Amanda Vaivode

12 gadi, Preiļi

Jautra, radoša, draudzīga, gudra, labsirdīga, patīk grafiskie romāni kā arī piedalos jaunsardzē un interesējos ar vēsturi.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izvēlējos izlasīt šo grāmatu, jo kad izlasīju aprakstu par stāstu, man atgādināja vienas multfilams dažus momentus, piemēram, Koralīna pārvācās dzīvot uz citu māju un tur atrada dīvainas durvis.
Lasot grāmatu, es patiešām nekļūdījos un bija tie paši momenti kā multfimā tikai nedaudz pārveidoti. Man patika atsvaidzināt atmiņu un salīdzināt stāstu ar filmu.
Kad beidzu lasīt grāmatu, man gribētos teikt, ka stāst nepieder pie romāna, bet vairāk pie šausmu stāstu žanra. Varbūt arī pie Romāna, jo vecāki mīl Koralīnu un viņa arī mīl savus vecākus.
Pēc manām domām, grāmatas galvenā doma ir nepamest dārgus un svarīgus sev cilvēkus. Neskatoties uz to, ka tev bail ir jābūt drosmīgam un jāpārvar bailes tā pat kā to darīja Koralīna.
Galvenā varone, jeb Koralīna neskatoties uz to, ka viņa reizēm kaitinoša un traucē padarīt darbu viņa vienmēr būs drosmīga, ies uz savu mērķi un palīdzēs citiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēts par žurkām kuras piederēja kaimiņam no augšējā stāva
1. Pelēkā žurka bērnus iznēsā 21-24 dienām, bet melnā 23 dienas
2. Pelēkā žurka dzīvo 2 gadus, bet melnâ žurka 12 mēnešus, jeb 1 gadu
3. Ir zināmas 58 sugas, kas pārsvarā dzīvo tropu un subtropu mežos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!