Dominiks Rozenbahs

12 gadi, Rīga

Esmu sportists - spēlēju futbolu un mūziķis - spēlēju sitamos instrumentus. Brīvajā laikā spēlēju videospēles Xboxā.

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un haosa paralizators, 5

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā turpinās cīņa starp labo un ļauno: Abrahamu Talliju un Viljamu Ventonu. Grāmatas darbība lielākoties notiek Londonas robežās - ielās un metro ejās.
Posthumānās pētniecības institūta vairs nav. Viljams un viņa draugi pārvalda Dezinformācijas centru. Centrā tiek ieviesti jauni boti,apsargu botu darbu pārņem psiboti augsto tehnoloģiju mākslīgā intelekta roboti,kas spēj visu dzirdēt un redzēt un var mainīt savu formu. Viljama vectēvs uzdod pārāk daudz jautājumu un tiek arestēts. Viljams saprot, ka drīz notiks kaut kas slikts un aizbēg ar koda piramīdu,ko Orbulatora aģents viņam bija atstājis. Tomēr centra vadītāja Blenda Zeinomore un drošības vadītājs Miltons Basvalks mēģina piramīdu iegūt. Viljamam tiek uzdots nogādāt koda piramīdu Haosa paralizatorā,lai sniegtu izšķirošo triecienu Tallijam, kas ir atgriezies. Kad Viljamam visvairāk vajadzīga palīdzība spēlē iesaistās Viljama vectēva vectēvs Alberts, un aizved viņu uz Haosa paralizatoru, kur ir metāla durvis kā seifiem, kuras ieraugot Viljamam prātā ataust daudz atmiņu.
Stāsts turpinās ar daudz aizraujošiem notikumiem un tajā ir dažādi pavērsieni, taču, protams, tālāk būs jālasa pašiem! Stāsts ir ļoti dinamisks, neparedzams un pilns piedzīvojumu! Noteikti iesaku izlasīt šo grāmatu! Lielais stāsta fināls, iespējams būs nākamajā grāmatā, jo šajā stāstā viss iet tajā virzienā.
Man ļoti patīk visas šīs sērijas grāmatas, jo tās ir par drosmi, bezbailību, gudrību, draudzību un nepārtraukti notiek negaidīti paversieni.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Iskija apsaukāja Blendu par dibenmērkaķi, tāpēc fakti par pērtiķiem:
1. Mērkaķi nevar saaukstēties.
2. Ļoti bieži mērkaķi tiek palaisti kosmosā, jo tie pēc savas ķermeņa uzbūves ir līdzīgi cilvēkiem.
3. Indijā mērkaķis tiek uzskatīts par svētu dzīvnieku.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un Apokalipses ģenerators, 4

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā Viljams no Dezinformācijas centra dodas uz Sahāras tuksnesi, kur viņam ir atstāts nezināms sūtījums, kurā izrādījās, ka atrodas Fredijs. Ceļā uz Orbu Viljams iepazīstas ar Abasu, kura tētis ir Viljama fans un viņam ir rakstu rullis, ko Viljams kā labākais kodu risinātājs varētu palīdzēt atšifrēt. Viljams redz vīziju par pilsētu ar augstām tehnoloģijām, kas viņam neliek mieru. Kā vēlāk izrādās – tā bija Metropole, kuras centrs kādreiz bija Apokalipses ģenerators un vieni no retajiem, kas par to zināja, bija Abasa ģimene. Un Īvija Floja. Lai uzzinātu, kas notiek tālāk – iesaku izlasīt šo grāmatu!

Šī grāmata no iepriekšējām šīs sērijas grāmatām atšķiras ar pilnīgi citu vidi, kā arī citiem personāliem. Taču nemainīgi joprojām var sastapties ar ļoti attīstītām un neiedomājamām tehnoloģijām visas grāmatas garumā.

Šī grāmata man ļoti patika, jo tā līdz pat pašām stāsta beigām saturu mistēriju un mudina lasīt tālāk. Visu laiku saglabājās intriga un tiek uzturēta lasītāja interese.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāsta laikā Abass stāstīja Viljamam, kāpēc tuksnesī pārvietošanās notiek uz kamieļiem un viens no iemesliem bija kobras. Tāpēc fakti par kobrām:
1. Karaliskā kobra ir pasaulē lielākā indīgā čūska, kuras izmērs sasniedz 3-4 metrus, taču ir reģistrēti daži īpatņi, kuru garums pārsniedz 5 metrus un sver līdz 10-12 kg.
2. Atšķirībā no citām indīgajām čūskām, kobras nesteidzina ienaidnieku, bet ļauj tam sevi atklāt. Viņas stāv taisni un šūpojas, it kā brīdinot, ka par viņām nedrīkst ņirgāties, tā viņas nobiedē ienaidnieku, lai tas atkāptos.
3. Kobras atšķirīgā iezīme ir seši vairogi uz galvas. Tiesa, tiekoties ar viņu, parasti nav laika tos apskatīt.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šīs grāmatas galvenie varoņi ir tie paši puiši no Čiekurkalna – brāļi Klāvs un Intars un Dusmukule, kas pazūd. Tad nu šajā grāmatā brāļi sāk meklēšanas operāciju, lai atrastu Dusmukuli. Viņi arī sastopās ar Čiekurkalna riteņbraucēju bandu Kaucekļiem un domā, ka viņi ir vainīgie Dusmukules pazušanā. Meklēšānas operācijas laikā viņiem ir dažādi atgadījumi, piemēram, viņi palīdz citiem maisiņiem tos atbrīvojot no dažādiem atkritumiem. Interesanti bija, ka puiši veic pētījumu dabaszinību stundai un uzzina daudz interesanta un arī šausminoša par atkritumiem dabā, kas ļoti liek padomāt arī citiem par to, kā mēs mājās šķirojam un ko darām ar saviem atkritumiem. Un cik daudz atkritumu mums vispār ir apkārt, piemēram, visi iepakojumi! Katra lieta ir iepakota kādā plastmasas, papīra vai metāla iepakojumā.

Man šī grāmata likās interesanta un izglītojoša un arī smieklīga. Autore raksta ļoti jautrā un mūsdienīgā valodā, tāpēc arī šī grāmata lasās ļoti ātri. Un arī šajā grāmatā tiek risināti dažādi ar apkārtēju vidi saistīti jautajumi – par to, kā atkritumi nešķiroti nonāk izgāztuvē, kur tie krājas kaudzēs ilgus gadus. Un tikai visi kopā mēs varam šo atkritumu daudzumu samazināt un arī šķirot, nododot tos pārstrādei un ražošanai atkal no jauna!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Stāsta laikā kaija palīdzēja puišiem un lidoja uz izgāztuvi meklēt Dusmukuli, tapēc es rakstu faktus par kaiju:
1. Kaiju ķermeņa svars nav ļoti liels: vidēji tas svārstās no 240 līdz 400 gramiem. Šāda spalvaina putna ķermenis ir slaids.
2. Jūras kaijas ir lieliskas peldētājas un spēj pat gulēt uz ūdens.
3. Lidojuma brīdī kaija var sasniegt ātrumu 110 km/h.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir vēl viena aizraujosa grāmata par Viljama Ventona piedzīvojumiem: Viljams saņem no svešinieka savādu piramīdu, kas ir kods, ko viņam jāatkodē; viņa mājas tiek izdemolētas; viņš kopā ar vecākiem ar milzīgu dronu tiek nogādāti Posthumānās pētniecības Institūtā; Institūtā ir kāds noslēpums; Kornēlijas nāvējošā mehāniskā roka naktī pazūd, bet no rīta atkal ir vietā. Un vēl un vēl daudz piedzīvojumu!

Iesaku šo grāmatu tiem, kam patīk stāsti par mistiskiem atgadījumiem un detektīvi. Un arī tehnoloģijas, jo šajā grāmatā tādu ir daudz: dažādi roboti (sargoboti, durvjoboti utt), speciālas galvas lentas – hologrammaskas, kas izmaina valkātāja sejas izskatu, mazas durtiņas, kas palielinās un tamlīdzīgi.

Šī joprojām ir mana līdz šim laikam mīļākā grāmatu sērija. Turpināšu lasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Iskija un Ventons bēga prom no izsekotāja un uzrāpās kokā, Kokā bija arī vāvere un tā nejauši atlaida savu čiekuru un tas uzkrita uz galvas izsekotājam. Tāpēc fakti par vāveri:

1. Vāveres var aizmirst savu barības krātuvju atrašanās vietu.
2. No piecstāvu ēkas krītoša vāvere neie sbojā.
3. Vāvere var noslīkt ūdenī, ja tā saslapina asti.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti gaidīju, kad varēšu lasīt šo Viljama Ventona 1.grāmatas turpinājumu. Līdzīgi ka pirmā šīs sērijas grāmata arī šī bija noslēpumiem un notikumiem bagāta.

A Viljama ķermeni sāka notikt dīvainas lietas, tāpēc viņš atgriezās Posthumānās pētniecības institūtā. Tā kā institūtā atradās iesaldēts Ābrahama Tallija ķermenis, tagad institūtā bija ļoti stingri drošības ierobežojumi. Bendžamins ar eksperimentu palīdzību mēģināja noskaidrot Viljama lēkmju izcelsmi. Intriga par šo lēkmju iemeslu turpinās līdz pat grāmatas beigām, tāpēc man kā lasītājam bija ļoti interesanti.

Domāju, ka autore šajā stāstā gribēja parādīt, cik svarīga ir draudzība un draugi, kas var palīdzēt kad esi nonācis problēmās. Piemēram, Viljamam bija jāizdara izvēle par Iskijas likteni.

Viss šis stāsts ir kā asa sižeta fantastikas filma vai labas kvalitātes videospēle. Ir tik daudz dažādu tehnoloģiju un pavērsienu!

Es noteikti iesaku šo grāmatu izlasīt, jo tā ir aizraujoša un visu laiku gribas ātrāk uzzināt kas notiks tālāk.

Dodu 10/10.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Viljamam skolā bija projekta darbs un viņš uztaisīja mehānisko ezi, tāpēc es rakstīšu faktus par ezi:
1. Zemi apdzīvo vairāk nekā 6780 krabju sugas.
2. Karaliskais krabis patiesībā nav krabis, bet gan vientuļnieks, kas izskatās pēc krabja.
3. Pašaizsardzības nolūkos bokserkrabji pārnēsā indīgas jūras anemones, kuras vajadzības gadījumā var palaist pret ienaidnieku.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autore, manuprāt, stāstā ir gribējusi pievērst lasītāju uzmanību piesārņojumam dabā.

Brāļi Klāvs un Intars no Čiekurkalna iepazīstās ar plastmasas maisiņu Dusmukuli. Dusmukule uzvedās ļoti dusmīgi un nejauki. Viņš lidinās pa ielām un ķerās koku zaros. Visa daba ir pārpildīta ar plastmasas maisiņiem. Taču mēs visi kopā to varam labot, tam pievēršot uzmanību. Piemēram, mēs katrs varam pacelt zemē nomesto plastmasas maisiņu vai arī bez vajadzības katru reizi veikalā neņemt maisinu, ko pēc tam tāpat izmetam miskastē.

Es domāju, ka šī grāmata patiks gan mazākiem bērniem, gan skolniekiem, gan arī vecākiem - jebkuram, kuram rūp mūsu planēta! Es par šo grāmatu jau biju dzirdējis pavasarī kādā televīzijas raidījumā un jau tad man likās, ka tā būs interesanta ne tikai maziem bērniem, bet arī man. Un es nekļūdījos! Tajā ir maz lapu (tas varētu būt bonus tiem, kam slinkums daudz lasīt) un to var izlasīt vienā piegājienā!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Klāva mammai likās, ka Klāva kabatā redz peli, tāpēc izvēlējos rakstīt faktus par to:

1. Peles ir visizplatītākais dzīvnieks, ko lieto laboratorijās dažādiem eksperimentiem, jo tās ir zīdītāji, tām ir daudzas kopīgas īpašības ar cilvēkiem.
2. Pelei ir proporcionāla struktūra. Viņas ķermenis un aste ir vienāda garuma.
3. Senie ēģiptieši gatavoja zāles no pelēm un lietoja tās kā zāles pret dažādām slimībām.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šis ir aizraujošs stāsts par puisi Viljamu, kurš mēģina noskaidrot, kādēļ viņa ģimene ir pārvākusies uz Norvēģiju. Savas izmeklēšanas laikā viņš iepazīstas ar Iskiju, un tālāk viņiem izvedojas laba draudzība. Līdz ar to grāmatas tēma ir arī draudzība un tas kā draugi var viens otru atbalstīt un palīdzēt.
Šī grāmata man patika, jo stāsts ir balstīts uz nākotnes tehnoloģijām un fantastiku, piemēram: Viljams ir 51% cilvēks un 49% robots.
Manuprāt, grāmatā autore ir arī gribējusi pateikt, ka nevajag baidīties vai padoties pie uzdevumiem kas it kā ir neatrisināmi. Kad tiem pieķeras, tie var izrādīties vienkārši.
Grāmata ļoti viegli lasās, tāpēc to noteikti var lasīt arī puiši, kas nepārāk mīl lasīt.
Man šī grāmata likās ļoti interesanta un es noteikti lasīšu nākamo.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā Iskijai un Viljamam uzbruka Robotmežacūka, tāpēc izvēlējos atrast 3 faktus par meža cūkām.

1. Meža cūkai ir vāja redze, toties tai ir ļoti labi attīstīta dzirde un oža. Tā var saost kukaiņu kāpurus augsnē pat līdz 10 cm dziļumam, bet cilvēku siltā, bezvēja laikā tā saož līdz 500 soļu attālumam.
2. Bīstamās situācijās meža cūkas spēj ne tikai izlikties beigtas, bet arī māk noslēpties grūti pieejamās vietās. Meža cūkas ir apveltītas ar labu atmiņu un ilgi atceras vietas, kur sajutušas draudus.
3. Meža cūku sugai ir 16 pasugu, un viena no tām ir mājas cūka, jo mežacūka ir mājas cūkas savvaļas priekštece.

3. uzdevums. Grāmata - kino!