Madara Akmene

14 gadi, Rīga

Esmu jautra, gudra, draudzīga un līdzjūtīga meitene, kurai ļoti patīk lasīt, darboties dabā un pildīt radošus darbus.

Iesniegtās recenzijas

Cilvēka bērns

Jānis Klīdzējs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata stasta par maza bērna un pieaugušo savstarpējām attiecībām, bērna domām, pasaules iepazīšanu un zinātkāri, emocijām un laiku, kad vēl nebija viedtālruņi un neviens tos neskatījās, bet darīja to, kas tiešām svarīgs. Šī grāmata man lika aizdomāties par to kāda bija mana bērnība, kad es biju Boņuka vecumā un salīdzināt savu bērnību ar Boņuka bērnību. Šīs grāmatas galvenā doma ir tāda, ka draugi, tā ir vērtība, kuru jāciena, jāsargā un jāmīl tā, kā Boņuks mīl Žiku, Cikceru un Bigi.
Man visvairāk patika tas, ka Boņuks visiem bija draugs un uz nevienu neturēja ļaunu prātu, un tad, kad nejauši nozaga kabatasnazi, viņš to apraka, lai tas nebūtu grēks un lai neviens to nedabūtu. Man tas likās ļoti jauki un prātīgi, lai gan es viņa vietā to atdotu atpakaļ. Grāmata ir ļoti, ļoti laba, emocionāla un interesanta un filma nav tik laba kā grāmata, jo es vispirms izlasīju grāmatu un tad noskatījos filmu, lai salīdzinātu, un filmā nav parādīts viss, kas rakstīts grāmatā, tāpēc labāk lasīt grāmatas nevis skatīties filmas :).Es šo grāmatu iesaku visiem, kuriem patīk piedzīvojumi, ģimenes mīlestība un draudzība.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos atrast dažus faktus par zirgiem, jo par suņiem faktus es atradu, kad lasīju grāmatu "Latvešu rakstnieku suņu atāsti". Zirgs Cikcers bija viens no Boņuka labākajiem draugiem.

Mani fakti par Zirgiem:
1. Zirgs dzīvo 25-30 gadus.
2. Zirgi var gulēt stāvus. Viņiem kājās ir īpašas saites, kas tās nofiksē vietā, ļaujot gulēt stāvus.
3. Zirgiem ir gandrīz 360 grādu redzes lauks, jo zirgu acis atrodas galvas sānos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku suņu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata stasta par suņu un cilvēku savstarpējām attiecībām, lai kādas tās būtu - mīlošas un draudzīgas vai tieši pretēji, nejaukas un apnīkošas. Šīs grāmatas galvenā doma ir tāda, ka pat ja mums suņi nepatīk arī tie ir dzīvas radības, sabiedrotie, draugi, kuri ir tikpat un vēl gudrāki par mums, un ir pelnījuši labus cilvēkus, kas par tiem rūpējas un tos mīl, nepamet tos novārtā un sargā kā sevi pašu. Katram stāstam ir sava galvenā doma, kuru var saprast tikai tad, kad tos izlasa un tajos iedziļinās. Man ļoti patika tas, ka vienā grāmatā ir apkopoti vairāku rakstnieku darbi, kurus savā starpā varēju salīdzināt. Šī grāmata bija nedaudz biezāka par grāmatu "Latviešu rakstnieku kaķu stāsti", bet tas neapturēja mani no šīs grāmatas izlasīšanas. Man šī grāmata patika labāk par kaķu stāstiem, jo šajā grāmatā katru stāstu varēja saptast un noprast to galveno domu, lai gan katrs stāsts ir unikāls un tikpat interesants kā grāmatā "Latviešu rakstnieku kaķu stāsti". Grāmata ir ļoti, ļoti laba, es iesaku visiem, kuriem kautcik patīk suņi un to dzīves stāsts, piedzīvojumi un arī atiecības, emocijas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā cilvēki, kuri izdziļinās lasītajā varēja atrast, ka fakti ir paslēpti jau šīs grāmatas lapaspusēs un tie tikai jāatrod un jāizraksta.

Mani fakti:
1. Arī suņi var raudāt.
2.Arī suņiem var būt autisms un depresija.
3.Vārds Duksis ir cēlies no vārda Dux-hercogs,
bet vārds Reksis no vārda Rex-karalis.

Laigan bija vēlviens fakts ko es atradu, šie 3 likās visinteresantākie un atbilstošākie uzdevuma nosacījumiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata stasta par kaķu un cilvēku savstarpējām attiecībām, lai kādas tās būtu - draudzīgas, nejaukas, jautras, traģiskas, bēdu un dusmu pilnas vai nekādas. Šīs grāmatas galvenā doma ir tāda, ka pat ja mums kaķi nepatīk arī tie ir dzīvas radības, sabiedrotie, draugi, kuri ir tikpat un vēl gudrāki par mums, un ir pelnījuši labus cilvēkus, kas par tiem rūpējas un tos mīl. Katram stāstam ir sava galvenā doma, kuru var saprast tikai tad, kad tos izlasa un tajos iedziļinās. Man ļoti patika tas, ka vienā grāmatā ir apkopoti vairāku rakstnieku darbi, kurus savā starpā varēju salīdzināt. Man nepatika tas, ka dažos stāstos nevarēja saprast to galveno domu un tajos viss teksts bija tādā kā mudžeklī, piemēram, es lasīju stāstu "Biešu zupas faktors", no sākuma viss bija ļoti interesanti un jautri, bet tad kaķis sāka stāstīt kautko pilnīgi citu, par saviem vādiem un iesaukām, par attiecībām ar saimnieces draugu es nevarēju saprast, kas notiek, jo teksta saturs pēkšņi mainījās. Grāmata ir ļoti, ļoti laba, es iesaku visiem, kuriem kautcik patīk kaķi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Lasot šo grāmatu, es uzzināju šos 3 jaunos un ne tik jaunos, īstos un ne tik īstos faktus par kaķiem.

1. Kaķiem patīk ēst tiko zupā izvārījušos gaļas gabalus, bet vēl labāk ir tad, ja gabali ir milzīgi un ja zupā var iekāpt pasildīties.
2. Arī kaķiem var iedzimt slimības vai būt kaites, kas apgrūtina kustēšanos.
3. Kaķiem patīk slēgt uz datora mūziku, kas viņiem patīk, it īpaši tad, kad saimniecei ir randiņš.

Protams šie nav vienīgie fakti par kaķiem, bet šie fakti ir visticamākie no visiem faktiem, kurus es atradu šajā grāmatā. 😅🐈🐈‍⬛

3. uzdevums. Grāmata - kino!