Olivers Groza

12 gadi, Rīga

Mani sauc Olivers. Esmu no Rīgas, no zaļā Āgenskalna. Mācos 5.klasē. Nodarbojos ar basketbolu, arī dejoju tautu dejas, peldu un spēlēju šahu. Brīvo laiku patīk pavadīt ar ģimeni, braucot ekskursijās, spēlējot galda spēles, ejot uz kino un darot citas lietas. Tāpat man patīk spēlēt datorspēles un zīmēt. Lasu arī grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī bija jau trešā grāmata par Viljama Ventona aizraujošajiem, neticamajiem un bīstamajiem piedzīvojumiem. Viljams Ventons turpināja lauzt kodus un atklāt jaunas detaļas par notikumiem institūtā. Šajā grāmatā atklājās, ka ļaunā Kornēlija izrādās bija iemiesojusies Gofmenā, lai gan iepriekš bija uzskatīts, ka viņa tika iznīcināta un pārvērsta putekļos. Viņa gribēja iegūta piramīdu (kodu), kurā iekšā atradās anti lurīdijs, lai nodotu to ļaundarim Ābrahamam Tallijam. Tas bija ļoti grūts darbs, ceļā pret atrsinājumu viņai stājās Viljams, kas liedza Kornēlijai uzvarēt un iegūt to ko viņa vēlas. Man grāmatā patika, ka Viljams izrādīja lielu drosmi un bezbailību, viņš uzņēmās atrisināt piramīdas kodu, lai gan zināja, ka, ja kļūdīsies, tad pats var iet bojā, tajā pašā laikā varu teikt, ka tieši tas man arī nepatika, jo tas bija pārāk riskanti un, ja viņš kļūdītos, visi piedzīvojumi ar Iskiju būtu galā. To arī autors ar grāmatas palīdzību saviem lasītājiem parāda- ka reizēm ir vērts riskēt, īpaši, ja no tā ir atkarīgs tik daudz! Vajag ticēt sev un savām spējām, nedomāt tikai par sevi, bet arī par citiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā tika pieminēts astoņkājis, kurš sākumā bija ļauns, bet beigās, tomēr palīdzēja.

Fakti:
1) Visi astoņkāji ir indīgi, bet tikai viena suga ir cilvēkam nāvējoša;
2) Astoņkājiem nav skeleta;
3) Astoņkāji ir visinteliģentākie bezmugurkaulnieki pasaulē.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija kā turpinājums iepriekšējai, stāstā par neparasto zēnu Viljamu un viņa gaitām. Arī šajā viņš turpināja lauzt kodus ko viņam arī palīdzēja darīt viņa īpašais ķermenis- ar lurīdiju tajā. Tāpat grāmatā turpinājās viņa kaujas ar Ābrahamu Talliju, kurš gribēja iznīcināt pasauli ar lurīdija palīdzību, bet Viljams centās to novērst. Man šajā grāmatā nepatika kāds skumjš notikums- ļaundare nogalināja Viljama vectēvu, pārvērta to putekļos, bet labā lieta bija tā, ka vectēvs paguva nogalināt arī pašu ļaundari.
Šī grāmata parāda, ka ne viss sliktais ir slikts, ka, piemēram, meli ne vienmēr ir slikti, reizēm tie pat spēj glābt dzīvību.
Šī grāmata savā ziņā bija kā šaha spēle, jo lika saprast, ka ir jādomā pāris gājieni uz priekšu lai novērstu problēmas un panāktu iecerēto.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā pieminētais dzīvnieks bija prusaks. Viņa loma un nozīme bija tajā, ka viņš tika iesaistīts eksperimentos par lurīdiju un tā ietekmi uz Viljama lēkmēm.
Fakti:
1) Pasaulē ir apmēram 4000 dažādu prusaku sugu, bet tikai 4 no tām dzīvo Latvijā,
2) Prusaka mūžs ir apmēram 1 gada garumā,
3) Prusaki ir viena no senākajām un primitīvākajām kukaiņu grupām, vecākie zināmie dzīvoja pat pirms 354 - 295 miljoniem gadu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija fantāzijas pilns stāsts par zēnu, kurš domāja, ka ir pilnīgi parasts un talantīgs cilvēks, bet patiesībā cilvēks viņš bija tikai par 51%, pārējais viņā bija metāls (lurīdijs). Man grāmata patika dēļ tās stāsta, kurš bija fantāzijas un spriedzes pilns, kā arī aizraujošs. Bet nepatika tas, ka grāmata parāda to, ka pasaulē ir daudz ļaunu cilvēku, kuri ir gatavi uz visu, pat uz slepkavību, lai tikai iegūtu to ko vēlas. Grāmata māca par to, ka ne vienmēr viss ir tā kā izskatās, ka ne visam var ticēt un uzticēties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā pieminētais dzīvnieks bija vabole, kura brīdināja par briesmām.
Fakti:
1) Vaboles sugu skaita ziņā ir vislielākā grupa starp kukaiņiem un dzīvajām būtnēm vispār — kārtā ir konstatētas vairāk nekā 360 000 sugas
2) Tropos dzīvo vislielāko vaboļu sugas
3) Spilgto krāsu vaboles parasti ir aktīvas dienas laikā, dzīvo galvenokārt atklāti uz augiem

3. uzdevums. Grāmata - kino!