DARINA Kuzmina

12 gadi, Rīga

Man patīk rokdarbi, tādi kā: tamborēšana, adīšana, pērļošana. Arī zīmēt sanāk smuki. Visādā ziņā, esmu cilvēks, kam patīk izpausties veidojot kaut ko ar savām rokām.

Iesniegtās recenzijas

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir fantastiska grāmata, kas stāsta par to, ka bijis ja musu pasaule būtu vienradži. Man šī grāmata patika, bet ir arī mīnusi:viens no tiem ir tas, ka grāmatas varoņi ir slikti aprakstīti. Proti, viņu izskatam tiek pievienotas maz detaļu, un dažiem nav apraksta vispār. Man tas ļoti nepatika, jo pat ja tas nav galvanais varinis, es vienalga gribētu uzzināt viņa izskatu sīkāk. Man ļoti patika brīdis, kad beigās izrādījās, ka Vēvers ir Skandara mamma. Es biju pārsteikta. Tas brīdis ir ļoti gudri pardomāts un viss nostājas savās vietās, jo no pašas stasta sakuma autors liek mums domat ka Kennas un Skandara mamma irpazudusi. Un šī grāmata man patika ne tikai sižeta dēļ. Es dievinu grāmatas, kas saistītas ar mistiku un maģiju, tāpēc tā mani ieinteresēja. Grāmata man liekas līdzīgā stastam par Hariju Poteru, kur galvenais varonis arī bija īpašs un viņam nebija draugu pirms maģijas skolas . Mani mulsinaja tas brīdis kad radās sajūta, ka bērnu tēvs vēlas, lai viņi kļūst par jātniekiem, tikai tāpēc, ka gribēja par to dabūt naudu. Bet kopumā grāmata ir interesanta, un īpaši man patika Bobijs (Roberta), jo šķiet mēs ar viņu esam daļēji līdzīgi pēc izskata un rakstura. Rekomendēju visiem izlasit šo grāmatu kam patīk grāmatas par fantastisku un mistiku.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Literatūrā un mākslā vienradzis ir attēlots kā zirgs, bieži baltā krāsā, ar garu taisnu ragu ar šķeltiem nagiem un dažreiz ar kazas bārdu. Viduslaikos to raksturoja kā ārkārtīgi savvaļas meža radību, tīrības un žēlastības simbolu. Viduslaikos vēstīja, ka viņa ragam piemīt īpašība padarīt saindēto ūdeni dzeramu un izārstēt slimības. Zirgu vienradzis jau Senajā Grieķijā pieminēja dažādos dabas vēstures darbos tādiem rakstniekiem kā Ktesiass, Strabons, Plīnijs Jaunākais, Aeliāns un Kosmass Indikoplijs. Vienradzis turpina ieņemt ievērojamu vietu mūsdienu populārajā kultūrā. Tās attēlus bieži izmanto kā pasaku vai antīku simbolu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!