Ksenija Sokolovska

13 gadi, Daugavpils

Esmu diezgan nopietna meitene. Man patīk pastaigāties un pavadīt laiku ar draugiem. Mani interesē zīmēšana un pēdējā laikā cenšos lasīt vairāk grāmatas. Skolā mācos labi, jo zināšanas un skola man ir pirmajā vietā.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

No sākuma lasot šo grāmatu viņa man liekas neinteresanta. Tomēr jau vidū gribējās lasīt visu vakaru pirms iet gulēšanas. Sižets ir neparedzamas un aizraujošs, tāpēc nevar atrauties no lasīšanas. Manuprāt dažos brīžos bija sastopami diezgan briesmīgi notikumi, un tāpēc tā ir vienīgā grāmata kurā man ienāks prātā ja kaut kurš pētnieks vai piedzīvojumu meklētājs pajautās man kādu grāmatu izvēlēties.
Varbūt autors Nīls Geimens grib pamudināt mūsdienās bērnus mazāk sēdēt mājās bez darīšanām, bet meklēt un atrast viņus.
Grāmatas beigās galvenā varone Koralīna saprot cik stipri viņa mīl un ciena savus vecākus neskatoties uz viņu nepilnībām. Arī mums vajag tā atteikties pret saviem tuviniekiem!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Jorkšīras terjeri ir vienīgā suņu šķirne kuru var izvēlēties cilvēki ar alerģijām. Tās ir tāpēc ka šī suņu vilna ir pilnīgi tāda ka cilvēkiem pēc savas struktūras.
2. Šis sunītis var pilnīgi saskatīt zaļo, zīļu un dzeltenu krāsu, ka mēs, bet viņi nevar redzēt sarkanu krāsu. Sarkanās krāsas vieta viņi redz pelēko.
3. Jorkšīras terjeri ir slavenību mīluļi, piemēram ASV prezidentu - Teodora Rūzvelta, Duajta Eizenhauera un Buša-mazāka, ka arī pasaules fiziskās ģēnija Alberta Einšteina.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata "Starp pelēkiem toņiem" man iepatikās visvairāk, pirmkārt tāpēc ka tas ir mans mīļākais žanrs, bet otrkārt, jo grāmata ir stāstīts par īstiem vēsturiskiem notikumiem, un lasot radās īstas emocijas, piemēram pārdzīvojums, vilšanās, iepriekš priekā izjušana un vēl daudzas citas. Kā arī mākslinieka Deiva Kopka ilustrācijas mani ļoti iepriecināja, jo jau nelasot teksta dažos momentos tu jau visu saproti uz varoņu sejām.
Domāju ka gudrību kuru Rūta Šepetis gribēja paslēpt visā grāmatas garumā noslēdzās visvienkāršākā lieta- vajāg cienīt un mīlēt kas tev ir, tas ir mūžīga laimē.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Baltā pūce (polārā pūce)
1. Baltai pūcei nav tikai viens nosaukums. Balto pūci sauc arī par - arktisko pūci, balto ziemeļu briesmu un spoku pūci.
2. Ir ļoti interesanti kā baltās pūces veido savas ligzdas uz zemes un nebaidās no aukstuma.
3. Kā visas pūces baltā pūce var veidot galvas pagriezienu uz 270 grādiem, tāpēc jeb kurā gadījumā ja ir vajadzīgs viņa var mierīgi paskatīties kas notiek viņai aiz muguras.

3. uzdevums. Grāmata - kino!