to izvēlējos, lai uzrakstītu 3 faktus par kaķiem.
3 fakti
1. Kaķu mēle ir raupja, jo to klāj āķveida kārpiņas, kas kalpo gan barības un ūdens uzņemšanai, gan kā suka kažociņa sakopšanai.
2. Kad Senajā Ēģiptē nomira kaķis, ģimenes locekļi sēras demonstrēja, nodzenot sev uzacis. Kaķi iebalzamēja un uzlika tam īpaši veidotu koka masku
3. 1879. gadā kaķus mēģināja izmantot vēstuļu nogādāšanai, taču nesekmīgi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmta ir turpinājums pirmajais grāmatai. Viljamam, stāsta galvenajam varonim, sākas dīvainas lēkmes, no kurām viņam parādās pārdabiskas spējas. Viljamam ir jāatgriežas institūtā, lai saprastu, kāpēc un, kas izraisa lēkmes. Bet šajā grāmatā institūts ir citādāks, nekā iepriekšējo reizi, kad viņš tur bija. Tagad ir izsludināta komandantstunda, un visur ir sargi. Stāstā atkal uzrodas Ābrahams, un viņa asistente, kurai it kā vajadzētu būt mirušai, un izmanto Viljama kodu uzlaušanas talantu, lai atvērtu Kriptālportālu.
Man otrā grāmata patika vairāk, nekā pirmā daļa, tādēļ, ka tur bija labāk izstrādāta kulminācija un tika iesaistītas arī citas personas.
Pēc manām domām autors gribēja pavēstīt, ka nekad nevajag padoties. Pat tad, ja liekas,ka nav nekādu izredžu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā minēts ir Prusaks, ar kuru atklāja, Viljama specifisko vibrāciju, dēļ kā viņam sākās lēkme un uzzināja tā pati vibrācija ir saistīta arī ar Kriptālportālu.
3 fakti
1. Prusaku un to radinieku atliekas ir vislielākās kukaiņu atliekas, kas datētas ar paleozoja laikmetu, tas ir, tās parādījās uz Zemes pirms vairāk nekā 540 miljoniem gadu
2. Prusaki ir vieni no izturīgākajiem kukaiņiem. uz planētas. Zinātnieki uzskata, ka viņi var izdzīvot gandrīz jebkurā kataklizmā, kas var notikt uz Zemes.
3. Sarkanie prusaki ir visēdāji – viņi var ēst ne tikai cilvēku pārtikas paliekas, bet arī auduma gabalus, papīru, ādu no apaviem un pat ziepes.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par puisi vārdā Viljams, kuram piemīt dotības uzlauzt kodu. Stāstā mēs Sekojam Viljama piedzīvojumam, kur viņš mēiģina atklāt, kāpēc viņa ģimene slēpjas un, kur ir palicis viņa vectēvs. Stāsts ir diezgan interesants, īpaši patiktu puišiem.
Man grāmatā patika tas, ka tā bija orģinālāka nekā citas mūsdienu grāmtas, kurās es esmu lasījusi. Pirmkārt, man nepatikatas, ka šī grāmatā notikumi ir ļoti paredzami, ka lasītājs jau grāmatas sākumā var uzminēt, kas notiks grāmtas vidū. Otrkārt, man nepatiks, cik īsi bija aprakstīta cīņu aina starp Ābrahamu. Tāds centrāls notikums un tikai 2 lpp.! Viss stāsts bija labi noformēts uz šo cīnu, bet nebija pietiekami ilga kulminācija (augstākais punkts). Es ļoti ceru, ka 2. daļa noteikti tāda būs.
Man liekas ka autora galvenā doma grāmatā ir par to,ka nekad nevajag padoties, un par to, ka jādara lietas, ko mīli. Piemēram, ja Viljams nebūtu atrisinājis Neiespējamo, viņš nekad nebūtu atklājis, kas viņš ir un kur palika viņa vectēvs.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā, bija minēta vabole. Jā man vajadzētu izdomāt, kas tā ir par vaboli es teiktu ka tā būtu maijvabole, jo tās dizains ir ļoti atpazīstams un to izmanto vairākās filmās, tāpēc es rakstīšu es 3 faktus par maijvabolēm.
3 fakti
1. Sugas ir izplatītas gandrīz visā Eiropā, Mazāzijā, Kaukāzā, Sibīrijas taigas lielākajā daļā un Vidusāzijā, Sīrijā un Ziemeļirānā, Indijā, Japānā, Ķīnā, tostarp arī Tibetā, Indoķīnā un Filipīnu salās.
2. Maijvaboles vienā reizē izdēj aptuveni 80 oliņa
3. Latvijā sastopamas divas maijvaboļu sugas - lauku un meža. Lielu postu var nodarīt arī to kāpuri, jo lauku maijvaboles kāpuri ir iecienījuši dažādu laukaugu saknes. Savukārt meža maijvaboļu kāpuriem vairāk tīk priežu saknes, un šī suga var nodarīt lielu postu mežiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsta galvenā varone ir meitene Koralīne - nevis Karolīna. Viņa ar vecākiem ievācas mājā, kura pirms tam piederējusi viņas vecmāmiņai. Uzreiz, no pirmajām lapaspusēm var just, ka Koralīna ir ļoti neparasta. Viņa domā ļoti netradicionāli: ka vajadzētu pie skolas formas iegādāties zaļus cimdiņus, ka kaķis un žurciņas varētu runāt, ka mājai ir noslēpumi - paralēlā realitāte. Pamazām viņas paralēlajā fantāzijā tiek iesaistīti vecāki, visi mājas iedzīvotāji, dzīvnieki, pat priekšmeti un dažiem tiek piešķirta īpaša nozīme. Sākumā viss paralēlajā pasaulē šķiet tik lieliski un ideāli: ēdiens ir gardāks, rotaļietu kaste ir pilna. Bet viss liekas kaut kā aizdomīgi daudz par labu.
Man visvairāk patika stāsta intriga un neziņa, kurā pasaulē Koralīna paliks un kā viņai izdosies izkļūt no otrās pasaules. Kad pirmo reizi, lasīju šo grāmatu, kad man bija tikai 6 gadi un esmu noskatījusies arī animācijas filmu. Toreiz man grāmata un filma likās kā šausmenes, jo es uztvēru tikai tiešo stāst. Bet tagad man ļoti patika, ka stāstam ir vairākas dimensijas, kuras papildina arī zīmējumi. Man ļoti patika, ka galvenā atšķirība starp reālo un otro pasauli bija tā, ka otrā māte spēja darīt pilnīgi visu - “pārveidot, sagrozīt, izmainīt”, bet nespēja radīt. Kaut kas līdzīgs Mākslīgajam Intelektam.
Man liekas, ka galvenā doma ir, ka nevajag visām uzticēties, ja liekas, ka ir kaut kas pārāk labi, tad visticamāk tā arī ir

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā ir minēts kaķis. Viņš nav galvenais varonis, bet kaķim pašam liekas, ka viņš ir vissvarīgākais. Lai gan meitene dzīvo it kā divās pasaulēs, kaķis apgalvo, ka viņš nekad nevar būt cits kaķis. Viņš apgalvo, ka kaķiem pat nav vārdu, jo viņi ir tik svarīgi un tik ļoti paši zina, kas viņi ir, ka viņi nemaz nav jānosauc vārdā. Kaķis izturas tik pašapzinīgi, ka Koralīna tā arī paliek neziņā, vai kaķi prot runāt, vai neprot.
3 fakti par kaķiem
1. Kaķim uz priekšķepām ir pieci pirksti, bet uz pakaļķepām – četri, ja vien kaķis nav polidaktils.
2. Kaķis īsās distancēs var sasniegt ātrumu līdz pat 49 km/h.
3. Kaķis pret cilvēku berzējas, ne tikai lai izrādītu mīlestību, bet arī lai iesmaržinātu viņu ar īpašiem dziedzeriem uz galvas, tādējādi iezīmējot savu teritoriju.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir veidota no vairākiem stāstiem, kurus ir rakstījuši latviešu Rakstnieki. Katram stāstam ir cits autors, kurš aprakstījis stāstu no dzīves jeb radījis stāstu savā iztēlē. Daudzi uzskata, ka kaķi ir savtīgi dzīvnieki, bet šī grāmata noteikti var mainīt cilvēka domas., Grāmatā ir parādīts, ka kaķis jūt, ka tam rūp savs cilvēks un, ja par to rūpējas, tad tas spēj mīlēt līdz savai pēdējai dzīves stundai.
Grāmatas galvenā doma varētu būt, ka kaķi nav tikai rotaļlietas, kuras tu vienkārši vari izmest ārā tad, kad nevari parūpēties, kad tavā dzīvē ienāk cits cilvēks. Kaķis ir dzīva radība, kurām ir jūtas, emocijas un domas, par kuru tu uzņemies rūpēties, mīlēt un audzināt.
Man ļoti patika šī grāmata, jo tai bija gan zīmējumi, gan arī katrs stāsts likās jauns un atšķirīgs. Es noteikti ieteiktu lasīt šo grāmatu ikvienam, gan jaunam, gan vecam, gan tiem, kuriem patīk kaķi, gan tiem, kuriem nepatīk.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tā kā grāmata ir par kaķu stāstiem es izvēlējos atrast 3 faktus par kaķiem.
1. Mājas kaķa skelets ir līdzīgs tīģera skeletam, tikai krūškurvis ir daudz šaurāks. Šī uzbūve ļauj kaķiem murrāt.
2. Kaķis nespēj sajust saldu garšu, bet viņš var sajust 10 reizes labāk rūgtu grašu nekā cilvēki.
3. Lai gan daudzi domā, ka senie ēģiptieši bija pirmie, kas pieradinājuši kaķus, tā nebūt nav. Senākais mājas kaķis atrasts Kiprā kādā 9500 gadu vecā kapā. Atrastais kaps ir 4000 gadu senāks par senajā Ēģiptē atrastajiem kaķu zīmējumiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!