Karla Martose-Ince

12 gadi, Ibi

Esmu Karla, man ir 12 gadi. Es dzīvoju Spānijas kalnu pilsētiņā Ibi. Man ļoti patīk lasīt. Galvenokārt lasu spāņu valodā. Bet katru nedēļu izlasu kādu grāmatu arī latviešu valodā.

Iesniegtās recenzijas

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata manī radīja spēcīgas emocijas, man bija ļoti, ļoti žēl bērnu nama zēna Toma un vienlaikus bija žēl arī Gvida. Es varēju dzīvi iztēloties abu puišu greizsirdību, aizvainojumu, dusmas, sāpinājumu, jo man ir bijušas līdzīgas sajūtas. Mana ģimene uzņēma audžu meiteni no bēgļu nometnes. Un, lai cik ļoti es necentos būt laba audžu māsa, izturēties iecietīgi, mīļi un draudzīgi, ne reizi vien jutu stipru greizsirdību un dusmas pret šo meiteni. Un ir tik grūti šīs it kā nepareizās jūtas izteikt, paskaidrot vecākiem!
Manuprāt, grāmatu ir viegli lasīt, notikumi ir izklāstīti saprotamā secībā, un tajā pašā laikā nezaudē intrigu, noslēpumu un pārsteigumu. Man patika Gvida valoda, man tā šķita ļoti reāla. Es smējos, lasot viņa saraksti un sarunas ar labāko draugu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā nedarbojas dzīvnieki, taču tie pieminēti, lai attēlotu cilvēku īpašības. Dažādās lappusēs atradu pieminētus šādus dzīvniekus: āžus, trusi, tīģeri, putnus, suni, lapsu, vilku, kazlēnus.
Es izvēlējos sameklēt interesantus faktus par tīģeri.
1) Tāpat kā citi lielie kaķi tīģeris spēj skaļi rēkt. Izšķir divu veida rēcienus — agresīvo un neagresīvo. Tīģeris komunikācijai izmanto arī ņurdēšanu, šņākšanu, rūkšanu un citas skaņas.
2) Starp lielajiem kaķiem tikai tīģeriem un jaguāriem patīk peldēties. Tīģeris ir lielisks peldētājs un spēj peldot pat aiznest medījumu uz drošāku vietu.
3) Karstā laikā tīģeris stundām atvēsinās ūdenī, peldēm tiek izmantotas upes, ezeri un dīķi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!