Dana Kvitka

14 gadi, Līgatne

Ikdienā patīk lasīt grāmatas un gleznot.

Iesniegtās recenzijas

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika grāmatas vāks ar kaķi un zelta akcentiem. Nedaudz pārsteidza tas, ka grāmata ir no Japāņu valodas tulkota. Galvenais varonis manuprāt visvairāk iesaistījās nekā kaķis, bet pirms pēdējā uzdevumā kaķim neļāva iet tālāk, kas ir saprotams. Garās nodaļas, kas man nepatika, bet tās man noteikti palīdzēja izlasīt grāmatu ātrāk. Nedaudz apjuku, kā viņi tur tika līdz tiem uzdevumiem, lai izglābtu grāmatas. Uzdevumi lai glābtu grāmatas bija interesanti un izaicinoši. Pēc tuvinieku nāves nav spēka, lai pieceltos un uzsāktu kaut ko darīt ja nav apkārt kāda drauga vai līdzjūtīga cilvēka. Puisim noteikti palīdzēja laba kompānija un kopā būšana ar citiem, tādēļ ātri atkāpās pēc sev tuva cilvēka zaudēšanas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Viens no galvenajiem varoņiem bija kaķis tādēļ šeit ir trīs fakti par tiem.
-Mājas kaķis ir vienīgais kaķu dzimtas pārstāvis, kas dzīvo kopā ar cilvēku taču viegli pieradināt ir arī gepardus.
-Kaķa skelets sastāv no 250 kauliem.
-Gepards ir visātrākais sauszemes dzīvnieks.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cilvēka bērns

Jānis Klīdzējs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata man ļoti patika. It īpaši Boņuka aizrautīgie darbi un nedarbi. Grāmatai bija īsas un patīkamas nodaļas kuras iesaistīja no Boņuka skatpunkta. "Cilvēka bērns" tik tiešām bija iztēles bagātas un brīnišķīgas dzīves ainas. Boņuka zinātkāre par visu un visiem ir vedīs viņu satikt līdzjūtīgo Muzikantu Izadoru, kuram viņš izkratījis sirds bēdas. Tik ļoti aizkustinoši bija tas ka boņs apzinājās, ka viņam ir vismaz viens īsts tuvs draugs. Boņuka ilgas pēc viņa mīļotā Bibuka tas manī sirds dziļumos nedaudz apbēdināja. Viņš tik tiešām domāja ka Bibuks viņu uzraudzīja, kā stipru, prasmīgu vīrieti bet viss velti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā tika pieminēta govs, tāpēc šeit būs trīs fakti ko enciklopēdijā es atradu pa govīm.

-Ventspils pilsētas simbols ir govs, tās aizsākumi ir meklējami 2002 gādā kad norisinājās pirmais starptautiskais mākslas projekts "Govju parāde".
-Govīm ir ļoti laba smarža, tās var sajust kaut ko pat no 10 km attāluma.
-Govs saražo 90% pasaules piena.

3. uzdevums. Grāmata - kino!